
-
זמן הכנה35 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים22
מצרכים
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
4 שיני שוםכתושות
-
2 כפות רסק עגבניותיכין
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית פפריקה חריפה
-
1/2 כפית סוכר לבן
-
2 קופסאות שימורים שעועית לבנה מבושלת במיםיכין
-
1 1/4 כוסות מים
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה
קציצות
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
2 1/2 כפות פטרוזיליהקצוצה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית שטוחה בהרט
-
1 כף שמן זית
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מחממים סיר עם שמן ומטגנים תוך כדי ערבוב בצל קצוץ יחד עם השום.
- מוסיפים את רסק העגבניות וכל תבליני הרוטב ומערבבים כ-2 דק׳ לפתיחת טעמים.
- מוסיפים את קופסאות השעועית ו-1.25 כוס מים ומביאים לרתיחה.
- בינתיים מערבבים בקערה את חומרי הקציצות היטב ומכניסים למקרר להתייצבות כחצי שעה.
- מכינים קציצות בגודל כדורי פינג -פונג.
- לאחר שהתבשיל הגיע לרתיחה מוסיפים לו את עלי הפטרוזיליה ואת הקציצות ומבשלים כ-15 דק׳ על להבה נמוכה עד שהקציצות מוכנות והרוטב מסמיך מעט.
- מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
קציצות בקר ושעועית. צילום: עדן טל
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
15
מנות
קלוריות
148.2
קק״ל
2223.5
קק״ל
פחמימות
6.7
גרם
100.3
גרם
שומן
8.8
גרם
132.0
גרם
נתרן
460.9
מ״ג
6913.7
מ״ג
חלבון
9.9
גרם
149.1
גרם
סיבים תזונתיים
0.8
גרם
12.5
גרם
שומן רווי
2.4
גרם
36.0
גרם
כולסטרול
47.2
מ״ג
708.2
מ״ג
סידן
27.7
מ״ג
414.9
מ״ג
ברזל
1.7
מ״ג
25.8
מ״ג
אשלגן
267.7
מ״ג
4015.2
מ״ג
אבץ
2.4
מ״ג
35.7
מ״ג
תגובות (15)
אכין לפסח