לחמניות באן רכות במילוי בשר לכל המשפחה
רון יוחננוב מלמד איך מכינים לחמניות באן רכות ונימוחות ואיך מכינים להן מילוי בשר מושלם! מי אמר שהוא מתגעגע למזרח ולא קיבל?
רון יוחננוב מלמד איך מכינים לחמניות באן רכות ונימוחות ואיך מכינים להן מילוי בשר מושלם! מי אמר שהוא מתגעגע למזרח ולא קיבל?
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 182.2 קק״ל 3643.2 קק״לפחמימות 23.0 גרם 459.5 גרםשומן 6.8 גרם 135.9 גרםנתרן 684.0 מ״ג 13680.5 מ״גחלבון 8.0 גרם 159.5 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 17.9 גרםשומן רווי 2.4 גרם 47.7 גרםכולסטרול 18.5 מ״ג 370.0 מ״גסידן 14.1 מ״ג 282.4 מ״גברזל 0.9 מ״ג 17.7 מ״גאשלגן 111.3 מ״ג 2225.5 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 22.5 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות182
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 182.2 קק״ל 3643.2 קק״לפחמימות 23.0 גרם 459.5 גרםשומן 6.8 גרם 135.9 גרםנתרן 684.0 מ״ג 13680.5 מ״גחלבון 8.0 גרם 159.5 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 17.9 גרםשומן רווי 2.4 גרם 47.7 גרםכולסטרול 18.5 מ״ג 370.0 מ״גסידן 14.1 מ״ג 282.4 מ״גברזל 0.9 מ״ג 17.7 מ״גאשלגן 111.3 מ״ג 2225.5 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 22.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 182 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות
-
500 גרם קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1/2 שקית אבקת אפייה
-
2 כפות סוכר לבן
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כוס מים בטמפרטורת החדר
מילוי
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
500 גרם אנטריקוטאו סינטה, או שייטל טרי וחתוך לרצועות דקות-דקות
-
4 שיני שום
-
1 ס"מ שורש ג’ינג’רמגורד
-
1 קורט פלפל צ’ילי אדוםקצוץ דק. שימו כמה חריף שאתם אוהבים
-
5 כפות רוטב טריאקימזרח מערב
-
3 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערבאו רוטב צ'ילי חריף - של מזרח ומערב
-
5 כפות רוטב סויה מתוקהמזרח מערב
-
1 כף קורנפלור
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
תוספות
-
אפשר גם מלפפון, גזר, בצל סגול - מה שאוהבים
-
קצוצים
אופן הכנה
- מכינים את הלחמניות: בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים את כל מצרכי הלחמניות ולשים את הבצק 8-10 דקות על מהירות בינונית עד שמתקבל בצק רך ומבריק.
- מכסים ומניחים להתפחה כשעה.
- לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לחלקים שווים - מומלץ כל לחמנייה לחלק ל-50 גרם.
- מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור, חותכים ניירות אפייה בגודל הלחמנייה (כמו שעושים עם הסופגניות) ומניחים כל כדור בצק על נייר אפייה ומתפיחים שוב כ-40 דקות עד שעה.
- קצת לפני סיום ההתפחה, מרתיחים מים בסיר אידוי ומניחים את הלחמניות בתוך סלסילת אידוי (יחד עם נייר האפייה) - חשוב להקפיד על מרווחים מאחר והלחמניות תופחות באידוי.
- מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות עד שהלחמניות מוכנות. מקררים לפני שחותכים, ממלאים בתערובת הבשר על המינוט ומגישים.
- מכינים את המילוי: מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הצ’ילי, השום והג’ינג’ר ומקפיצים מעט.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שצבעו מתחלף לגמרי.
- שופכים פנימה את הרטבים ומערבבים היטב.
- בקערית מערבבים את הקורנפלור עם המים הקרים ושופכים לתוך המחבת.
- מערבבים ומבשלים היטב כ-5 דקות עד שכל הרוטב מסמיך.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, מגישים בתוך לחמניות הבאן עם תוספות (אפשר לגוון בתוספות ולשים מה שאתם אוהבים ומסתדר לכם בטעמים).
אופן הכנה
- מכינים את הלחמניות: בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים את כל מצרכי הלחמניות ולשים את הבצק 8-10 דקות על מהירות בינונית עד שמתקבל בצק רך ומבריק.
- מכסים ומניחים להתפחה כשעה.
- לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לחלקים שווים - מומלץ כל לחמנייה לחלק ל-50 גרם.
- מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור, חותכים ניירות אפייה בגודל הלחמנייה (כמו שעושים עם הסופגניות) ומניחים כל כדור בצק על נייר אפייה ומתפיחים שוב כ-40 דקות עד שעה.
- קצת לפני סיום ההתפחה, מרתיחים מים בסיר אידוי ומניחים את הלחמניות בתוך סלסילת אידוי (יחד עם נייר האפייה) - חשוב להקפיד על מרווחים מאחר והלחמניות תופחות באידוי.
- מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות עד שהלחמניות מוכנות. מקררים לפני שחותכים, ממלאים בתערובת הבשר על המינוט ומגישים.
- מכינים את המילוי: מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הצ’ילי, השום והג’ינג’ר ומקפיצים מעט.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שצבעו מתחלף לגמרי.
- שופכים פנימה את הרטבים ומערבבים היטב.
- בקערית מערבבים את הקורנפלור עם המים הקרים ושופכים לתוך המחבת.
- מערבבים ומבשלים היטב כ-5 דקות עד שכל הרוטב מסמיך.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, מגישים בתוך לחמניות הבאן עם תוספות (אפשר לגוון בתוספות ולשים מה שאתם אוהבים ומסתדר לכם בטעמים).
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (33)
מתכון מצוין! מומלץ מאוד
מתכון מדוייק!!!!! ממליצה בחום ותודה רבה רבה מבניים מאד!!!
למה יצאו לי בצק ולא מבושלות?
היי טל, שימי לב לזמני ההתפחה ואופן האפייה.
יצא מושלם
האם אפשר להאדות על סיר של קוסקוס?
היי שרה, לא ניסינו אבל יתכן וזה יעבוד