
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
מצרכים
-
8 קישואיםניתן להשתמש גם בזוקיני
-
3 כפות שמן זית
-
1 קורט מלח גס
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
מלית
-
3 כפות שמן זיתלטיגון הבצל, בשר הקישוא והעגבניות
-
2 בצלים גדוליםקצוצים לקוביות קטנות
-
2 שיני שוםכתושות
-
ניתן להשתמש בקוביות עגבניות קלופות מקופסת שימורים
-
1 כף רסק עגבניות
-
200 גרם גבינה בולגרית 16%מפוררת לפירורים
-
200 גרם גבינת קשקבל
-
1 כף בזיליקוםקצוץ (לא חובה)
ציפוי
-
150 גרם גבינת אמנטלמגוררת
אופן הכנה
- חוצים את הקישואים לאורכם ומוציאים בזהירות את תוכנם בעזרת כפית. קוצצים את “בשר” הקישוא שהוצאנו לקוביות קטנות.
- קוצצים את הבצל ומטגנים אותו לשקיפות עם מעט שמן זית, מוסיפים את קוביות הקישוא ואת השום ומערבבים. לקראת הסוף מוסיפים את העגבניות ואת רסק העגבניות, מערבבים כמה דקות ומורידים מהאש.
- מצפים תבנית בנייר אפיה ועורכים עליה את סירות הקישואים. בעזרת מברשת מברישים את הקישואים בשמן זית גם בפנים וגם בחוץ. ממלחים מעט ומפלפלים את תוך הקישואים.
- בקערה גדולה מערבבים את תערובת הירקות המטוגנים עם הגבינה הבולגרית והקשקבל (ניתן להחליף את הגבינה הבולגרית בגבינת פטה או כל גבינה מלוחה אחרת וגם את הקשקבל במוצרלה או בכל גבינה צהובה אחרת).
- ממלאים את חצאי הקישואים בתערובת הגבינות והירקות.
- מפזרים מעל סירות הקישואים גבינת קשקבל או אמנטל או פרמזן (או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים).
- מכסים את התבנית בנייר כסף.
- אופים בתנור בחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-30 דקות. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד 10 דקות עד שהסירות מזהיבות.
- מומלץ להגיש עם יוגורט או עם טחינה או עם סלט עגבניות, בצל ופלפל ירוק חרפרף (או גם וגם).
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
506.3
קק״ל
3038.0
קק״ל
פחמימות
107.6
גרם
645.3
גרם
שומן
128.1
גרם
768.8
גרם
נתרן
1008.2
מ״ג
6048.9
מ״ג
חלבון
118.8
גרם
712.8
גרם
סיבים תזונתיים
98.2
גרם
589.5
גרם
שומן רווי
111.8
גרם
670.9
גרם
כולסטרול
169.7
מ״ג
1018.1
מ״ג
סידן
629.4
מ״ג
3776.1
מ״ג
ברזל
97.9
מ״ג
587.3
מ״ג
אשלגן
367.5
מ״ג
2205.3
מ״ג
אבץ
99.0
מ״ג
593.8
מ״ג
תגובות (16)
נראה טוב
זה פשוט מתכון מוצלח ביותר לקישואים ממולאים תבורכו !!!