מדיאס – סירות קישואים ממולאות בגבינות ועגבניות

יש המון מתכונים לסירות קישואים ממולאות, אבל זו בעיניי הטובה מכולן. את המתכון קיבלתי משפית טורקיה מופלאה שעבדה באיטליה ושילבה את כל העולמות. קישואים ממולאים גבינה, מה רע?
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

מלית

ציפוי

אופן הכנה

  1. חוצים את הקישואים לאורכם ומוציאים בזהירות את תוכנם בעזרת כפית. קוצצים את “בשר” הקישוא שהוצאנו לקוביות קטנות.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו לשקיפות עם מעט שמן זית, מוסיפים את קוביות הקישוא ואת השום ומערבבים. לקראת הסוף מוסיפים את העגבניות ואת רסק העגבניות, מערבבים כמה דקות ומורידים מהאש.
  3. מצפים תבנית בנייר אפיה ועורכים עליה את סירות הקישואים. בעזרת מברשת מברישים את הקישואים בשמן זית גם בפנים וגם בחוץ. ממלחים מעט ומפלפלים את תוך הקישואים.
  4. בקערה גדולה מערבבים את תערובת הירקות המטוגנים עם הגבינה הבולגרית והקשקבל (ניתן להחליף את הגבינה הבולגרית בגבינת פטה או כל גבינה מלוחה אחרת וגם את הקשקבל במוצרלה או בכל גבינה צהובה אחרת).
  5. ממלאים את חצאי הקישואים בתערובת הגבינות והירקות.
  6. מפזרים מעל סירות הקישואים גבינת קשקבל או אמנטל או פרמזן (או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים).
  7. מכסים את התבנית בנייר כסף.
  8. אופים בתנור בחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-30 דקות. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד 10 דקות עד שהסירות מזהיבות.
  9. מומלץ להגיש עם יוגורט או עם טחינה או עם סלט עגבניות, בצל ופלפל ירוק חרפרף (או גם וגם).
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 506.3 קק״ל 3038.0 קק״ל
פחמימות 107.6 גרם 645.3 גרם
שומן 128.1 גרם 768.8 גרם
נתרן 1008.2 מ״ג 6048.9 מ״ג
חלבון 118.8 גרם 712.8 גרם
סיבים תזונתיים 98.2 גרם 589.5 גרם
שומן רווי 111.8 גרם 670.9 גרם
כולסטרול 169.7 מ״ג 1018.1 מ״ג
סידן 629.4 מ״ג 3776.1 מ״ג
ברזל 97.9 מ״ג 587.3 מ״ג
אשלגן 367.5 מ״ג 2205.3 מ״ג
אבץ 99.0 מ״ג 593.8 מ״ג

קטגוריות

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (16)

Avatar

    Avatar
    נירי

    זה פשוט מתכון מוצלח ביותר לקישואים ממולאים תבורכו !!!

הצג עוד