מה עושים עם בצק העלים שנותר בודד בפריזר? מאפה בוכרי כמובן!

רון יוחננוב מפנה את הפריזר לקראת חג הפסח ומכין מאפה מהמטבח הבוכרי עשוי מבצק עלים, וממולא בבשר, בצל ותבלינים. זמן העבודה קצר והתוצאה טעימה ועסיסית!
רון יוחננוב מפנה את הפריזר לקראת חג הפסח ומכין מאפה מהמטבח הבוכרי עשוי מבצק עלים, וממולא בבשר, בצל ותבלינים. זמן העבודה קצר והתוצאה טעימה ועסיסית!
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    261
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 260.5 קק״ל 2344.8 קק״ל
    פחמימות 6.8 גרם 61.0 גרם
    שומן 21.6 גרם 194.2 גרם
    נתרן 286.1 מ״ג 2574.8 מ״ג
    חלבון 12.5 גרם 112.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 9.8 גרם
    שומן רווי 10.3 גרם 92.8 גרם
    כולסטרול 80.6 מ״ג 725.2 מ״ג
    סידן 26.5 מ״ג 238.9 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 14.7 מ״ג
    אשלגן 244.8 מ״ג 2202.9 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 19.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    261
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 260.5 קק״ל 2344.8 קק״ל
    פחמימות 6.8 גרם 61.0 גרם
    שומן 21.6 גרם 194.2 גרם
    נתרן 286.1 מ״ג 2574.8 מ״ג
    חלבון 12.5 גרם 112.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 9.8 גרם
    שומן רווי 10.3 גרם 92.8 גרם
    כולסטרול 80.6 מ״ג 725.2 מ״ג
    סידן 26.5 מ״ג 238.9 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 14.7 מ״ג
    אשלגן 244.8 מ״ג 2202.9 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 19.4 מ״ג
    סגור

כבר שנים שאני מנחה סדנאות בישול בוכריות ואני מוכרח לציין שאחת השאלות שנשאלות תמיד היא, איך מכינים את הבצק עלים האוזבקי המושלם.

בצק עלים אוזבקי ביתי, שמכינים בבית. פותחים את הבצק, בשומן, מגלגלים ושוב… בקיצור, עבודה קצת קשה אבל שווה כל ביס.

נכון, מדובר בשאלה חשובה ומורכבת ועד כה אכן גיליתי כמה וכמה גרסאות (אפילו אצלי בבלוג תמצאו את הגרסה של אמא שלי ואת הגרסה שלי לגושגיזדה מבצק קריספי).

אבל יחד עם זאת, אני תמיד מגלה בצד השני, כלומר של הקוראים, תסכול וקושי עם הכנת בצקים. לכן אני מיד מציע ללכת על הקל והמוכר. בצק עלים!

רגע לפני פסח, קרוב לודאי שתמצאו גוש בצק עלים במקפיא שמחכה להזדמנות שלו להפוך למאפה טעים, אז בואו נעשה ממנו מאפה בוכרי משמח.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

עיטור


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. מכינים את המילוי: מערבבים את כל מצרכי המלית בקערה יחד עם הבצל המסונן. אין צורך בבישול מקדים של המלית (לא של הבצל ולא של הבשר).
  3. פותחים את בצק העלים וחותכים לקוביות שוות.
  4. במרכז כל קובייה מניחים מהמלית (בנדיבות) וסוגרים כמו מעטפה. ראו בתמונות.

    במרכז כל קובייה מניחים בנדיבות מהמלית וסוגרים כמו מעטפה. צילום: רון יוחננוב
    במרכז כל קובייה מניחים בנדיבות מהמלית וסוגרים כמו מעטפה. צילום: רון יוחננוב

  5. מורחים ביצה מעל ומפזרים שומשום וקצח.

    מורחים ביצה מעל ומפזרים שומשום וקצח. צילום: רון יוחננוב
    מורחים ביצה מעל ומפזרים שומשום וקצח. צילום: רון יוחננוב

  6. אופים כ-40 דקות ומגישים חם לצד סלט ירקות טרי ורענן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מה עושים עם בצק העלים שנותר בודד בפריזר? מאפה בוכרי כמובן!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות