רקע יטבתה

כמו בצרפת: פשטידת בצל מושלמת. ווי ווי

מתכון מנצח וקל להכנה של פשטידת בצל מושלמת עם גבינת עיזים, השילוב הכל כך טעים של המתיקות של הבצל והחמיצות של הגבינות יוצר תענוג צרוף
מתכון מנצח וקל להכנה של פשטידת בצל מושלמת עם גבינת עיזים, השילוב הכל כך טעים של המתיקות של הבצל והחמיצות של הגבינות יוצר תענוג צרוף
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    3882
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3882.3 קק״ל 3882.3 קק״ל
    פחמימות 439.5 גרם 439.5 גרם
    שומן 221.0 גרם 221.0 גרם
    נתרן 6280.1 מ״ג 6280.1 מ״ג
    חלבון 105.7 גרם 105.7 גרם
    סיבים תזונתיים 26.2 גרם 26.2 גרם
    שומן רווי 102.4 גרם 102.4 גרם
    כולסטרול 1730.0 מ״ג 1730.0 מ״ג
    סידן 1051.8 מ״ג 1051.8 מ״ג
    ברזל 14.0 מ״ג 14.0 מ״ג
    אשלגן 2913.2 מ״ג 2913.2 מ״ג
    אבץ 7.2 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    3882
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3882.3 קק״ל 3882.3 קק״ל
    פחמימות 439.5 גרם 439.5 גרם
    שומן 221.0 גרם 221.0 גרם
    נתרן 6280.1 מ״ג 6280.1 מ״ג
    חלבון 105.7 גרם 105.7 גרם
    סיבים תזונתיים 26.2 גרם 26.2 גרם
    שומן רווי 102.4 גרם 102.4 גרם
    כולסטרול 1730.0 מ״ג 1730.0 מ״ג
    סידן 1051.8 מ״ג 1051.8 מ״ג
    ברזל 14.0 מ״ג 14.0 מ״ג
    אשלגן 2913.2 מ״ג 2913.2 מ״ג
    אבץ 7.2 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
14 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


בצק

מלית


אופן הכנה

מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה

 

  1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה עם הקמח, המלח, החלמון והמים עד שהחומרים מתאחדים לבצק.
  2. מוציאים מהקערה ולשים עוד קצת בידיים. מכניסים למקרר לכחצי שעה.
  3. מקמחים מעט את משטח העבודה, מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית. מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בבצק (מהדקים היטב עם הידיים, הבצק לא צריך להיות עבה). מחזירים למקרר עד שמסיימים להכין את המלית.
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  5. מכינים את המלית: במחבת גדולה מחממים את שמן הזית והחמאה עד המסה.
  6. מוסיפים את הבצל, הכרישה והסוכר. מקפיצים יחד ומטגנים כרבע שעה, עד שהבצל מזהיב ומתקרמל.
  7. מסננים את הבצל מהמחבת מהנוזלים ומעבירים לקערה.
  8. מוסיפים לבצל המטוגן את השמנת המתוקה, המלח, האגוז המוסקט, הקמח התופח והביצים ומערבבים היטב.
  9. מוסיפים את הגבינות ומערבבים לתערובת אחידה.
  10. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר, מוזגים לתוכה את מלית הבצל מהקערה ומכניסים לתנור ל-45 דקות (עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה יפה מלמעלה).
    פשטידת בצל מושלמת. צילום: שניר גואטה
    פשטידת בצל מושלמת. צילום: שניר גואטה

    בתיאבון! צילום: שניר גואטה
    בתיאבון! צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כמו בצרפת: פשטידת בצל מושלמת. ווי ווי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    אפרת

    אפשרי להחליף לבצק עלים ? תודה

      Avatar
      Foody Foody

      זוהי פשטידה עם בצק פריך, אז אותו דבר זה לא יצא, אבל את יכולה לנסות 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות