מגדל פנקייקים לפסח עם תותים וסירופ מייפל

מגדל פנקייקים לפסח עם תותים וסירופ מייפל זו ארוחת בוקר משפחתית מושלמת לחופשת פסח שכל כך פשוט להכין בבית ולהפתיע את האנשים שאוהבים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

תתפלאו עד כמה הפנקייקים האלה יוצאים רכים וטעימים עם קמח מצה. בעיניי זו ארוחת בוקר משפחתית מושלמת לחופשת פסח, שכיף להכין ביחד עם הילדים.

לפנקייק במראה מקצועי וסימטרי משתמשים בטבעת מיוחדת עם ידית ארוכה: משמנים את הטבעת, מניחים על המחבת ומוזגים את הבלילה פנימה. אחרי שהפנקייק מתייצב, מסירים את הטבעת והופכים לצד השני. אם אין לכם טבעת פנקייק מקצועית, השתמשו בחותכני עוגיות גדולים כדי לחתוך את הפנקייקים הרגילים לצורות שונות שישמחו את הילדים.

מצרכים

בלילה

  • 1 1/2 כוסות חלב 3%
  • 3/4 כוס קמח מצה
  • 1 כף סוכר לבן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 3 ביצים L
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה

טיגון

  • 20 גרם חמאה

הגשה

  • סירופ מייפל
  • תותים

אופן הכנה

  1. בסיר קטן מרתיחים רק 1 כוס מהחלב (את 1/2 כוס החלב הנותרת שומרים בצד להמשך).
  2. שמים בקערה סוכר, סוכר וניל, מלח וקמח מצה ומוזגים מעל את החלב הרותח. מערבבים ומניחים בצד ל-5 דקות (התערובת תהפוך לבצק).
  3. מערבבים פנימה ביצים ושמן - יהיה קשה לערבב בהתחלה כי התערובת מוצקה, אבל אחרי דקה של ערבוב במטרפה התערובת תהפוך לאחידה ללא גושים.
  4. מוסיפים חלב קר (חצי הכוס ששמרנו בצד) ואבקת אפייה וטורפים לבלילה אחידה.
  5. מחממים מחבת על אש בינונית, משמנים במעט חמאה ומוזגים 2-3 כפות מהבלילה לכל פנקייק, בעזרת מצקת. מטגנים דקה עד להזהבה, הופכים ומטגנים צד שני להזהבה. מניחים את הפנקייקים המוכנים בצלחת ומכסים במגבת נקייה (כדי שלא יתקררו עד שכל הפנקייקים יהיו מוכנים).
  6. מניחים את הפנקייקים החמים אחד על השני למגדל גבוה ומגישים עם חצאי תותים והמון סירופ מייפל.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 18 מנות
קלוריות 92.2 קק״ל 1659.5 קק״ל
פחמימות 13.0 גרם 233.5 גרם
שומן 3.6 גרם 65.0 גרם
נתרן 117.2 מ״ג 2109.5 מ״ג
חלבון 2.3 גרם 41.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 1.3 גרם 24.1 גרם
כולסטרול 46.5 מ״ג 836.8 מ״ג
סידן 31.1 מ״ג 559.8 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 3.4 מ״ג
אשלגן 39.9 מ״ג 718.0 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 3.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody