להתפנק עם קוסקוס ללא גלוטן: קוסקוס מתירס וטנזייה

פסח כאן! ואסי רוז נזכרת בזיכרון ילדות טעים במיוחד ומכינה גרסה שלה לקוסקוס ללא גלוטן וכשר לפסח עם טנזייה - תבשיל פירות יבשים שיכניס אושר לשולחן החג
פסח כאן! ואסי רוז נזכרת בזיכרון ילדות טעים במיוחד ומכינה גרסה שלה לקוסקוס ללא גלוטן וכשר לפסח עם טנזייה - תבשיל פירות יבשים שיכניס אושר לשולחן החג
  • אסי רוז
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    311
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 310.7 קק״ל 1553.3 קק״ל
    פחמימות 34.5 גרם 172.6 גרם
    שומן 17.8 גרם 88.8 גרם
    נתרן 474.5 מ״ג 2372.3 מ״ג
    חלבון 4.5 גרם 22.5 גרם
    סיבים תזונתיים 5.1 גרם 25.3 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 7.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 62.5 מ״ג 312.3 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 10.2 מ״ג
    אשלגן 472.0 מ״ג 2360.2 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    311
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 310.7 קק״ל 1553.3 קק״ל
    פחמימות 34.5 גרם 172.6 גרם
    שומן 17.8 גרם 88.8 גרם
    נתרן 474.5 מ״ג 2372.3 מ״ג
    חלבון 4.5 גרם 22.5 גרם
    סיבים תזונתיים 5.1 גרם 25.3 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 7.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 62.5 מ״ג 312.3 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 10.2 מ״ג
    אשלגן 472.0 מ״ג 2360.2 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור

זו צלחת שכל מי שרואה אותה רץ לעברה. זו צלחת של קרקע, קרקע יציבה ומלאת זיכרונות.

את הביס מהקוסקוס של סבתא שלי אני זוכרת היטב.

זה אחד מזיכרונות הטעמים הראשונים שלי. אני חושבת שכבר בגיל חצי שנה אכלתי ממנו בתאווה גדולה.

החלטתי להביא את סבתא שלי לשולחן בדרך אחרת, להביא את הקוסקוס שלה בגרסה ללא גלוטן וכשרה לפסח.

הביס הראשון גרם לליבנו להחסיר פעימה ומיד עינינו התנגשו והבנו שזו מנה שתהפוך למסורת אצלנו בשולחן. ההכנה מהירה ומתאימה למאה ה-21 והיא תחוסל. בהבטחה.

כמה דקות בודדות והאושר הצרוף הזה אצלכם בשולחן.

ימי חג מאושרים

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קוסקוס

טנזייה


אופן הכנה

  1. מכינים את הקוסקוס: מכניסים לסיר את קמח התירס, השמן והמלח ומערבבים היטב עד שהשמן עוטף את כל קמח התירס, מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
  2. מכבים את האש ומסירים את המכסה, נותנים למסת הקוסקוס להתקרר לגמרי.
  3. כאשר הקוסקוס קר לגמרי ניתן להכניס לבלנדר/מיקסר ולערבב בפולסים את גושי התירס עד שהכל הופך להיות פירורי כמו קוסקוס. מניחים בצלחת הגשה ומכינים את הטנזייה.
  4. מכינים את הטנזייה: חותכים את השזיפים והמישמשים לחצאים, מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים את המישמשים והשזיפים, מטגנים קלות ומוסיפים את הקינמון והכמון.
  5. מוסיפים גם את הצימוקים והמים ומבשלים על אש בינונית עד שרוב הנוזלים מתאדים, מוסיפים קורט מלח ואת השקדים מערבבים וזה מוכן.
  6. שופכים הכל על קוסקוס התירס (או על אורז) המוכן ומגישים (ניתן לשמור במקרר ל3 ימים בקופסא אטומה).

    קוסקוס תירס וטנזייה. צילום: אסי רוז
    קוסקוס תירס וטנזייה. צילום: אסי רוז

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
להתפנק עם קוסקוס ללא גלוטן: קוסקוס מתירס וטנזייה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    Izik Lev-ari

    מה הקשר לאורז בסעיף האחרון?( 6 )

      Avatar
      Foody Foody

      היי איציק,
      את הטנזייה ניתן להגיש גם עם אורז.

      Avatar
      מיכל פרננדס

      האורז מוצע כאופציה,לצקת עליה את הטנזיה,

      Avatar
      מיכל פרננדס

      אפשר לנסות את תהליך הבישול במיקרו,

      Avatar
      מיכל פרננדס

      ו בקוסקוסייר.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות