האקדמיה של קנור: מג’דרה בורגול ועדשים עם סטייק טופו עסיסי!

רותם בן מויאל מלמד אותנו להכין מנה צמחונית בריאה ומלאה בחלבון של מג'דרה בורגול ועדשים שחורות עם סטייק טופו וקישואים במרינדה של צ'ילי מתוק ותבלינים
רותם בן מויאל מלמד אותנו להכין מנה צמחונית בריאה ומלאה בחלבון של מג'דרה בורגול ועדשים שחורות עם סטייק טופו וקישואים במרינדה של צ'ילי מתוק ותבלינים
  • רותם בן מויאל
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    497
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 497.4 קק״ל 1989.8 קק״ל
    פחמימות 74.6 גרם 298.3 גרם
    סוכר 11.6 גרם 46.5 גרם
    שומן 10.7 גרם 42.9 גרם
    נתרן 1232.0 מ״ג 4927.8 מ״ג
    חלבון 25.8 גרם 103.2 גרם
    סיבים תזונתיים 18.7 גרם 75.0 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 5.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 206.4 מ״ג 825.6 מ״ג
    ברזל 5.4 מ״ג 21.8 מ״ג
    אשלגן 788.9 מ״ג 3155.8 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 8.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    497
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 497.4 קק״ל 1989.8 קק״ל
    פחמימות 74.6 גרם 298.3 גרם
    סוכר 11.6 גרם 46.5 גרם
    שומן 10.7 גרם 42.9 גרם
    נתרן 1232.0 מ״ג 4927.8 מ״ג
    חלבון 25.8 גרם 103.2 גרם
    סיבים תזונתיים 18.7 גרם 75.0 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 5.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 206.4 מ״ג 825.6 מ״ג
    ברזל 5.4 מ״ג 21.8 מ״ג
    אשלגן 788.9 מ״ג 3155.8 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 8.2 מ״ג
    סגור

ברוכים הבאים לאקדמיה של קנור!
האקדמיה של קנור נוצרה כדי שנבשל אתכם ביחד! בואו להכין איתנו מגוון מתכונים טעימים, קלים להכנה לכל המשפחה ולקבל מגוון טיפים וכלים שימושיים לבישול מזין המשלב גם תזונה מן הצומח

בואו והצטרפו לשיעור של רותם בן מויאל שמלמד איך להכין מג’דרה של בורגול ועדשים עם טופו, ברוטב צילי מתוק!

הידעתם? הטופו הוא מזון שמיוצר מסויה ומשמש עבור רבים כמקור חלבון חלופי. הוא מכיל בעיקר שומן וחלבון מלא,  וכמות יפה של סידן. הטופו חסר טעם בבסיסו, יש טופו רך וטופו קשה, וכל סוג מתאים למנה אחרת בהתאם לתוצאה שאתם רוצים.

את הטופו חשוב לייבש היטב מנוזלים לאחר שמוציאים אותו מהאריזה, לייבש שוב ושוב עם נייר סופג. אנחנו לא רוצים שהמים האלה יפגעו בטעמים שנכניס למנה. הטופו הוא ספוג נהדר – הוא יספוג כל טעם שנתאים לו, ובתיבול הנכון הוא יוצא מעדן.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

טופו

מג'דרת בורגול ועדשים


 

אופן הכנה

  1. פורסים את הטופו לפרוסות ומייבשים אותו בעזרת נייר סופג היטב.
  2. מערבבים את חומרי המרינדה בקערה, פורסים את הקישואים ומכניסים את פרוסות הקישואים והטופו יחד לתוך קערת המרינדה להשריה של 20 דקות.
  3. במקביל משרים ל-10 דקות את הבורגול, 1.5 כוס בורגול יחד עם המים הפושרים.
  4. מבשלים את העדשים השחורות במים רותחים עד לריכוך.
  5. מטגנים בסיר 2 בצלים פרוסים במעט שמן זית, לאחר הזהבה מוסיפים את הבורגול (מסונן מנוזלים) ואת העדשים השחורות המבושלות.
  6. מוסיפים את הבבצל הירוק והתבלינים. מנמיכים את האש לעוצמה נמוכה ומבשלים הכל יחד למשך כ-7 דקות. לקראת סיום מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
  7. מטגנים את הטופו והקישואים הפרוסים שהשרנו במרינדה על מחבת פסים עם מעט שמן זית עד להשחמה.
  8. מניחים את סטייק הטופו מעל קערת הבורגול והעדשים, ומתבלים במעט סומק.

    מג'דרה בורגול וסטייק טופו. צילום: שניר גואטה
    מג’דרה בורגול וסטייק טופו. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
האקדמיה של קנור: מג’דרה בורגול ועדשים עם סטייק טופו עסיסי!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות