window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(‘js’, new Date()); gtag(‘config’, ‘AW-857529266’); gtag(‘event’, ‘conversion’, { ‘send_to’: ‘AW-857529266/b-74CIac_MgBELK385gD’, ‘value’: 1.0, ‘currency’: ‘ILS’, ‘aw_remarketing_only’: true });

להיט מהתנור של אסי רוז – לחם קינואה ללא התפחה וללא גלוטן

חיכיתם בציפייה לעונת האבוקדו שתתחיל? לכבוד הגעתו של האבוקדו לשווקים אסי רוז מכינה לחם משגע שילווה אותו: לחם קינואה ללא התפחה זריז וקל הכנה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

החלה העונה של האוצר הירוק והרך עלי אדמות, זה שגורם לכל אדם שאני מכירה למשש אותו ולבדוק את רכותו, כל מה שנחוץ לו ליצירת הביס המטריף הוא בסיס מושלם וקצת מלח ולימון.

אני מדברת על האבוקדו! הוא הגיע והוא פה לתקופה ארוכה ומפנקת.

האבוקדו דורש בסיס יציב ורך לשהות עליו, והלחם קינואה הזה הוא מדויק להפליא עבור המשימה.

זה לחם שנוצר עבור האבוקדו, ועבור הרצון ליצור ארוחה מגוונת ומשביעה.

הלחם קינואה שלי הוא אחד שיכנס אלכם למטבח ולא יצא לעולם, אחרי שתטעמו אותו תתאהבו, בו ובביס המושלם שהוא יוצר בשילוב עם האבוקדו.

הוא עשיר בחלבון ועשיר בסיבים תזונתיים.

הוא מאוזן ומאזן רמות סוכר בדם, הוא רך ומפנק להפליא והוא תורם לתחושת שובע ושלווה.

ואם כל זה לא מספיק הוא הכי קל להכנה בעולם, כל המרכיבים שלו זמינים כמעט אצל כולם בארון בבית והוא מספיק לשבוע שלם של ארוחות אבוקדו מפנקות.

כל שנותר הוא לחמם את התנור ולהתחיל במלאכה,

ימי אבוקדו מאושרים

תכף תצטרף לאבוקדו
תכף תצטרף לאבוקדו

מצרכים

בצק

תוספות

ציפוי

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית אינגליש קייק גדולה בנייר אפיה (ממליצה לא להשתמש בתבנית חד פעמית). 
  2. טוחנים בבלנדר או מערבבים היטב בקערה את הביצים, טחינה, מים, שמן, מלח ושום. יוצרים עיסה דביקה ואחידה. 
  3. מוסיפים לבלילה קמח קינואה ואבקת אפיה ומערבבים ידנית. מוסיפים את התוספות לבלילה ומערבבים לעיסה אחידה.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, בעזרת סכין מסמנים שני פסים במרכז הבלילה. (הסימנים הללו יעלמו אבל יסייעו ללחם שלנו לתפוח לגובה).
  5. מפזרים מעט קינואה לא מבושלת על החלק העליון של הלחם לקישוט ואופים 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהלחם.

הערות

  • איך טוחנים קמח קינואה בבית? מכניסים לבלנדר או למעבד מזון חצי כוס קינואה יבשה וטוחנים אותה היטב, במידה והטחינה לא הופכת את הקינואה לקמח דק דללו את כמות הקינואה בבלנדר והפעילו את הבלנדר בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אני טוחנת מראש חצי קילו קינואה ומאחסנת את הקמח קינואה שלי בכלי אטום בארון או במקרר לעת הצורך
  • יתן להחליף את התוספות בכל תוספת שתרצו: פשתן, זרעי צ'יה, שומשום מלא, שומשום לבן, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת
  • ניתן לשמור את הלחם בקופסא אטומה למשך 5 ימים במקרר
  • פרוסות הלחם טעימות מאוד אחרי צליה קלה במצנם או במחבת חמה
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1524.8 קק״ל 1524.8 קק״ל
פחמימות 25.0 גרם 25.0 גרם
שומן 136.7 גרם 136.7 גרם
נתרן 1972.2 מ״ג 1972.2 מ״ג
חלבון 50.8 גרם 50.8 גרם
סיבים תזונתיים 25.4 גרם 25.4 גרם
שומן רווי 22.6 גרם 22.6 גרם
כולסטרול 1015.2 מ״ג 1015.2 מ״ג
סידן 607.0 מ״ג 607.0 מ״ג
ברזל 13.8 מ״ג 13.8 מ״ג
אשלגן 898.6 מ״ג 898.6 מ״ג
אבץ 7.6 מ״ג 7.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    חייבים להכין! בהחלט להיט טעים! 🍞

תגובות (8)

    Avatar
    ליאן

    היי, בשביל להשתמש הקינואה צריך לשטוף אותה, אז ניתן לשטוף ואז ישירות להכניס למעבד מזון? או שצריך לייבש אותה?

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody