מאפינס בתחפושת גיבורי על: מאפינס ירוקים לפורים

בדיוק בזמן לחג פורים, מאפינס מתוקים ובריאים של הילה סער שיתנו לילדים שלכם כוחות על כמו של הענק הירוק. נשנוש מעולה לארוחת בוקר לפני שיוצאים מהבית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    4 דקות
  • זמן כולל
    24 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

חג שמח ומבדח, חברים וחברות! איך אני אוהבת את פורים! החג הכי שמח, צבעוני וכייפי שיש. תחפושות, תהלוכות, שירים, משלוחי מנות ומה לא. חגיגה אחת גדולה. ואם כולם מתחפשים, למה לאוכל שלנו לא מגיע? ברור שמגיע!

הפעם בחרתי לחפש את המאפינס ולצבוע אותם בירוק, של גיבורי על, לכבוד החג. אל תתבלבלו - למרות הצבע הירוק, מדובר במאפינס מתוקים!!! מכינים את המאפינס בבלנדר בשתי דקות, כמו שייק, ומוזגים לתבנית מאפינס, בלי ללכלך כלים מיותרים.

הטעם המתוק מגיע מהמתיקות הטבעית של הבננות וחיזוק של מייפל טבעי, והצבע הירוק מגיע מעלי תרד. לתרד, בניגוד לדימוי הציבורי שלו, כמעט אין טעם והוא מקבל באהבה טעמים אחרים שמשתלטים עליו (כמו למשל הבננה הדומיננטית), אז אל תגידו שילדים לא אוהבים תרד לפני שניסיתם את המתכון הזה.

תסכימו איתי שזו דרך מתוקה לגרום לילדים לאכול תרד. ואם הילדים נרתעים מהצבע הירוק, תעשו קצת עבודה שיווקית ותקראו למאפינס - מאפינס גיבורי על, מאפינס צבי הנינג’ה או מאפינס הענק הירוק, מה שעובד אצלכם בבית. מהניסיון שלי, דווקא לילדים קל יותר להסתגל ללוק “המחופש” של המאפינס, ולהתאהב בהם.

טיפ בריא:

מאפינס הם מנה אישית מושלמת, והמאפינס האלה הם נשנוש מעולה לארוחת בוקר לפני שיוצאים מהבית. אני מכינה כמות כפולה ומקפיאה אותה מיד אחרי הצינון. ככה יש לי תמיד משהו מהיר ובריא לשלוף מהמקפיא בבקרים לחוצים.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, ומרפדים תבנית שקעים במנז’טים מסיליקון או מנייר.
  2. מעבירים את כל המצרכים לתוך בלנדר או מעבד מזון, ומעבדים עד לקבלת בלילה חלקה בצבע ירוק אחיד.
  3. מוזגים מהבלילה לתוך השקעים באופן שווה.

    מוזגים מהבלילה לתוך השקעים באופן שווה. צילום: הילה סער.

  4. אופים במשך 18-20 דקות עד שהמאפינס מתייצבים ומתחילים להזהיב בקצוות - בודקים אם הם מוכנים על ידי הכנסת קיסם למרכז - הקיסם צריך לצאת יבש.

    אופים את המאפינס עד שהם מתייצבים ומתחילים להזהיב בקצוות. צילום: הילה סער.

  5. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון למשך כמה דקות. לאחר מכן מוציאים את המאפינס מהתבנית ומניחים על רשת צינון. אוכלים את המאפינס חמימים או שממתינים לצינון מלא.

    מוציאים את המאפינס מהתבנית ומניחים על רשת צינון. צילום: הילה סער.

  6. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד 5 ימים, או במקפיא עד חודשיים.

הערות

  • אפשר להחליף את התרד בירוקים אחרים, אבל תרד יתן את התוצאה העדינה ביותר וללא טעם "ירוק".
  • שמן הזית לא מורגש בטעם של המאפינס. אבל אם תרצו, אפשר להחליף אותו בחמאה רכה או בשמן קוקוס.
  • אפשר להחליף את המייפל בסילאן טבעי או בדבש.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 120.9 קק״ל 1208.9 קק״ל
פחמימות 12.4 גרם 124.4 גרם
שומן 6.7 גרם 67.1 גרם
נתרן 116.3 מ״ג 1162.8 מ״ג
חלבון 2.3 גרם 22.9 גרם
סיבים תזונתיים 1.0 גרם 9.7 גרם
שומן רווי 1.1 גרם 11.0 גרם
כולסטרול 50.8 מ״ג 508.1 מ״ג
סידן 23.6 מ״ג 235.9 מ״ג
ברזל 1.2 מ״ג 12.2 מ״ג
אשלגן 140.5 מ״ג 1404.8 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 5.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    Rotem Atias

    בהתחלה נבהלתי מהצבע אבל הטעם פשוט מושלמי♡

    Avatar
    יערה

    מזל שהילדים לא רואים מה אני שמה להם בתוך האוכל. אהבו מאוד!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody