
מאפינס תירס מהירים שילדים אוהבים!
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 128.4 קק״ל 1540.8 קק״לפחמימות 13.0 גרם 155.6 גרםשומן 5.9 גרם 70.8 גרםנתרן 185.5 מ״ג 2225.4 מ״גחלבון 4.8 גרם 57.3 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 16.3 גרםשומן רווי 2.7 גרם 32.5 גרםכולסטרול 82.8 מ״ג 993.7 מ״גסידן 16.6 מ״ג 199.4 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.1 מ״גאשלגן 28.5 מ״ג 342.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות128
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 128.4 קק״ל 1540.8 קק״לפחמימות 13.0 גרם 155.6 גרםשומן 5.9 גרם 70.8 גרםנתרן 185.5 מ״ג 2225.4 מ״גחלבון 4.8 גרם 57.3 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 16.3 גרםשומן רווי 2.7 גרם 32.5 גרםכולסטרול 82.8 מ״ג 993.7 מ״גסידן 16.6 מ״ג 199.4 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.1 מ״גאשלגן 28.5 מ״ג 342.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.5 מ״גסגור
תראו לנו ילד שלא אוהב מאפינס. עכשיו תראו לנו ילד שלא אוהב תירס. מה קורה כשמשלבים בין מאפינס לתירס? פשוט מאוד, מקבלים מאכל שקשה לסרב לו – מאפינס תירס.
זה מתכון שהוא גם טעים, גם קל להכנה ובונוס מיוחד: יש בו ירק, גבינה וביצה.
אם כל זה לא מספיק לכם, תוסיפו לזה את העובדה שכל מה שאתם צריכים כדי להכין מאפינס תירס זה 10 דקות. בסוף זמן ההכנה הכולל, מתקבל מאכל שאם תהיו מספיק זריזים אולי תצליחו גם אתם לאכול ממנו, כי גם מבוגרים חושבים שהוא מעדן.
מאפינס תירס מתאים לארוחת בוקר, לארוחת ערב, לפיקניק, לארוחת עשר בבית הספר, לבראנץ’, למסיבת כיתה, לאירוח חברים, לארוחה חלבית – אין כמעט אירוע שהמאפה הקטן והטעים הזה לא יהפוך בו ללהיט.
רעבים? אז למה אתם מחכים? זה הזמן לרוץ למטבח. 10 דקות על השעון והמאפינס שלכם כבר בתוך התנור. אם אין לכם גבינה בולגרית, תוכלו להחליף אותה בכל גבינה אחרת: פטה, מלוחה או צפתית. שיהיה בתיאבון.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 128 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים


בלילת המאפינס
-
3 ביצים L
-
1 מיכל קוטג’
-
50 גרם חמאהמומסת
-
1/2 כוס גבינה צהובה 22%מגורדת
-
1/2 כוס גבינה בולגריתמפוררת
-
1/4 כפית מלח דק
-
3/4 כוס קמח כוסמיןלבן
-
1 כפית אבקת אפייה"הנמל"
-
1 קופסת שימורים גרגירי תירסמסוננת
ציפוי
-
3 כפות פירורי לחם"הנמל"
קישוט
-
1/2 כוס גבינה צהובה 22%מגורדת
אפייה

אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המאפינס, פרט לפירורי הלחם.
- מכניסים את עטרות הנייר לתבניות המאפינס.
- מפזרים בפנים את פירורי הלחם ויוצקים את הבלילה עד ¾ מהגובה.
- מקשטים במעט גבינה צהובה.
- אופים בתנור במשך 25-30 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
מאפינס תירס שילדים אוהבים! צילום: נמרוד סונדרס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המאפינס, פרט לפירורי הלחם.
- מכניסים את עטרות הנייר לתבניות המאפינס.
- מפזרים בפנים את פירורי הלחם ויוצקים את הבלילה עד ¾ מהגובה.
- מקשטים במעט גבינה צהובה.
- אופים בתנור במשך 25-30 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויציבים.

הכנתם את המתכון?
תגובות (10)
קליל להכנה וטעים מאוד. ניתן לוותר על פירורי הלחם בתחתית התבנית.
מתכון מושלם לארוחת ערב
עשיתי בדיוק כמו במתכון יצא טעים טעים .תודה 🤩