כנאפה סולת אפויה בתנור עם טחינה גולמית
תמיד רציתם להכין כנאפה? אודי ואושר מראים לכם איך מכינים את המאפה המתוק בקלי קלות. במקום שערות קדאיף משתמשים בסולת ומקצרים את זמן ההכנה
תמיד רציתם להכין כנאפה? אודי ואושר מראים לכם איך מכינים את המאפה המתוק בקלי קלות. במקום שערות קדאיף משתמשים בסולת ומקצרים את זמן ההכנה
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 834.8 קק״ל 6678.3 קק״לפחמימות 90.8 גרם 726.2 גרםשומן 40.6 גרם 324.7 גרםנתרן 618.0 מ״ג 4944.3 מ״גחלבון 27.9 גרם 223.4 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 38.5 גרםשומן רווי 20.6 גרם 164.5 גרםכולסטרול 76.9 מ״ג 615.1 מ״גסידן 275.1 מ״ג 2200.4 מ״גברזל 2.2 מ״ג 17.6 מ״גאשלגן 388.9 מ״ג 3111.2 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 22.2 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות835
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 834.8 קק״ל 6678.3 קק״לפחמימות 90.8 גרם 726.2 גרםשומן 40.6 גרם 324.7 גרםנתרן 618.0 מ״ג 4944.3 מ״גחלבון 27.9 גרם 223.4 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 38.5 גרםשומן רווי 20.6 גרם 164.5 גרםכולסטרול 76.9 מ״ג 615.1 מ״גסידן 275.1 מ״ג 2200.4 מ״גברזל 2.2 מ״ג 17.6 מ״גאשלגן 388.9 מ״ג 3111.2 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 22.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 835 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת הסולת
שכבת הגבינות
-
300 גרם גבינה כחושה “כנען”
-
200 גרם גבינת מוצרלה
-
1/2 כפית מלח דק
סירופ סוכר
הגשה
-
1 חופן פיסטוקים קלופים קלויים
-
1 כדור גלידת פיסטוק
אופן הכנה
- מחממים את תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכינים את תערובת הסולת: בסיר מביאים לרתיחה את כל החומרים למעט הסולת. מוסיפים את הסולת ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.
- מעבירים לתבנית ומשטחים לעובי של 1 ס”מ. אופים 10-15 דקות עד שהתערובת מתקשה קלות, אבל לא משחימה. מוציאים מהתנור ומקררים מעט. לא מכבים את התנור.
- מעבירים את התערובת למעבד המזון ומעבדים בפולסים עד שנוצרת תערובת פירורית.
- משמנים תבנית בקוטר 24 ס”מ בטחינה גולמית. משטחים חצי מכמות פירורי הסולת על הטחינה ולוחצים מעט כלפי הדפנות על מנת לייצר שוליים גבוהים.
- מכינים את המילוי: מגררים על פומפייה את גבינת המוצרלה.
- מערבבים את הגבינות עם המלח ומשטחים בתבנית על הסולת.
- משטחים את החצי השני של הסולת על הגבינות ולוחצים קלות.
- אופים בתנור החם כ-45 דקות עד שהפירורים מזהיבים קלות.
- מכינים את הסירופ: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-7 דקות עד הגעה לסמיכות של סירופ מייפל.
- מוציאים את הכנאפה מהתנור, מוזגים מעל את הסירופ המתובל, מפזרים פיסטוקים קצוצים ומגישים עם דובדבנים וגלידת פיסטוק.
אופן הכנה
- מחממים את תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכינים את תערובת הסולת: בסיר מביאים לרתיחה את כל החומרים למעט הסולת. מוסיפים את הסולת ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.
- מעבירים לתבנית ומשטחים לעובי של 1 ס”מ. אופים 10-15 דקות עד שהתערובת מתקשה קלות, אבל לא משחימה. מוציאים מהתנור ומקררים מעט. לא מכבים את התנור.
- מעבירים את התערובת למעבד המזון ומעבדים בפולסים עד שנוצרת תערובת פירורית.
- משמנים תבנית בקוטר 24 ס”מ בטחינה גולמית. משטחים חצי מכמות פירורי הסולת על הטחינה ולוחצים מעט כלפי הדפנות על מנת לייצר שוליים גבוהים.
- מכינים את המילוי: מגררים על פומפייה את גבינת המוצרלה.
- מערבבים את הגבינות עם המלח ומשטחים בתבנית על הסולת.
- משטחים את החצי השני של הסולת על הגבינות ולוחצים קלות.
- אופים בתנור החם כ-45 דקות עד שהפירורים מזהיבים קלות.
- מכינים את הסירופ: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-7 דקות עד הגעה לסמיכות של סירופ מייפל.
- מוציאים את הכנאפה מהתנור, מוזגים מעל את הסירופ המתובל, מפזרים פיסטוקים קצוצים ומגישים עם דובדבנים וגלידת פיסטוק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן