
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל15 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
עונת כרוב הניצנים היא בדיוק עכשיו. מנובמבר ועד דצמבר. נכון, יש גם קפואים, אבל אם עכשיו יש את הדבר האמיתי אז כדאי ורצוי להשתמש בו, בטח בסלט. כל שנותר הוא להכין את הרוטב ולהוסיף קרוטונים (שאגב, אפשר גם להכין לבד).
אז עשו לעצמכם טובה והכינו לכם את הסלט המעולה הזה עם כרוב ניצנים טרי ובריא!
מצרכים
רוטב
-
2 לימונים בינונייםקליפה ומיץ
-
30 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כוס שמן קנולהניתן להחליף בשמן צמחי אחר
סלט
-
1/2 ק"ג כרוב ניצנים
הגשה
-
1 כוס קרוטונים
-
1 חופן גבינת פרמזןמגוררת
-
1 חופן שקדים טבעייםחתוכים גס
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: גוררים את קליפת הלימון לקערת מעבד המזון ומוסיפים גם את המיץ.
- מוסיפים את גבינת הפרמז’ן, החרדל והפלפל וטוחנים למחית חלקה.
- מוזגים בזרזיף עדין וקבוע ובאיטיות את השמן למחית תוך כדי פעולת מעבד המזון עד שמתקבלת תמיסה קרמית.
- חותכים דק את כרוב הניצנים (קצת מתיש אבל התוצאה שווה את המאמץ).
חותכים דק את כרוב הניצנים. צילום: יעל טל חותכים דק את כרוב הניצנים. צילום: יעל טל - מעבירים את כרוב הניצנים לקערה.
- מוזגים מעל את הרוטב, מפזרים את הקרוטונים ומערבבים היטב.
- מפזרים מעל גבינת פרמז’ן מגוררת ושקדים טבעיים ומגישים (או מאחסנים בכלי סגור ולוקחים לעבודה).
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
240.6
קק״ל
962.3
קק״ל
פחמימות
9.7
גרם
38.9
גרם
שומן
20.1
גרם
80.5
גרם
נתרן
236.7
מ״ג
946.8
מ״ג
חלבון
5.5
גרם
21.9
גרם
סיבים תזונתיים
3.5
גרם
14.1
גרם
שומן רווי
3.6
גרם
14.5
גרם
כולסטרול
4.6
מ״ג
18.3
מ״ג
סידן
104.3
מ״ג
417.4
מ״ג
ברזל
0.9
מ״ג
3.6
מ״ג
אשלגן
247.0
מ״ג
988.0
מ״ג
אבץ
0.5
מ״ג
2.0
מ״ג
תגובות (0)