להרגיל ילדים לשילוב טעמים וגם מתכון של כרובית וטופו מוקפצים ברוטב סויה

אי אפשר לצפות מראש מה ילדים ירצו או יסכימו לאכול, אבל עידית נרקיס כ״ץ לא מפסיקה לנסות לגוון, והפעם עם כרובית וטופו מוקפצים ברוטב סויה שגם ילדים אוהבים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

אי אפשר לצפות מראש מה הילדים שלי ירצו לאכול. כמובן שיש את כל החשודים המידיים שהם אוהבים - בולונז, שניצל, פסטה בלי כלום, אבל גם אז אי אפשר לדעת ב-100% שיאכלו את זה כשאני מגישה להם (או ייזכרו שהם רוצים את זה כשהם יושבים באמבטיה). לכן כל מנה חדשה שאני מגישה להם מלווה בחשש קל. האם הם יסכימו לטעום? האם הם יאכלו אותה בתיאבון?

אני הולכת לחטוא לרעיון של הטור הזה, אבל עם המנה הזאת אפילו לא ניסיתי. הם אוכלים כרובית, הם אוכלים טופו, אבל השילוב של השניים בתוספת הרוטב החמצמץ והג’ינג’רי עשה אותי סקפטית מראש. מה שכן עשיתי זה להניח אותה, קרה מהמקרר בתוך קופסת פלסטיק, על השולחן. לא ייפיתי אותה, לא חיממתי אפילו - פשוט הנחתי ולא אמרתי כלום.

אחרי כמה דקות הבן הגדול שלי הסתכל בעניין על תכולת הקופסה וקירב אותה אליו. הוא טעם חתיכת טופו, הוא טעם כרובית ואז הוא עשה את הקול הקטן הזה שלו שהוא עושה כשטעים לו משהו. הקול הזה עושה לי נעים בלב וממלא אותי בעליצות וגאווה שהכנתי עוד משהו “של גדולים” שטעים לו, ושלא כדאי להתייאש מתהליך פיתוח הטעם אצל הילדים.

מצרכים

כרובית וטופו

רוטב

הגשה

אופן הכנה

  1. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, אבל לא מדי. מרתיחים קומקום מלא במים.
  2. מניחים את פרחי הכרובית במחבת גדולה עם ציפוי נון סטיק (אל תנסו לעשות את זה במחבת רגילה). מכסים במים רותחים עד כ-⅔ מגובה הכרובית. יוצקים מעל מעט שמן זית ומתבלים במלח. מבשלים את הכרובית ברתיחה ללא מכסה עד שהמים מתאדים.
  3. בזמן שהכרובית מתבשלת, חותכים את הטופו לקוביות ומייבשים אותן היטב עם מגבת.
  4. מערבבים את כל חומרי הרוטב (הכי טוב לעשות את זה עם מטרפה קטנה) - טועמים ובודקים אם חסר סוכר או ג’ינג’ר.
  5. כשהמים מתאדים מהמחבת טועמים פרח כרובית: אם הוא קשה מדי מוסיפים עוד קצת מים רותחים וממשיכים לבשל עד אידוי מלא. אם הכרובית רכה לטעמכם ממשיכים לטגן אותה במחבת ללא שמן. פשוט נותנים לכרובית להיטגן ולהיצלות על המחבת, תוך כדי שמקפיצים אותה מדי פעם. אחרי כשתי דקות של הקפצה, מוסיפים את קוביות הטופו וממשיכים לטגן תוך כדי הקפצה מדי פעם. עדיף לא לערבב את תכולת המחבת כדי לא למעוך את הכרובית והטופו.
  6. כשהטופו והכרובית קיבלו צריבה מספקת לטעמכם, יוצקים את כל הרוטב. מקפיצים עוד פעם-פעמיים, ומבשלים כדקה. מכבים את האש ומגישים על אורז.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 277.7 קק״ל 1110.6 קק״ל
פחמימות 22.0 גרם 88.1 גרם
שומן 15.7 גרם 62.8 גרם
נתרן 522.7 מ״ג 2090.6 מ״ג
חלבון 7.3 גרם 29.2 גרם
סיבים תזונתיים 6.2 גרם 24.9 גרם
שומן רווי 2.1 גרם 8.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 71.3 מ״ג 285.1 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 6.4 מ״ג
אשלגן 884.4 מ״ג 3537.8 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 3.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody