![טארט תפוחים.](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2021/02/04180058/10713_optimized_800x533.jpg)
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 626.2 קק״ל 5009.8 קק״לפחמימות 101.7 גרם 813.4 גרםשומן 74.0 גרם 592.2 גרםנתרן 378.2 מ״ג 3025.8 מ״גחלבון 45.4 גרם 362.8 גרםסיבים תזונתיים 41.6 גרם 332.4 גרםשומן רווי 57.7 גרם 461.3 גרםכולסטרול 52.4 מ״ג 419.5 מ״גסידן 55.2 מ״ג 441.3 מ״גברזל 39.7 מ״ג 317.6 מ״גאשלגן 153.0 מ״ג 1224.2 מ״גאבץ 39.8 מ״ג 318.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות626
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 626.2 קק״ל 5009.8 קק״לפחמימות 101.7 גרם 813.4 גרםשומן 74.0 גרם 592.2 גרםנתרן 378.2 מ״ג 3025.8 מ״גחלבון 45.4 גרם 362.8 גרםסיבים תזונתיים 41.6 גרם 332.4 גרםשומן רווי 57.7 גרם 461.3 גרםכולסטרול 52.4 מ״ג 419.5 מ״גסידן 55.2 מ״ג 441.3 מ״גברזל 39.7 מ״ג 317.6 מ״גאשלגן 153.0 מ״ג 1224.2 מ״גאבץ 39.8 מ״ג 318.2 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 626 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
![plus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/plus.png)
![minus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/minus.png)
-
1 חבילה בצק שמרים עלים קפואמופשר לילה במקרר
-
50 גרם חמאה
-
3 כפות סוכר חום
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
50 גרם אגוזי מלך
זיגוג
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/4 כוס מים
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 קורט קליפת לימון
![](https://foody-media.s3.eu-west-1.amazonaws.com/w_images/loader.gif)
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות מצב אפייה (חום עליון ותחתון).
- פורסים את הבצק וחותכים למלבנים בגודל 10X15 ס”מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים אגוזים.
חותכים את הבצק למלבנים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים אגוזים. צילום: נמרוד סונדרס צילום: נמרוד סונדרס צילום: נמרוד סונדרס - מוציאים את הליבה מהתפוחים.
מוציאים את הליבה מהתפוחים. צילום: נמרוד סונדרס - פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ומניחים על הבצק בחפיפה אחד על השני.
פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ומניחים על הבצק בחפיפה אחד על השני. צילום: נמרוד סונדרס צילום: נמרוד סונדרס - חותכים את החמאה לקוביות דקות ומניחים מעל התפוחים.
- בוזקים מעל את הסוכר והקינמון ואופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד הזהבה. מצננים מעט.
- מכינים את הזיגוג: שמים בסיר את הסוכר, המים, תמצית הווניל וגרידת הלימון ומבשלים במשך כ-10 דקות על להבה בינונית.
- מברישים את המאפים בזיגוג ומגישים.
מברישים את המאפים בזיגוג. צילום: נמרוד סונדרס צילום: נמרוד סונדרס צילום: נמרוד סונדרס טארט תפוחים מושלם! צילום: נמרוד סונדרס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות מצב אפייה (חום עליון ותחתון).
- פורסים את הבצק וחותכים למלבנים בגודל 10X15 ס”מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים אגוזים.
- מוציאים את הליבה מהתפוחים.
- פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ומניחים על הבצק בחפיפה אחד על השני.
- חותכים את החמאה לקוביות דקות ומניחים מעל התפוחים.
- בוזקים מעל את הסוכר והקינמון ואופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד הזהבה. מצננים מעט.
- מכינים את הזיגוג: שמים בסיר את הסוכר, המים, תמצית הווניל וגרידת הלימון ומבשלים במשך כ-10 דקות על להבה בינונית.
- מברישים את המאפים בזיגוג ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
![מאפה טארט תפוחים מהיר](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2021/02/04180058/10713_optimized_800x533.jpg)
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר עם תפוחי גרנד או שהם חמוצים מידי? כמה זמן מראש אפשר להכין?
![Avatar](https://foody.co.il/app/uploads/2023/11/avatar_user_7_1701353199-54x54.png)
ניתן להכין יום מראש. נמליץ להכין עם כל תפוח שאוהבים.