לא מפעילים תנור: עוגת גבינה ושוקולד ללא אפייה

מי אמר שחייבים להפעיל תנור כדי להכין ולאכול עוגה טעימה וקלה להכנה? ספיר דהן מביאה לנו מתכון משגע לעוגת גבינה ושוקולד ללא אפייה הכי טעימה שתאכלו
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

תחתית

אופן הכנה

  1. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומניחים בצד עד לשימוש.
  2. מכינים את התחתית: ממיסים את החמאה במיקרו בפולסים קצרים.
  3. במעבד מזון עם להב פלדה, טוחנים את הביסקוויטים לאבקה, ומערבבים יחד עם החמאה המומסת.
  4. משטחים את התערובת על תחתית התבנית, ומכניסים למקפיא.
  5. מכינים את הקרם: ממיסים את השוקולד המריר בפולסים קצרים במיקרו עד להמסה מלאה ומניחים בצד.
  6. בקערה נוספת, שמים גבינת שמנת ואבקת סוכר וטורפים לבלילה חלקה.

    בקערה נוספת, שמים גבינת שמנת ואבקת סוכר. צילום: ספיר דהן
    בקערה נוספת, שמים גבינת שמנת ואבקת סוכר. צילום: ספיר דהן

  7. מוסיפים את השוקולד שהמסנו אל בלילת גבינת השמנת וטורפים היטב.
  8. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, שמים שמנת מתוקה ופודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.

    מקציפים עד לקבלת קרם יציב. צילום: ספיר דהן
    מקציפים עד לקבלת קרם יציב. צילום: ספיר דהן

  9. מעבירים חצי מכמות הקרם אל תערובת הגבינה ומקפלים. מוסיפים את החצי הנותר ומקפלים שוב עד לאיחוד.
  10. מוציאים את התבנית מהמקפיא, ושופכים את התערובת על התחתית.
  11. מיישרים ומכניסים למקרר למשך כשעה.
  12. מכינים את הגנאש: מניחים בקערה שוקולד חלב ושמנת מתוקה, ממיסים בפולסים קצרים במיקרו עד להמסה מלאה (חשוב לערבב בין פולס לפולס).
  13. שופכים את הגנאש על העוגה ומכניסים למקרר שוב למשך כשעתיים.
    שופכים את הגנאש על העוגה ומכניסים למקרר. צילום: ספיר דהן
    שופכים את הגנאש על העוגה ומכניסים למקרר. צילום: ספיר דהן
    עוגת גבינה ושוקולד ללא אפייה. צילום: ספיר דהן
    עוגת גבינה ושוקולד ללא אפייה. צילום: ספיר דהן

    בואו לעקוב אחרי ספיר ברשתות החברתיות ולהישאר מעודכנים במתכונים הכי שווים שלה! בלוג: https://sapirs.co.il או באינסטגרם: https://www.instagram.com/sapirs.co.il/

הערות

  • את העוגה שומרים במקרר כשהיא מכוסה היטב.
  • במידה והעוגה לא יציבה בעת החיתוך, ניתן להכניס אותה למקפיא למשך כ-20 דק' ואז לחתוך אותה כפי שרוצים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5240.2 קק״ל 5240.2 קק״ל
פחמימות 291.4 גרם 291.4 גרם
שומן 407.2 גרם 407.2 גרם
נתרן 662.9 מ״ג 662.9 מ״ג
חלבון 47.0 גרם 47.0 גרם
סיבים תזונתיים 15.4 גרם 15.4 גרם
שומן רווי 253.5 גרם 253.5 גרם
כולסטרול 732.2 מ״ג 732.2 מ״ג
סידן 629.6 מ״ג 629.6 מ״ג
ברזל 16.1 מ״ג 16.1 מ״ג
אשלגן 1799.5 מ״ג 1799.5 מ״ג
אבץ 8.4 מ״ג 8.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    נועה

    אפשר להחליף את גבינת השמנת בגבינה לבנה רגילה?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, זה אפשרי למרות שאז העוגה תצא קצת פחות עשירה במרקם ובטעם. עוד הערה קטנה…בעוגות גבינה לא אפויות (כמו במקרה הזה) ניתן להמיר גבינה שמנה בגבינה רזה, אך במתכונים לעוגות גבינה אפויות, רצוי להיצמד למתכון ואם רשום במתכון גבינה עם אחוזי שומן גבוהים-לא להחליף. בהצלחה(:

    Avatar
    דנה בן גוריון

    וואי! יצא נדיר!! מתכון מעולה. תודה

    Avatar
    שמרית

    נראית חלום של עוגה. חייבבבבת לנסות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody