
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים7
לפני כמה שנים (לא משנה כמה) אחרי שהשתחררתי מהצבא, עבדתי במערכת של עיתון חיפאי ולצידי ישבה בחורה חמודה. דנה.
דנה ואני חלקנו אהבה לאוכל בכלל ולמתוקים בפרט ואחרי כמה חודשים טובים, כל אחת המשיכה לדרכה. אני עברתי ללימודים בתל אביב ודנה? ובכן, מדובר על טרום עידן הפייסבוק והסלולרי, כך שהדבר היחיד שנותר לי מדנה, זה זיכרון מתוק של כדורי שוקולד מעולים ואת המתכון לכדורי השוקולד שהספקתי לבקש ממנה ולרשום לי על פתק שאני שומרת עד היום.
הילדים שלי מכינים את כדורי השוקולד האלו באופן קבוע וכולם, אבל באמת כולם, עפים עליהם!
דנה, אם את במקרה קוראת את זה, אני פה!
מצרכים
כדורים
-
1 חבילה פתי בר וניל(שרוול אחד)
-
1 כוס אבקת קקאו
-
1 כוס סוכר לבן
-
50 גרם חמאהמומסת
-
1 כוס חלב 3%או כוס יין אדום
ציפוי
-
1 כוס סוכריות צבעוניותאו לפי הצורך
-
1 כוס קוקוס טחוןאו אבקת קקאו, או אבקת סוכר או כל דבר שאוהבים
אופן הכנה
- מכניסים את עוגיות הפתי בר לקערה ושוברים אותן בידיים לפירורים, לא לאבקה (אפשר להעזר במערוך או מועך תפוחי אדמה לפירה).
- מוסיפים לקערה את הקקאו, הסוכר, החמאה והחלב ומערבבים היטב לתערובת אחידה (הכי כיף זה בידיים).
- מכינים צלחת עמוקה עם סוכריות צבעוניות (או צלחת עם קוקוס טחון).
- מגלגלים מהתערובת כדורים בגודל שאוהבים (אם התערובת לא נוחה לעבודה אפשר לקרר חצי שעה במקרר ורק אז לכדרר). מגלגלים כל כדור בצלחת עם הסוכריות או הקוקוס ומניחים על צלחת הגשה. שומרים בקירור.
הערות
- אפשר להוסיף חצי כוס קוקוס טחון גם לתערובת
- כדורי שוקולד פרווה - יש להחליף את החמאה למרגרינה ואת החלב לחלב קוקוס/חלב סויה
תגובות (21)
האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה לפרווה או לשמן
בהחלט. מרגרינה או מחמאה תעבוד פה מצויין.
המתכון לא תקין!!! העיסה נוזלית מדי לעבודה, כן, זה טעים, אבל בואי, מה יכול להיות לא טעים בסוכר עם סוכר וחמאה. בבקשה תתקנו אותו או תסירו אותו. תודה
יתכן וטעית בכמות המרכיבים, הנוזלים נספגים בפתי בר והעיסה יוצאת בדיוק במרקם נוח ליצירת כדורים.
מתכון ממש כיפי היה כיף היה קל קיצר עפתי על זה
איזה כיף! כל הכבוד!!! ((: