לפנק בצהריים: קציצות בקר ברוטב עגבניות ושעועית

ארוחת צהריים מושלמת מלאה בחלבון איכותי! קציצות בקשר ברוטב עגבניות עשיר עם שעועית לבנה וטעמים של בית, מומלץ להגיש עם אורז לבן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    22

מצרכים

רוטב

קציצות

אופן הכנה

  1. מחממים סיר עם שמן ומטגנים תוך כדי ערבוב בצל קצוץ יחד עם השום.
  2. מוסיפים את רסק העגבניות וכל תבליני הרוטב ומערבבים כ-2 דק׳ לפתיחת טעמים.
  3. מוסיפים את קופסאות השעועית ו-1.25 כוס מים ומביאים לרתיחה.
  4. בינתיים מערבבים בקערה את חומרי הקציצות היטב ומכניסים למקרר להתייצבות כחצי שעה.
  5. מכינים קציצות בגודל כדורי פינג -פונג.
  6. לאחר שהתבשיל הגיע לרתיחה מוסיפים לו את עלי הפטרוזיליה ואת הקציצות ומבשלים כ-15 דק׳ על להבה נמוכה עד שהקציצות מוכנות והרוטב מסמיך מעט.
  7. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

    קציצות בקר ושעועית. צילום: עדן טל
    קציצות בקר ושעועית. צילום: עדן טל

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 148.2 קק״ל 2223.5 קק״ל
פחמימות 6.7 גרם 100.3 גרם
שומן 8.8 גרם 132.0 גרם
נתרן 460.9 מ״ג 6913.7 מ״ג
חלבון 9.9 גרם 149.1 גרם
סיבים תזונתיים 0.8 גרם 12.5 גרם
שומן רווי 2.4 גרם 36.0 גרם
כולסטרול 47.2 מ״ג 708.2 מ״ג
סידן 27.7 מ״ג 414.9 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 25.8 מ״ג
אשלגן 267.7 מ״ג 4015.2 מ״ג
אבץ 2.4 מ״ג 35.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (15)

Avatar

הצג עוד