טארט תפוחים מבצק פריך של תמרה אהרוני

תמרה אהרוני משתפת במתכון משגע של טארט תפוחים קלאסי מבצק פריך עם רוטב טופי מתקתק. עוגה מרשימה וטעימה בטירוף שתסגור לכם את הארוחה ותמתיק לכם את היום!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

מצרכים

בצק פריך

זיגוג מקלעת

רוטב טופי

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק הפריך: מכניסים את להב הבצק במעבד 8.1 מוסיפים קמח, חמאה, סוכר, ביצים, גרידת לימון ווניל.
  2. לוחצים PULSE עד שמתקבל מרקם פירורי.
  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מכדררים ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
  4. מכינים את המלית: בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים סוכר, לימון, קינמון ווניל.
  5. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ. מוסיפים את התפוחים לסיר, מקרמלים כ-6 דקות תוך ערבוב ומצננים.
  6. לאחר 30 דקות, מרדדים את הבצק לעובי חצי ס״מ, משמנים תבנית עגולה קפיצית, מפזרים מעט סוכר על הדפנות ומרפדים בבצק באופן אחיד, משאירים מעט מהבצק למקלעת המכסה של הפאי.
  7. מרדדים את הבצק הנותר לעובי 1/2 ס”מ. חותכים לרצועות שוות ומניחים בשתי וערב על גבי נייר אפייה.
  8. מושחים את הרצועות בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר.
  9. אופים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. מכסים את הבצק בנייר אפייה שעליו שעועית יבשה או קטניה אחרת למשקולת ואופים 10 דקות.
  10. מסירים את המשקולת ואת נייר האפייה, מוסיפים את מלית התפוחים, סוגרים מלמעלה עם מקלעת הבצק ואופים בתנור החם 30 דקות.
  11. מכינים את רוטב הטופי: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומעלים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 544.6 קק״ל 5445.7 קק״ל
פחמימות 68.1 גרם 680.9 גרם
שומן 25.5 גרם 254.7 גרם
נתרן 41.0 מ״ג 409.9 מ״ג
חלבון 6.8 גרם 68.1 גרם
סיבים תזונתיים 4.4 גרם 43.9 גרם
שומן רווי 5.8 גרם 58.1 גרם
כולסטרול 110.3 מ״ג 1103.3 מ״ג
סידן 35.7 מ״ג 356.8 מ״ג
ברזל 1.2 מ״ג 11.6 מ״ג
אשלגן 249.7 מ״ג 2496.6 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 5.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody