רקע אלפרו
קאבר דסקטופ אלפרו

עוגה טבעונית מושלמת: טארט שוקולד עם פולי קקאו גרוסים

מחפשים עוגה טבעונית? טארט השוקולד הזה הוא שיא השלמות וההכנה לא מסובכת. עוגה טבעונית עם בצק פריך במילוי שוקולד ומעוטר בפולי קקאו גרוסים. חלום!
מחפשים עוגה טבעונית? טארט השוקולד הזה הוא שיא השלמות וההכנה לא מסובכת. עוגה טבעונית עם בצק פריך במילוי שוקולד ומעוטר בפולי קקאו גרוסים. חלום!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4243
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4243.3 קק״ל 4243.3 קק״ל
    פחמימות 417.4 גרם 417.4 גרם
    שומן 212.4 גרם 212.4 גרם
    נתרן 9002.8 מ״ג 9002.8 מ״ג
    חלבון 49.8 גרם 49.8 גרם
    סיבים תזונתיים 31.6 גרם 31.6 גרם
    שומן רווי 112.0 גרם 112.0 גרם
    כולסטרול 9.1 מ״ג 9.1 מ״ג
    סידן 247.5 מ״ג 247.5 מ״ג
    ברזל 24.1 מ״ג 24.1 מ״ג
    אשלגן 2179.6 מ״ג 2179.6 מ״ג
    אבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4243
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4243.3 קק״ל 4243.3 קק״ל
    פחמימות 417.4 גרם 417.4 גרם
    שומן 212.4 גרם 212.4 גרם
    נתרן 9002.8 מ״ג 9002.8 מ״ג
    חלבון 49.8 גרם 49.8 גרם
    סיבים תזונתיים 31.6 גרם 31.6 גרם
    שומן רווי 112.0 גרם 112.0 גרם
    כולסטרול 9.1 מ״ג 9.1 מ״ג
    סידן 247.5 מ״ג 247.5 מ״ג
    ברזל 24.1 מ״ג 24.1 מ״ג
    אשלגן 2179.6 מ״ג 2179.6 מ״ג
    אבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״ג
    סגור

בין אם אתם טבעונים, צמחונים או פשוט מחפשים מתכון ללא חלב – יש לנו עוגה טבעונית שהיא פשוט כליל השלמות. טארט במילוי שוקולד עם פולי קקאו גרוסים מעל ועם קלתית בצק פריך מתחת – עוגה שהיא לא רק למכורים לשוקולד, וכל אחד יקבל אותה בברכה. אז אם אתם מחפשים עוגה טבעונית שהיא פשוט הברקה – זה המתכון בשבילכם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


קלתית

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: מעבדים במעבד מזון את הקמח, הנטורינה, אבקת הסוכר והמלח לתערובת פירורית יבשה.
  2. מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים לעבד עד שמתחיל להיווצר בצק דביק.
  3. מניילנים ומקררים במשך כ-20 דקות במקרר.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ”מ. לחלופין, אפשר לרדד אותו בין שני ניירות אפייה.
  5. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות.
  6. חותכים את העודפים, ומחוררים את התחתית בעזרת מזלג.
  7. מעבירים את התבנית למקפיא למשך 15 דקות.
  8. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  9. מניחים מעל הקלתית נייר אפייה, ממלאים בשעועית, אורז או כל משקולת אחרת.
  10. אופים במשך כ-15 דקות עד שהיא מתייצבת.
  11. מורידים את המשקולת ואופים את הקלתית במשך 10-15 דקות נוספות עד שהיא מזהיבה. מצננים.
  12. מכינים את המלית: ממיסים את השוקולד והסויה לבישול בפולסים מיקרוגל או על באן מרי.
  13. מוסיפים את הליקר (לא חובה) ומערבבים היטב עד שמתקבלת מלית חלקה.
  14. יוצקים את המלית לתחתית הטארט, ומיישרים.
  15. מפזרים מעל פולי קקאו גרוסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות, או עד שהמלית מתייצבת לגמרי.
  16. חותכים את הטארט ומגישים.

    טארט שוקולד פרווה 1
    עוגה טבעונית שלא תרצו לפספס. טארט שוקולד פרווה עם פולי קקאו גרוסים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה חן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגה טבעונית מושלמת: טארט שוקולד עם פולי קקאו גרוסים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות