כדורי עוף ברוטב תאילנדי

שרי שפילמן למדה במשך חצי שנה קולינריה תאילנדית, ושמחה לחלוק אתכם את רזי המטבח התאילנדי עם מתכון טעים ומיוחד של כדורי עוף ברוטב תאילנדי קליל
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    20

שרי שפילמן מגלה לכם את תאילנד

אני לא ממש יודעת מה עבר לי בראש כשארזתי את תיק הגב שלי והמזוודה ונסעתי אל עבר הלא נודע. בכל זאת, אני לא בחורה אחרי צבא ובכל זאת, אחרי 30 שנות קריירה ופרישה לגמלאות החלטתי שאף פעם לא מאוחר מדי להגשים את עצמי וללכת לכיוון הכי פחות צפוי מאשה בגילי ובמעמדי. שמתי פעמיי לתאילנד הרחוקה.

עזבתי בית, בעל, ילדים ונכדים, או בעצם את המוכר והבטוח לטובת מסע שהיום מתברר לי כמסע מרתק אל עצמי ואל הגבולות שלי.

המסע בחברת עצמי אינו קל, אבל עם כל הקשיים והמורכבויות שהזדמנו לי בדרך אצבע אלוהים כנראה הייתה עמדי, אחרת לא ניתן להסביר את מה שקרה לי באופן רציונלי (ואני מכנה זאת “מתנה מאלוהים”).

לכאורה, אישה קטנה בעיר גדולה. במשך חצי שנה גרתי בבנגקוק בדירה שכורה, מוקפת בשכנים תאילנדים שאינם דוברים את שפתי והרגליהם שונים מהרגליי. הדירה צפתה על נהר הצ’או פראייה, אשר חוצה את כל בנגקוק וזורם עד הגעתו לים, והנהר הוא שלימד אותי את השיעור היפה בעולם, את משמעות הזרימה וההתחדשות.

אני על הטוסטוס ברחובות בנגקוק
אני על הטוסטוס ברחובות בנגקוק

התחלתי לימודי קולינריה תאילנדית, עם חוקר אוכל תאילנדי מיוחד ומרתק עליו אספר בטורים הבאים.

אני מציינת את המושג לימודי קולינריה תאילנדית, משום שאלה כללו ימי לימוד של היסטוריה, השפעות גאוגרפיות, מסורת, מטבח מלכותי ועוד.

לאחר שחזרתי לארץ הרגשתי שאסור לי לשמור את כל הידע הזה לעצמי. אני רוצה לשתף את כל מי שאני אוהבת ברזי המטבח התאילנדי שבו התאהבתי אני.

הקמתי את קבוצת הפייסבוק השוקקת “תאילנד במטבח של שרי”, שהיא בעצם הזירה בה אני מתקשרת עם כל אותם בשלנים ובשלניות ביתיים שרוצים לצאת איתי למסע אל תאילנד המרתקת והטעמים הקסומים שלה.

במדור שלי אשלב קטעים מסיפוריי האישי יחד עם מתכונים תאילנדיים ואסיאתיים שיכולים להשתלב במטבח הביתי שלכם בקלות.

שנצא לדרך?

לכבוד ראש השנה קבלו מתכון טעים ומיוחד של כדורי עוף ברוטב תאילנדי קליל שהוא גם פיקנטי וגם מעט מתקתק. הולך נפלא עם אורז לבן.

מצרכים

כדורי עוף

רוטב

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים היטב את כל הרכיבים של כדורי העוף.
  2. מכניסים למקרר לחצי שעה לספיגת הטעמים.
  3. יוצרים כדורים קטנים ומניחים על מגש עד להכנסתם לרוטב.
  4. בקלחת מערבבים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה עד לעיבוי הרוטב.
  5. מוסיפים את כדורי העוף אל סיר הרוטב.

    מבשלים את הכדורים ברוטב. צילום: שרי שפילמן
    מבשלים את הכדורים ברוטב. צילום: שרי שפילמן

  6. ממשיכים ברתיחה על אש בינונית למשך 30-40 דקות.
  7. מעבירים לצלחת הגשה, מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן ולקשט בבצל ירוק קצוץ.

    מגישים את כדורי העוף עם אורז לבן. צילום: שרי שפילמן
    מגישים את כדורי העוף עם אורז לבן. צילום: שרי שפילמן

הצליח לכם? אני מזמינה אתכם לקבוצת הפייסבוק שלי “תאילנד במטבח של שרי” לספר איך יצא לכם

הערות

  • בחלק מהחנויות המתמחות במוצרי המזרח הרחוק אפשר להשיג עלי קפיר ליים טריים במקפיאים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 275.7 קק״ל 1654.1 קק״ל
פחמימות 29.7 גרם 178.2 גרם
שומן 8.8 גרם 52.5 גרם
נתרן 1273.1 מ״ג 7638.7 מ״ג
חלבון 23.3 גרם 139.8 גרם
סיבים תזונתיים 2.3 גרם 14.0 גרם
שומן רווי 2.3 גרם 13.8 גרם
כולסטרול 103.6 מ״ג 621.8 מ״ג
סידן 67.5 מ״ג 405.0 מ״ג
ברזל 2.8 מ״ג 16.7 מ״ג
אשלגן 686.3 מ״ג 4117.9 מ״ג
אבץ 1.2 מ״ג 7.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody