כרמזאלך – לביבות לפסח עם שם מצחיק שמחכים להן כל השנה

שאף אחד לא יגיד שהמטבח האשכנזי לא ברא לנו את המטעמים הכי שווים לפסח. לביבות כרמזלאך משגעות שאני מחכה להן כל השנה. ו... נסו להגיד כרמזלאך 3 פעמים בפה מלא במצות
שאף אחד לא יגיד שהמטבח האשכנזי לא ברא לנו את המטעמים הכי שווים לפסח. לביבות כרמזלאך משגעות שאני מחכה להן כל השנה. ו... נסו להגיד כרמזלאך 3 פעמים בפה מלא במצות
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
17 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    187
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 186.9 קק״ל 1868.8 קק״ל
    פחמימות 5.0 גרם 49.9 גרם
    שומן 13.4 גרם 134.4 גרם
    נתרן 84.0 מ״ג 839.6 מ״ג
    חלבון 4.2 גרם 42.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 17.6 גרם
    כולסטרול 119.2 מ״ג 1192.4 מ״ג
    סידן 27.0 מ״ג 269.8 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 3.5 מ״ג
    אשלגן 52.9 מ״ג 529.4 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    187
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 186.9 קק״ל 1868.8 קק״ל
    פחמימות 5.0 גרם 49.9 גרם
    שומן 13.4 גרם 134.4 גרם
    נתרן 84.0 מ״ג 839.6 מ״ג
    חלבון 4.2 גרם 42.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 17.6 גרם
    כולסטרול 119.2 מ״ג 1192.4 מ״ג
    סידן 27.0 מ״ג 269.8 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 3.5 מ״ג
    אשלגן 52.9 מ״ג 529.4 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור

את לביבות הכרמזלאך אני מכירה מהמטבח הקטן והסגפני של סבתא חיה, הסבתא רבתא שלי, מהחלוצות שהקימו את גן יבנה. קראנו לה סבתא-חיה- וילדה-חיה בעיקר כי היא היתה חיית פרא תזזיתית, פטפטנית, מלאת חיים שלא הייתה בלבוסטע גדולה ולא בילתה הרבה מדי זמן במטבח, אבל מה שהיא עשתה היא עשתה מצוין. היו לה מלפפונים חמוצים בלתי נשכחים, עוגיות יבשות מופלאות ובלתי ניתנות לשחזור וריבת תאנים שכמוה אין וגם לא תהיה.

בפסח היו לה כרמזלאך, לביבות קמח מצה מטוגנות, להן הייתי מחכה לאורך כל השנה. לפני ארבעים שנים לא היה קמח מצה דק יעודי לעוגות, והכרמזלאך של סבתא חיה היו יותר גסים וקשיחים. הדבר היחיד שהציל אותם הייתה הקצפת החלבונים שקצת איווררה אותם.

היום יש קמח מצה המיועד לעוגות ויש מיקסרים להקציף את החלבונים, אז הכרמזלעך הרבה יותר תפוחים ועדינים.

אפשר כמובן להכין את הלביבות בגירסה מלוחה. פשוט להוריד את הסוכר ולהגיש עם גבינות וסלט. מה יכול להיות רע?
רוצים עוד מתכונים לפסח? יונתן רושפלד ומירי כהן בחוברת מתכונים שכולה אוכל טעים וכשר לפסח! לחצו כאן

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קינוחים לפסח
נעמה פלד
X

17 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ללביבות הכרמזלאך:

לטיגון:

  • אפשר להשתמש גם בתרסיס, במיוחד אם משתמשים במחבת נון סטיק.

לקישוט:


אופן הכנה

  1. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
  2. מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
  3. בקערה השניה מערבבים את קמח המצה, הסוכר, הוניל, החלב והחלמונים.
  4. מכניסים 1/3 מכמות קצף הביצים לקערת הבלילה “הכבדה” ומערבבים בתנועות קיפול. כך עושים עם שאר קצף החלבונים. משתדלים שהבלילה תהיה כמה שיותר אוורירית. המרקם צריך להיות לא נוזלי מדי וגם לא קשה מדי. די דומה לבלילת פנקייק תפוחה.
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.
  6. מחממים שמן במחבת ומכדררים כדורים בעזרת ידיים רטובות, משטחים אותם. אם התערובת נוזלית מדי מוסיפים מעט קמח מצה, אם היא קשה מדי מוסיפים עוד טיפה מים או חלב ולשים. מטגנים להזהבה 2-3 דקות מכל צד.
  7. מגישים עם פירות, מייפל, קצפת לא מאוד מתוקה או מפדרים באבקת סוכר.

הערות

  • הלביבות הללו אינן "מדע מדוייק", רוב הסבתות הכינו אותן על העין. אם העיסה קשה מדי - הוסיפו עוד חלב או מים, אבל תהיו עדינים. אם העיסה נוזלית, הוסיפו בעדינות קמח מצה.
  • אפשר להפוך את הלביבות הללו למלוחות. במקום הסוכר והוניל ניתן להוסיף שמיר או פטרוזיליה, שום וגבינות. מה יכול להיות רע?

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כרמזאלך – לביבות לפסח עם שם מצחיק שמחכים להן כל השנה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    שוש שיאון

    משהו לא מסתדר עיסה ממש דחוסה נראה לי שכמות הנוזלים לא נכונה..

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שוש, הכמויות נכונות ותקינות

      Avatar
      אנה

      מסכימה עם ההערה, כמות הנוזלים במתכון אינה מספיקה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות