לביבות בטטה ותפוחי אדמה עם רוטב אסיאתי

הלביבות הכי טעימות שאף אחד לא יכול לעמוד בפניהן. השף משה שגב מכין לביבות בטטה ותפוחי אדמה עם רוטב אסיאתי משגע של ליים ופלפל חריף
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

לביבות

טיגון

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. שוטפים את הבטטות ותפוחי האדמה וחותכים לחצאים לאורכם. קוצצים את הכוסברה, ג׳ינג׳ר, שום ופלפל חריף. מגררים בפומפייה את קליפת הלימון. פורסים את הבצל הירוק לטבעות דקיקות. סוחטים את הליים.
  2. מפזרים את המלח הגס בתבנית, מניחים עליו את הבטטות ותפוחי האדמה ואופים במשך שעה או עד שהם רכים. מסירים את הקליפה ושאריות המלח.
  3. שמים את הבטטות ותפוחי האדמה בקערה ומרסקים עם מזלג. מוסיפים את שאר הרכיבים, למעט פירורי הלחם, ומערבבים. מוסיפים את הפירורים בהדרגה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת לא דביקה מדי, אך גם לא יבשה.
  4. מחממים את השמן במחבת. יוצרים קציצות בגודל רצוי ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  5. שמים בקערה קטנה את רכיבי הרוטב, מערבבים ומגישים לצד הלביבות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 332.3 קק״ל 1993.6 קק״ל
פחמימות 31.8 גרם 191.1 גרם
שומן 20.8 גרם 124.5 גרם
נתרן 18586.4 מ״ג 111518.2 מ״ג
חלבון 4.8 גרם 28.9 גרם
סיבים תזונתיים 4.1 גרם 24.3 גרם
שומן רווי 3.1 גרם 18.5 גרם
כולסטרול 68.7 מ״ג 412.3 מ״ג
סידן 51.6 מ״ג 309.7 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 9.2 מ״ג
אשלגן 320.7 מ״ג 1924.5 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 3.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody