יש לי קובה הכי טובה! קובה אורז כשרה לפסח של תמרה אהרוני

המתכון של תמרה אהרוני לקובה אורז מטוגנת, במילוי בשר שאי אפשר להפסיק לאכול. לא צריך להיות מאמא מיומנת כדי להכין את הקובה המושלם הזה ולקצור מחמאות בארוחת החג
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מאכלי בצק ממולאים אני אוהבת מאוד (מי לא?). בורקס, רביולי, וון טון, חצ’פורי, קרפלך ועוד. יש המון סוגים של מאכלי בצק ממולאים, כמעט לכל עדה יש מאכלי בצק כאלו ואני לא מפלה ואוהבת את כולם.

אבל לקובה יש מקום של כבוד אצלי. אני אוהדת שרופה של קובה. במרק או מטוגנת, סולת או אורז, סלק, אדומה, חמוסטה, במילוי עוף, בשר טחון, קאלייה, או צמחוני.

שנים חששתי מלהכין קובה. זה היה נראה לי כמו מלאכה מסובכת ששמורה רק למאמות מיומנות שירשו מתכונים, כאלו שהקובה עוברת במשפחה שלהם כבר דורי דורות (ומה לעשות שהסבתות שלי לא הכינו קובה?). להפתעתי גיליתי שהכנת קובה לא צריכה להיות מפחידה ובעצם אם עוקבים אחרי החוקים אפשר להכין קובה די בקלות.

אחרי שבוחרים את סוג הבצק ואת סוג המילוי שרוצים להכין צריך לזכור את הכללים הבאים:

  1. תמיד לעבוד בידיים משומנות או רטובות. שימון הידיים מונע מהבצק להידבק לכפות הידיים, עבודת המילוי קלה יותר באופן הזה, והתוצאה מוצלחת יותר.
  2. מעטפת בצק לא עבה מדי. לא משנה באיזה בצק תבחרו תשתדלו לפתוח את הבצק לפני המילוי באופן כזה שהמעטפת לא תהיה עבה מדי. זה דורש בטחון מסוים ויד קצת מיומנת אבל תוך 2-3 קובות תקלטו את העניין.
  3. מילוי קר ויבש. כשמכינים את המילוי לקובות יש להקפיד לאדות את רוב הנוזלים או לסנן אותם, מילוי רטוב עלול לקרוע את המעטפת של הקובות. בנוסף לפני שממלאים את הקובות יש להקפיד לקרר את המילוי עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר.
  4. בישול או טיגון. אם מבשלים את הקובות במרק אני ממליצה בחום לבשל אותן ממש ברגע האחרון, בישול מוקדם של הקובות מסמרטט אותן וקובות סמרטוטיות זה נורא לא כיף. אם מטגנים את הקובות ברור שעדיף לטגן כמה שיותר קרוב למועד ההגשה כי קובות חמות ישר מהשמן זה הכי טעים, אבל, במקרה של טיגון כן אפשר במידת הצורך לטגן אותן מראש ולחמם לפני ההגשה בתנור.

היות ופסח מתקרב בחרתי השבוע לתת לכם מתכון לקובה אורז שהיא נהדרת וגם כשרה לפסח. מקווה ששאר סוגי הקובות יקירותי לא נעלבו.

מצרכים

בצק

מילוי

טיגון

הוראות הכנה

  1. מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל והסלרי דק.
  2. במחבת גדולה מחממים 1/4 כוס שמן זית, כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-6-7 דק’ עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הסלרי הקצוץ ומטגנים כ-3 דק’ נוספות, מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל וממשיכים לטגן תוך ערבוב ופירור הבשר.
  3. מטגנים כ8-10 דק עד שרוב הנוזלים מתאדים ומניחים בצד להתקרר.
  4. בינתיים מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון מחצית מכמות האורז המבושל וטוחנים.
  5. מעבירים את האורז הטחון לקערה ומוסיפים לו את יתרת האורז וחזה העוף הטחון ולשים היטב בידיים לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים ביצה, קורנפלור, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  6. ממלאים את הקובות: בידיים רטובות או משומנות קורצים מהבשר כדורים בגודל של כדורי פינג פונג ובעזרת האגודל יוצרים בכל כדור שקע במרכז.
  7. מרחיבים את השקע סביב סביב בתנועות של צביטת הדפנות עד שהכדור הופך למעין קערית קטנה בעלת דפנות די דקים.

    מרחיבים את השקע עד שהכדור הופך למעין קערית קטנה. צילום: תמרה אהרוני.
    מרחיבים את השקע עד שהכדור הופך למעין קערית קטנה. צילום: תמרה אהרוני.

  8. שמים כפית גדושה של מילוי בתוך “קערת הבצק”, סוגרים את הפתח בקערת הבצק בתנועות צביטה, כך שהמילוי מכוסה לחלוטין בבצק מכל הצדדים (אם יש צורך אפשר להדביק עוד קצת במקומות בהן נוצרים חורים).

    שמים כפית גדושה של מילוי בתוך "קערת הבצק". צילום: תמרה אהרוני.
    שמים כפית גדושה של מילוי בתוך “קערת הבצק”. צילום: תמרה אהרוני.

  9. מכדררים לכדור עגול ויפה, פוחסים מעט את הכדור ומניחים את כל הקובות על מגש מרופד בנייר אפייה.
    מכדררים לכדור עגול ויפה. צילום: תמרה אהרוני.
    מכדררים לכדור עגול ויפה. צילום: תמרה אהרוני.

    מניחים את כל הקובות על מגש מרופד בנייר אפייה. צילום: תמרה אהרוני.
    מניחים את כל הקובות על מגש מרופד בנייר אפייה. צילום: תמרה אהרוני.

  10. במחבת רחבה ועמוקה מחממים שמן בגובה של כ-2-3 ס”מ, כשהשמן חם מטגנים את הקובות בשמן כ-5-6 דק’ מכל צד עד שהן מזהיבות היטב. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

    מטגנים את הקובות בשמן חם. צילום: תמרה אהרוני.
    מטגנים את הקובות בשמן חם. צילום: תמרה אהרוני.

הערות

  • אני אוהבת שלבצק נשאר קצת מרקם של אורז ולכן טוחנת רק חצי מכמות האורז. מעדיפים בצק חלק יותר? אפשר לטחון את כל כמות האורז, מעדיפים בצק גס יותר? אפשר לא לטחון את האורז בכלל.
  • אפשר למלא בכל סוג מילוי שאוהבים (מילוי עוף, מילוי קאלייה, מילוי צמחוני וכו')
  • אפשר לעשות את הקובה גם בצורות אחרות (למשל קובה מאורכת)
  • אם מכינים את הקובות מראש אני ממליצה לחמם אותן בתנור
  • אפשר להגיש את הקובות כמנה בפני עצמן בליווי טחינה, מטבוחה או כל רוטב אחר, אני אוהבת לפעמים להגיש אותן לצד מרק – ביס מרק ובתוכו ביס פריך של קובה מטוגנת זה נהדר.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 192.2 קק״ל 3843.5 קק״ל
פחמימות 16.6 גרם 331.1 גרם
שומן 8.2 גרם 164.9 גרם
נתרן 240.2 מ״ג 4804.6 מ״ג
חלבון 12.7 גרם 253.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 14.0 גרם
שומן רווי 2.4 גרם 48.3 גרם
כולסטרול 45.6 מ״ג 911.8 מ״ג
סידן 25.2 מ״ג 504.8 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 18.0 מ״ג
אשלגן 176.5 מ״ג 3530.8 מ״ג
אבץ 1.6 מ״ג 32.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    ‫גליה כהן‬‎

תגובות (2)

    Avatar
    לרנר חנית

    איך אפשר לעשות את הקובה ללא חזה עוף? האם אפשר לאפות במקום לטגן?

    Avatar
    ריקי

    אפשר להכין את האורז בלי העוף ? כדי שיצא צמחוני ?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody