טורטיה ספרדית – פשטידת תפוחי אדמה וביצים

טורטיה ספרדית היא ארוחת בוקר אולטימטיבית - מאפה שהוא בין פשטידה לחביתה עם תפוחי אדמה. מומלץ להגיש לצד סלט ירוק מרענן
טורטיה ספרדית היא ארוחת בוקר אולטימטיבית - מאפה שהוא בין פשטידה לחביתה עם תפוחי אדמה. מומלץ להגיש לצד סלט ירוק מרענן
  • איילת הירשמן
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    638
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 638.2 קק״ל 2552.7 קק״ל
    פחמימות 65.0 גרם 260.1 גרם
    שומן 27.8 גרם 111.0 גרם
    נתרן 1271.9 מ״ג 5087.5 מ״ג
    חלבון 30.5 גרם 121.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.8 גרם
    שומן רווי 6.3 גרם 25.2 גרם
    כולסטרול 738.5 מ״ג 2954.0 מ״ג
    סידן 120.3 מ״ג 481.1 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 13.2 מ״ג
    אשלגן 372.7 מ״ג 1490.6 מ״ג
    אבץ 2.0 מ״ג 7.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    638
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 638.2 קק״ל 2552.7 קק״ל
    פחמימות 65.0 גרם 260.1 גרם
    שומן 27.8 גרם 111.0 גרם
    נתרן 1271.9 מ״ג 5087.5 מ״ג
    חלבון 30.5 גרם 121.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.8 גרם
    שומן רווי 6.3 גרם 25.2 גרם
    כולסטרול 738.5 מ״ג 2954.0 מ״ג
    סידן 120.3 מ״ג 481.1 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 13.2 מ״ג
    אשלגן 372.7 מ״ג 1490.6 מ״ג
    אבץ 2.0 מ״ג 7.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. ממלאים סיר במים, ממליחים ומביאים לרתיחה. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל כ- 4 ס”מ ומבשלים 5-7 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומצננים.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מכינים מחבת שיכולה להיכנס לתנור (או עוטפים את הידית של המחבת בנייר כסף, ואז כל מחבת יכולה להיכנס לתנור).
  3. מחממים שמן זית במחבת, מטגנים את קוביות תפוחי האדמה מעל להבה בינונית-גבוהה עד שהן פריכות, 2-3 דקות. מעבירים לצלחת.
  4. פורסים את הבצל דק ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה תוך ערבוב, 5-7 דקות, עד שהוא שקוף. קוצצים דק את הפטרוזיליה והבצל הירוק.
  5. מערבבים בקערה את הביצים, הקמח, הפטרוזיליה, הבצל הירוק, מלח ופלפל. יוצקים למחבת את בלילת הביצים, מערבבים ומטים קצת את המחבת כדי שהיא תתפזר באופן שווה. מטגנים על להבה בינונית כ-2 דקות, עד שהבלילה יציבה ומזהיבה קצת, מרימים קצת את הקצוות, במרית, כדי שהביצים ייזלו לצדדים וממשיכים לטגן עד שהתחתית זהובה, כ-5 דקות.
  6. מעבירים את המחבת לתנור ואופים כמה דקות, רק עד שהשכבה העליונה מתייצבת ומזהיבה.
  7. מעבירים לצלחת גדולה. מחכים 2 דקות. חותכים למשולשים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טורטיה ספרדית – פשטידת תפוחי אדמה וביצים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    רועי קורונה

    הי איילת, קמח חובה? או שיש תחליף? בנוסף, מתי מוסיפים את תפוחי האדמה לבלילה? ת ו ד ה רבה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות