יסודות המטבח: איך מכינים ביצה עלומה מושלמת?

ביצה עלומה היא תעלומה. או שהיא יוצאת מושלמת או שהיא ממש מתחרבשת! אז למה להמר סתם? נטע לויה מלמדת אתכם להכין את הביצה העלומה המושלמת ובקלי קלות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    3 דקות
  • זמן כולל
    3 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    3

מצרכים

אופן הכנה

  1. קודם כל! ביצים טריות, זה הכי חשוב.
  2. שוברים את הביצה לתוך קערה קטנה, כוס או כל דבר אחר קטן ובודקים שהביצה תקינה.
  3. מרתחים מים בסיר ומוסיפים שלוק של חומץ, כמה? בערך כף. החומץ עוזר לחלבון להתקשות
  4. כשהמים רותחים, בבעבוע עדין, מכניסים בעדינות את הביצה לתוך המים ובעזרת כף מלפפים את החלבון מסביב לחלמון - כמו בסרטון.
  5. 3 דק’ והביצה מוכנה, אז שימו לב - אלא אם כן אתם רוצים את החלמון שלכם קשה, כדי להיות בטוחים, אפשר לגעת בזהירות בביצה ולראות שהמרכז עדיין רך וקופצני - זה אומר שהחלמון שלנו רך ונשפך.
  6. מוציאים את הביצה ומניחים על טוסט עם אבוקדו, או על כל מאכל אחר שאוהבים. בתאבון!
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 89.0 קק״ל 356.0 קק״ל
פחמימות 0.6 גרם 2.5 גרם
שומן 6.0 גרם 24.0 גרם
נתרן 84.2 מ״ג 336.8 מ״ג
חלבון 7.8 גרם 31.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 1.8 גרם 7.2 גרם
כולסטרול 253.8 מ״ג 1015.2 מ״ג
סידן 32.1 מ״ג 128.3 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
אשלגן 83.1 מ״ג 332.6 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody