לחמנייה עמוסת קציצות ברוטב אדום – והיא אפילו טבעונית!
קבלו להיט אמיתי, בגרסתו הטבעונית: קציצות ברוטב אדום לוהט בלחמנייה מפנקת. מה צריך יותר מזה? קבלו מתכון לכריך טעים, ומלא בחלבון ומשביע ברמות
קבלו להיט אמיתי, בגרסתו הטבעונית: קציצות ברוטב אדום לוהט בלחמנייה מפנקת. מה צריך יותר מזה? קבלו מתכון לכריך טעים, ומלא בחלבון ומשביע ברמות
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 353.4 קק״ל 1413.4 קק״לפחמימות 48.1 גרם 192.3 גרםשומן 14.4 גרם 57.8 גרםנתרן 954.5 מ״ג 3818.1 מ״גחלבון 9.9 גרם 39.8 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.2 גרםשומן רווי 2.4 גרם 9.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 74.9 מ״ג 299.8 מ״גברזל 3.4 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 510.9 מ״ג 2043.8 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות353
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 353.4 קק״ל 1413.4 קק״לפחמימות 48.1 גרם 192.3 גרםשומן 14.4 גרם 57.8 גרםנתרן 954.5 מ״ג 3818.1 מ״גחלבון 9.9 גרם 39.8 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.2 גרםשומן רווי 2.4 גרם 9.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 74.9 מ״ג 299.8 מ״גברזל 3.4 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 510.9 מ״ג 2043.8 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
קציצות ברוטב אדום, אין יותר קלאסי מזה. במתכון הזה נשלב קציצות טופו עם בטטה וגזר, שמתבשלות ברוטב אדום ומוגשות עם פלפלים קלויים, טחינה ועלים! נשמע לכם מושלם? תוסיפו לזה לחמנייה מפנקת וטרייה שהופכת את המנה הזו למדהימה ומנחמת. אפשר לבשל ברוטב כל קציצה שאוהבים ולאלתר על המתכון הבסיסי את הכריך המושלם עבורכם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 353 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פלפל מטוגן
-
4 פלפלי צ'ילי ירוקים בינוניים
קציצות
רוטב אדום
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1פחית או 400 גרם עגבניות מרוסקות
-
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
הגשה
-
4 יחידות לחמנייה מוארכתפתוחים
-
4 כפות טחינה מוכנה
-
10 עלי חסה סלנובהאו כל עלה ירוק אחר שאוהבים
אופן הכנה
- מכינים את הפלפלים לרוטב: מטגנים את הפלפלים בשלמותם בשמן החם עד שהם מתחילים להיחרך.
- מעבירים לשקית אטומה ל-5 דקות, מקלפים ושומרים בצד להגשה.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב 5-6 דקות להזהבה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מתבלים, מערבבים ומביאים את הרוטב לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות. מכבים את האש.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים10 דקות כדי שהן יתחממו ויספגו את הטעמים. אחרי 5 דקות ראשונות אפשר להפוך בעדינות את הקציצות לצד השני.
- מרכיבים את הכריך: מורחים בחלק התחתון של הלחמנייה טחינה. מסדרים בשורה כמה קציצות ברוטב האדום, מניחים מעל פלפל מטוגן ועלים ירוקים.
- סוגרים את הכריך.
אופן הכנה
- מכינים את הפלפלים לרוטב: מטגנים את הפלפלים בשלמותם בשמן החם עד שהם מתחילים להיחרך.
- מעבירים לשקית אטומה ל-5 דקות, מקלפים ושומרים בצד להגשה.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב 5-6 דקות להזהבה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מתבלים, מערבבים ומביאים את הרוטב לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות. מכבים את האש.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים10 דקות כדי שהן יתחממו ויספגו את הטעמים. אחרי 5 דקות ראשונות אפשר להפוך בעדינות את הקציצות לצד השני.
- מרכיבים את הכריך: מורחים בחלק התחתון של הלחמנייה טחינה. מסדרים בשורה כמה קציצות ברוטב האדום, מניחים מעל פלפל מטוגן ועלים ירוקים.
- סוגרים את הכריך.
בשיתוף עם משק ויילר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן