לזניה פטריות וגבינות לאירוח טעים במיוחד

כולם אוהבים לזניה, במיוחד לזניה פטריות עם רוטב עגבניות והמון גבינה. מכינים בקלי קלות ומרשימים את האורחים במאפה גבינות זהוב וריחני
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

רוטב עגבניות

רוטב שמנת

פטריות

לזניה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מגררים את גבינות הצ’דר.
  3. מרתיחים את המים.
  4. קוצצים דק את הבצל והפטריות.
  5. מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים בקערה את כל הרכיבים יחד ושומרים בצד.
  6. מכינים את רוטב השמנת: שמים את כל הרכיבים בסיר קטן, מעלים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות. מורידים מהאש ושומרים בצד.
  7. מכינים את הפטריות: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והפטריות עד שהם מתרככים. מצננים ושומרים בצד.
  8. מרכיבים את הלזניה: בתחתית התבנית שמים 2 מצקות של רוטב העגבניות. מעל מסדרים שכבה של עלי הלזניה. מעל שכבת עלי הלזניה, יוצקים 2 מצקות של רוטב השמנת, ומעליו שכבה של הפטריות ומיקס של הגבינות המגוררות. מעל הפטריות שמים עוד שכבה של עלי הלזניה ורוטב העגבניות, וחוזר חלילה עד שממלאים את כל התבנית.
  9. מסיימים בשכבה של רוטב העגבניות ומיקס הגבינות המגוררות.
  10. אופים כ-40 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 9 מנות
קלוריות 531.8 קק״ל 4786.4 קק״ל
פחמימות 25.8 גרם 232.0 גרם
שומן 36.9 גרם 332.4 גרם
נתרן 961.0 מ״ג 8648.6 מ״ג
חלבון 24.9 גרם 224.5 גרם
סיבים תזונתיים 2.0 גרם 18.1 גרם
שומן רווי 21.9 גרם 197.4 גרם
כולסטרול 104.8 מ״ג 943.6 מ״ג
סידן 489.3 מ״ג 4404.0 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 13.4 מ״ג
אשלגן 527.3 מ״ג 4745.5 מ״ג
אבץ 2.5 מ״ג 22.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody