מבשלים עם המפונים: קוסקוס ומרק ירקות של אסנת נגר

אסנת נגר היקרה משדרות שפונתה למלון הרברט סמואל בירושלים מכינה ביחד עם שף המלון קוסקוס עם מרק ירקות שמעלה ריחות מנחמים של בית
אסנת נגר היקרה משדרות שפונתה למלון הרברט סמואל בירושלים מכינה ביחד עם שף המלון קוסקוס עם מרק ירקות שמעלה ריחות מנחמים של בית
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    586
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 586.4 קק״ל 2932.0 קק״ל
    פחמימות 80.2 גרם 400.9 גרם
    סוכר 12.7 גרם 63.7 גרם
    שומן 21.8 גרם 109.2 גרם
    נתרן 583.4 מ״ג 2917.0 מ״ג
    חלבון 14.9 גרם 74.5 גרם
    סיבים תזונתיים 10.9 גרם 54.3 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 8.8 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סידן 115.5 מ״ג 577.4 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 14.3 מ״ג
    אשלגן 1153.9 מ״ג 5769.3 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 7.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    586
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 586.4 קק״ל 2932.0 קק״ל
    פחמימות 80.2 גרם 400.9 גרם
    סוכר 12.7 גרם 63.7 גרם
    שומן 21.8 גרם 109.2 גרם
    נתרן 583.4 מ״ג 2917.0 מ״ג
    חלבון 14.9 גרם 74.5 גרם
    סיבים תזונתיים 10.9 גרם 54.3 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 8.8 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סידן 115.5 מ״ג 577.4 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 14.3 מ״ג
    אשלגן 1153.9 מ״ג 5769.3 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 7.7 מ״ג
    סגור

“מבשלים עם המפונים״ של קנור הינה אחת היוזמות המרגשות והחשובות שאירחנו בפודי בתקופה האחרונה.

עשרות אלפי מפונים, מהדרום ומהצפון, עדיין שוהים בבתי מלון ברחבי הארץ, ואחד הדברים שהם הכי מתגעגעים אליו הוא ריח התבשילים שעולה מהסירים במטבח הביתי שלהם. הגעגוע לחוויית הבישול הביתי והסעודה המשפחתית המשותפת הוא המנוע מאחורי מיזם חדש של קנור, אשר חבר לחברה למתנ”סים ולמלונות הרברט סמואל ירושלים וסטאי כנרת כדי לאפשר לכמה מהמפונים רגע של “בית רחוק מהבית” ולהגיש להם אוכל של בית שבושל במטבח בית המלון.

קחנו את המתכונים שהכי מזכירים להם את הבית וביקשנו מהם ללמד את שף המלון כיצד להכין אותו – ממרק חרירה עד מוקפץ ועוף בתנור.

קבלו הצצה לאחד המתכונים שהם הכי בית: הקוסקוס של אסנת נגר משדרות. כבר כמה חודשים שאסנת שוהה בבית המלון הרברט סמואל בירושלים, במסגרת הפרויקט היא לימדה את השף קובי איך מכינים מרק קוסקוס כמו בבית (טיזר: הדלעת בסוף).

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק ירקות

קוסקוס


אופן הכנה

  1. מכינים את מרק הירקות: מחממים שמן בסיר.
  2. מוסיפים לשמן פפריקה ורסק עגבניות ובוחשים בעדינות.
  3. מוסיפים את הגזרים, הקישואים, הבצל, הסלרי והכרוב לסיר ומאדים אותם.
  4. מוסיפים מים רותחים לסיר ומרתיחים את הירקות במשך חצי שעה.
  5. מוסיפים את ציר העוף של קנור, תפוחי האדמה, גרגירי החומוס המושרים והקלופים והדלעת לסיר ומרתיחים עוד חצי שעה עד שהמרק מוכן.
  6. מכינים את הקוסקוס: מעבדים בקערה גדולה את הסולת עם היד.
  7. מוסיפים לקערה רבע כוס שמן ותבלינים: פפריקה, כורכום, מלח, פלפל, ואבקת מרק פרווה של קנור.
  8. מאדים את הסולת במשך כ-20 דקות בסיר עם חורים שמונח מעל סיר עם מים רותחים.
  9. מעבדים את הקוסקוס שוב, ומאדים אותו שוב במשך 20 דקות.
  10. מאחדים את הקוסקוס עם הירקות, מערבבים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מבשלים עם המפונים: קוסקוס ומרק ירקות של אסנת נגר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות