זה לא חג בלי קניידלך עם בצל מקורמל במרק עוף!

אחת המנות הטעימות והמסורתיות שיש על כל שולחן פסח, עם שדרוג של בצל מקורמל הנותן לקניידלך טעם בצלי ומתקתק. ביניינו, המרק הוא רק תירוץ.
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

בניגוד למה שמקובל, אני אוהבת לאכול את הקניידלך שלי בתוך מרק עשיר בירקות ולא במרק צח. בעיניי זה ממש מוסיף וטעים לאכול את הירקות שמתבשלים בתוך המרק ולא להשליך אותם לאחר הבישול, כי למה לזרוק משהו טעים כל כך?

תרגישו חופשי לגוון בירקות שאתם מכניסים למרק לפי טעמכם האישי, אני בחרתי בקומבינציה האהובה עליי אבל המרק יקבל באהבה כל ירק שאתם אוהבים.

עוד תוספת לא ממש מסורתית למרק העוף שאני מאוד אוהבת היא - פטריות! הפטריות משדרגות בטירוף את המרק ויוצרות ציר עשיר יותר בטעמים ובעל צבע עמוק וכהה.

הקניידלך טעימים בפני עצמם אבל בחרתי לשדרג אותם בבצל מקורמל, כזה שמיטגן לאט לאט בשמן זית, מתרכך ונהפך להיות ממש כמו ריבת בצל. הבצל המקורמל כל כך רך שהוא ניטמע בתוך הקניידלך ונותן להם טעם בצלי ומתקתק. אוי כמה שזה טעים.

מצרכים

מרק

קניידלך

אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: בסיר עמוק מחממים את שמן הזית ומאדים בו את כל הירקות במשך 5-7 דקות, עד שהם “מזיעים” ומעט מתרככים-לא משחימים. מוסיפים את שוקי העוף ומכסים במים.

    מאדים את כל הירקות. צילום: נטע לויה.
    מאדים את כל הירקות. צילום: נטע לויה.

  2. מביאים לרתיחה, מוסיפים לסיר את העלי הסלרי והפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים במשך שעה וחצי.
  3. בינתיים מכינים את הקניידלך: במחבת מטגנים את הבצל בשמן הזית על להבה בינונית-נמוכה במשך רבע שעה, עשרים דקות לפחות, עד שהוא מזהיב ומתרכך ממש כמו ריבה.
  4. מעבירים את הבצל עם השמן (!) לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר. מוסיפים לקערה את הביצים, שמן, מים מלח פלפל וטורפים.
  5. מוסיפים את קמח המצה ומערבבים עד לתערובת אחידה. התערובת צריכה להיות משחתית- לא נוזלית מדי אבל לא קשה. אם התערובת סמיכה מדי הוסיפו כף-שתיים נוספות של מים.
  6. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
  7. בסיר מרתיחים מים עם כף מלח לבישול הקניידלך. בעזרת ידיים משומנות מעט יוצרים מתערובת הקניידלך כדורים קטנים (הקניידלך יתפחו בבישול) ומבשלים את הקניידלך במים הרותחים, במשך חמש דקות.
    יוצרים מתערובת הקניידלך כדורים קטנים. צילום: נטע לויה.
    יוצרים מתערובת הקניידלך כדורים קטנים. צילום: נטע לויה.

    מבשלים את הקניידלך במים רותחים. צילום: נטע לויה.
    מבשלים את הקניידלך במים רותחים. צילום: נטע לויה.

  8. מסננים ומעבירים לכלי משומן קלות בשמן זית.
  9. מגישים את המרק ומוסיפים לכל קערה 3-4 קניידלך (או כמה שאוהבים).

    מגישים את המרק ומוסיפים לכל קערה 3-4 קניידלך. צילום: נטע לויה.
    מגישים את המרק ומוסיפים לכל קערה 3-4 קניידלך. צילום: נטע לויה.

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 125.7 קק״ל 1885.6 קק״ל
פחמימות 15.9 גרם 237.8 גרם
שומן 5.3 גרם 78.9 גרם
נתרן 599.2 מ״ג 8987.5 מ״ג
חלבון 4.2 גרם 63.7 גרם
סיבים תזונתיים 2.0 גרם 30.4 גרם
שומן רווי 0.8 גרם 11.4 גרם
כולסטרול 33.8 מ״ג 507.6 מ״ג
סידן 43.1 מ״ג 646.2 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 15.5 מ״ג
אשלגן 241.5 מ״ג 3622.6 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 6.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody