לביבות פלנטיין: הנשנוש האולטימטיבי מהבננה המשגעת!
לביבות פלנטיין משגעות היישר מדרום אמריקה. הבננה המיוחדת שלא מפסיקה להפתיע אותנו והפעם בגרסת לביבות מטוגנות שאי אפשר להפסיק לזלול!
לביבות פלנטיין משגעות היישר מדרום אמריקה. הבננה המיוחדת שלא מפסיקה להפתיע אותנו והפעם בגרסת לביבות מטוגנות שאי אפשר להפסיק לזלול!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 342.7 קק״ל 2742.0 קק״לפחמימות 43.4 גרם 347.6 גרםשומן 19.6 גרם 156.7 גרםנתרן 659.6 מ״ג 5277.1 מ״גחלבון 5.5 גרם 43.7 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 22.1 גרםשומן רווי 3.7 גרם 29.3 גרםכולסטרול 48.7 מ״ג 389.8 מ״גסידן 79.1 מ״ג 632.8 מ״גברזל 0.5 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 665.1 מ״ג 5321.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות343
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 342.7 קק״ל 2742.0 קק״לפחמימות 43.4 גרם 347.6 גרםשומן 19.6 גרם 156.7 גרםנתרן 659.6 מ״ג 5277.1 מ״גחלבון 5.5 גרם 43.7 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 22.1 גרםשומן רווי 3.7 גרם 29.3 גרםכולסטרול 48.7 מ״ג 389.8 מ״גסידן 79.1 מ״ג 632.8 מ״גברזל 0.5 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 665.1 מ״ג 5321.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 343 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 בננה פלנטיין של גליל בינוניות
-
1 כוס רוויוןאו 1 כוס חלב + 1 כף חומץ
-
1/4 כוס שמן קנולהאו חמאה מומסת
-
1 ביצה L
-
1/2 כוס קמח תירס אינסטנטצהוב
-
1/2 כוס קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
4 גבעולי בצל ירוקחתוכים דק
-
1 1/2 כפיות מלח דקאו לפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחוןאו לפי הטעם
-
1/4 כוס שמן קנולהלטיגון
הגשה
-
1 גביע שמנת חמוצה 15%
-
חופן בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- מבשלים את הבננות: הערה- אם בננות הפלנטיין רכות וניתן למעוך אותן עם מזלג או מועך תפו”א - מדלגים על השלבים הבאים של בישול הבננות:
- ראשית, חותכים את הקצוות של הפלנטיין וחותכים אותן עם הקליפה לחתיכות באורך 4-5 ס״מ.
- שנית, מכניסים את חתיכות הפלנטיין לסיר גדול מלא במים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 25 דקות או עד שמזלג ננעץ בקלות בבשר הפרי.
- מסננים את הפרי מהמים ומצננים אותו במשך 30 דקות.
- רק כעת מקלפים את הפלנטיין, הקליפה נפרדת בקלות רבה.
- שמים את חתיכות הפלנטיין המבושלות בתוך קערה גדולה ומועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה. זה בסדר אם יישארו קצת גושים.
- מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לבלילה סמיכה. משאירים במקרר במשך כ-15 דקות.
- מחממים שמן בגובה 1 ס”מ במחבת.
- יוצרים לביבות בגודל רצוי בעזרת 2 כפות, ומטגנים אותן משני הצדדים עד להזהבה יפה, במשך כ-2 דקות מכל צד.
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים את הלביבות עם שמנת חמוצה ובצל ירוק.
אופן הכנה
- מבשלים את הבננות: הערה- אם בננות הפלנטיין רכות וניתן למעוך אותן עם מזלג או מועך תפו”א - מדלגים על השלבים הבאים של בישול הבננות:
- ראשית, חותכים את הקצוות של הפלנטיין וחותכים אותן עם הקליפה לחתיכות באורך 4-5 ס״מ.
- שנית, מכניסים את חתיכות הפלנטיין לסיר גדול מלא במים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 25 דקות או עד שמזלג ננעץ בקלות בבשר הפרי.
- מסננים את הפרי מהמים ומצננים אותו במשך 30 דקות.
- רק כעת מקלפים את הפלנטיין, הקליפה נפרדת בקלות רבה.
- שמים את חתיכות הפלנטיין המבושלות בתוך קערה גדולה ומועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה. זה בסדר אם יישארו קצת גושים.
- מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לבלילה סמיכה. משאירים במקרר במשך כ-15 דקות.
- מחממים שמן בגובה 1 ס”מ במחבת.
- יוצרים לביבות בגודל רצוי בעזרת 2 כפות, ומטגנים אותן משני הצדדים עד להזהבה יפה, במשך כ-2 דקות מכל צד.
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים את הלביבות עם שמנת חמוצה ובצל ירוק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן