טארט תפוחים מתובל של אהרוני

הגרסה של אהרוני לטארט תפוחים מזכירה מאוד את הגרסה הקלאסית, רק עם טוויסט מיוחד בתיבול. השילוב של הבצק הפריך והתפוחים הרכים תמיד מנצח!
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

בצק פריך

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. שמים את הקמח, מלח, טימין, מלח, פלפל וחמאה במעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים עוד חצי דקה לתערובת פירורית לחה. אם יש צורך מוסיפים כף מים קרים. מוציאים מהמכשיר, מהדקים ואוספים  לכדור בצק.
  3. משטחים את הבצק לדיסקית שטוחה ומרדדים על משטח מקומח מעט לעיגול בקוטר של כ-30 ס”מ. מרפדים תבנית טארט עם תחתית מתפרקת בבצק, מהדקים לתחתית ולשוליים וחותכים את הבצק המיותר.
  4. דוקרים את פני הבצק במזלג בכמה מקומות, ואופים כעשרים דקות, עד שהבצק זהוב מעט. מוציאים מהתנור.
  5. מכינים את המילוי: משרים את הצימוקים לכמה דקות ב-2 כפות ממיץ לימון.חותכים את תפוחי העץ לשמיניות ומנקים מהם את הגרעינים
  6. שמים חמאה במחבת רחבה וכשהיא חמה מוסיפים פנימה את התפוחים ומאדים אותם כ-3 דקות. מוסיפים את הסוכר, קינמון, מיץ וקליפת לימון. מבשלים 3 דקות. מסדרים את תערובת התפוחים בבצק האפוי למחצה.
  7. בקערה טורפים את השמנת, צימוקים, ביצים וסוכר,יוצקים לטארט ואופים חצי שעה. בוזקים מעל מעט אבקת סוכר, ומגישים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4117.6 קק״ל 4117.6 קק״ל
פחמימות 374.8 גרם 374.8 גרם
שומן 259.7 גרם 259.7 גרם
נתרן 1591.5 מ״ג 1591.5 מ״ג
חלבון 65.9 גרם 65.9 גרם
סיבים תזונתיים 9.9 גרם 9.9 גרם
שומן רווי 71.4 גרם 71.4 גרם
כולסטרול 1047.4 מ״ג 1047.4 מ״ג
סידן 634.3 מ״ג 634.3 מ״ג
ברזל 8.1 מ״ג 8.1 מ״ג
אשלגן 12295.8 מ״ג 12295.8 מ״ג
אבץ 15.6 מ״ג 15.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody