להתפנק בבית עם פילה מוסר בקרם ארטישוק ירושלמי

מנה של ים ויבשה - יונית ואמיר מכינים השבוע מנה חגיגית ומיוחדת של פילה מוסר בקרם ארטישוק ירושלמי, עם טעמים חמים ומלטפים וקצף יוגורט שמרענן את המנה
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

פילה מוסר

קרם ארטישוק ירושלמי

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את הקרם ארטישוק: מטגנים בצל עד להזהבה,מוסיפים את השום ומערבבים מעט.
  2. מוסיפים את הארטישוקים הקלופים או את שקית הארטישוק הקפוא, מכניסים את קוביות תפוח האדמה, מוסיפים שמנת צמחית עד לכיסוי, מלח גס, ומבשלים עד לריכוך מלא.
  3. מעבירים את הארטישוקים למעבד מזון, טוחנים הכל עד לקבל מחית חלקה ואחידה.
  4. מחממים מחבת, מוסיפים את המחמאה ואת קרם הארטישוק ומבשלים 30 דק’ על אש נמוכה.
  5. במקביל צורבים את מנות הדג: מחממים מחבת עם שמן זית, מניחים על הצד של העור תחילה, מתבלים במלח ופלפל ולאחר כמה דקות הופכים.
  6. מוסיפים מיץ לימון סחוט למחבת, קוביית חמאה ומשקים את הדג בעזרת כף.
  7. במחבת מקפיצים עם שמן זית את הסליקורניה או האספרגוסים שלנו, מוסיפים עוד מעט לימון סחוט,מלח ופלפל.
  8. כשהפילה מוכן מניחים כף של מחית הארטישוק הירושלמי, מניחים את הדג (כשהעור כלפי מעלה), עליו את הסליקורניה המוקפץ (אספרגוס ים), מפזרים מעט גרידת לימון, מעט סומק וסקוויז של מיץ לימון.

    פילה מוסר בקרם ארטישוק ירושלמי. צילום: שניר גואטה
    פילה מוסר בקרם ארטישוק ירושלמי. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 687.4 קק״ל 4124.1 קק״ל
פחמימות 36.4 גרם 218.3 גרם
שומן 34.8 גרם 208.6 גרם
נתרן 401.9 מ״ג 2411.4 מ״ג
חלבון 53.4 גרם 320.1 גרם
סיבים תזונתיים 4.1 גרם 24.3 גרם
שומן רווי 12.9 גרם 77.2 גרם
כולסטרול 158.3 מ״ג 950.0 מ״ג
סידן 153.8 מ״ג 922.9 מ״ג
ברזל 9.6 מ״ג 57.5 מ״ג
אשלגן 1822.9 מ״ג 10937.6 מ״ג
אבץ 1.4 מ״ג 8.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody