רקע אלפרו
קאבר דסקטופ אלפרו

טירמיסו טבעוני שכולם ידברו עליו

קינוח עשיר, קרמי ומענג בלי ביצים וחלב? יש דבר כזה. אולגה טוכשר מכינה טירמיסו טבעוני שכולם ירצו ממנו עוד מנה ועוד מנה
קינוח עשיר, קרמי ומענג בלי ביצים וחלב? יש דבר כזה. אולגה טוכשר מכינה טירמיסו טבעוני שכולם ירצו ממנו עוד מנה ועוד מנה
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    589
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 589.4 קק״ל 3536.5 קק״ל
    פחמימות 110.3 גרם 661.5 גרם
    שומן 12.4 גרם 74.2 גרם
    נתרן 179.7 מ״ג 1078.1 מ״ג
    חלבון 13.0 גרם 77.8 גרם
    סיבים תזונתיים 5.1 גרם 30.6 גרם
    שומן רווי 6.0 גרם 35.9 גרם
    כולסטרול 0.8 מ״ג 4.8 מ״ג
    סידן 314.1 מ״ג 1884.6 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 23.9 מ״ג
    אשלגן 365.3 מ״ג 2192.1 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 9.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    589
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 589.4 קק״ל 3536.5 קק״ל
    פחמימות 110.3 גרם 661.5 גרם
    שומן 12.4 גרם 74.2 גרם
    נתרן 179.7 מ״ג 1078.1 מ״ג
    חלבון 13.0 גרם 77.8 גרם
    סיבים תזונתיים 5.1 גרם 30.6 גרם
    שומן רווי 6.0 גרם 35.9 גרם
    כולסטרול 0.8 מ״ג 4.8 מ״ג
    סידן 314.1 מ״ג 1884.6 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 23.9 מ״ג
    אשלגן 365.3 מ״ג 2192.1 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 9.6 מ״ג
    סגור

איך לוקחים קינוח כמו טירמיסו, על טהרת חלב וביצים, והופכים אותו לטבעוני? זה פשוט – מתרכזים במה שיש בו, ולא במה שאין בו. ומה שמאפיין את הטירמיסו יותר מכל דבר אחר זה הקפה. טעם הקפה הוא מהות הקינוח האיטלקי האהוב הזה, כל שאר המרכיבים הם רק תפאורה וניתנים להחלפה. והתוצאה הסופית, טירמיסו טבעוני נטול חלב וביצים, תשאיר אתכם עם ביס רך, קרמי ומתקתק שהוא חובה לכל אוהבי הקפה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תחתית

סירופ קפה

קרם


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית העגולה בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס השמן.
  2. מכינים את התחתית: מניחים בקערה גדולה את הקמח, הקורנפלור, הסוכר, אבקת האפייה, גרידת הלימון והכורכום ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את החלב ומערבבים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה ללא גושים.
  3. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים ואופים 12-15 דקות, או עד שפני העוגה מתחילים להזהיב, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ללא פירורים. מצננים וחותכים לקוביות קטנות בגודל 2 על 2 ס”מ.
  4. מכינים את סירופ הקפה: מערבבים את כל רכיבי המתכון ומשאירים בצד.
  5. מכינים את הקרם: יוצקים לסיר בינוני את חלב הסויה, מוסיפים את הקורנפלור, הסוכר, הווניל והכורכום ומערבבים היטב. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב במשך 3-4 דקות, או עד שהקרם מתחיל להסמיך.
  6. מכבים את האש, מוסיפים את שמן הקוקוס, מערבבים היטב ומעבירים את הסיר לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול. מערבבים את הקרם בפעם האחרונה בעזרת מטרפה ידנית ומעבירים לשק זילוף ללא צנתר.
  7. מרכיבים את הקינוח: מניחים בתחתית כלי הגשה חופן של קוביות עוגת הספוג ויוצקים מעל כמות נדיבה של סירופ הקפה. מזלפים מעל פסים או תלוליות הקרם, זורים את אבקת הקקאו ומקשטים בפולי הקקאו ושבבי שוקולד שמייצרים בעזרת קולפן. שומרים במקרר.

הערות

  • הכורכום נמצא במתכון בשביל הצבע ולא משפיע על הטעם
  • אם לא רוצים אלכוהול בסירופ הקפה, אפשר להשמיט מהמתכון
  • השימוש בשמן הקוקוס בקרם הינו אופציונלי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טירמיסו טבעוני שכולם ידברו עליו

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    ים של מחמאות?

תגובות (26)

Avatar

    Avatar
    רון גלעד

    היי, האם אפשרי להכין את התחתית ואת הקרם יום לפני ולהרכיב בבוקר למחרת?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רון, כן, אפשר בהחלט

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות