‘מוח׳למה טאריפי’ – מכירים?
- דפנה קרמר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 386.3 קק״ל 1545.3 קק״לפחמימות 0.0 גרם 0.1 גרםשומן 34.7 גרם 139.0 גרםנתרן 1317.6 מ״ג 5270.5 מ״גחלבון 18.9 גרם 75.8 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 22.0 גרם 87.9 גרםכולסטרול 92.6 מ״ג 370.5 מ״גסידן 436.2 מ״ג 1744.8 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 60.9 מ״ג 243.6 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 5 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות386
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 386.3 קק״ל 1545.3 קק״לפחמימות 0.0 גרם 0.1 גרםשומן 34.7 גרם 139.0 גרםנתרן 1317.6 מ״ג 5270.5 מ״גחלבון 18.9 גרם 75.8 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 22.0 גרם 87.9 גרםכולסטרול 92.6 מ״ג 370.5 מ״גסידן 436.2 מ״ג 1744.8 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 60.9 מ״ג 243.6 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
״מלטינג פוט״ (או כור היתוך אם תרצו)
רגע לפני הוירוס שעשה עליה והגזרות המתלוות לשחקן חדש מהסוג הזה שמגיע לשכונה, עוד הקרבתי את גופי לחקר המאכלים הטורקיים בשיטוטי במטבחי איסטנבול ההומים כשלצידי החציהמוסלמי והטוב שלי.
באחד הבקרים בעיר שפתליותיה לא יודעות מרגוע נפלו עינינו על מעדן צהבהב, קרמי, סמיך ועשיר.
ספק פונדו גבינות מקומי, ספק הפניה לצינתור.
הצבע והמרקם שלחו אותי למחוזות הממליגה הנשכחים, בעוד מוזנא נזכרה עם חיוך שובב בתהליך הכנתו של חלוויאתאלג’יבן- ממתק חתיך שלא הכרתי- מזל שהרחקנו לאיסטנבול.
מיד היה ברור ששתי המנות הולכות להיכנס לארוחת ״סיר לסלאם״ הבאה עלינו לטובה וכמובן שהן תתובלנה במעשיות מהאימפריה העות׳מאנית מה למדנו בה(עלינו) מה למדנו ממנה.
לאור שכור ההיתוך שטעמנו יכול להשכיח אפילו ממי שנגזרו עליו שבועיים בידוד את איימת הגזירה,
החלטנו להביא לכם את המתכון שלו. בממליגה ובחלוויאת אלג’יבן, נתעסק בימים שיהיו נוחים יותר לבריות.
הנה לכם – באהבה מהאימפריה ומאיתנו
מרכיבים 5 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 386 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 כפות חמאה
-
6 כפות קמח תירס אינסטנט
-
1 1/2 כוסות מים
-
300 גרם גבינת מוצרלה(גבינת חוטים טורקית, גבינת קאשר טורקית, מוצרלה, גרוייר,אמנטל גאודה או תערובת)
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- ממיסים חמאה במחבת ומשאירים עד שמבעבעת.
- מוסיפים קמח תירס ומערבבים בכף עץ.
- מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עד שהתערובת משחימה קלות והשומן של החמאה מתחיל להיפרד.
- מוסיפים מים בהדרגה, חצי כוס כל פעם, מביאים לרתיחה עד שמתקבל מרקם שמנת.
- מוסיפים את הגבינה בהדרגה מחכים להמסה ומוסיפים עוד.
- מגישים מייד עם קוביות גדולות של פחמימה טובה וחמימה!
אופן הכנה
- ממיסים חמאה במחבת ומשאירים עד שמבעבעת.
- מוסיפים קמח תירס ומערבבים בכף עץ.
- מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עד שהתערובת משחימה קלות והשומן של החמאה מתחיל להיפרד.
- מוסיפים מים בהדרגה, חצי כוס כל פעם, מביאים לרתיחה עד שמתקבל מרקם שמנת.
- מוסיפים את הגבינה בהדרגה מחכים להמסה ומוסיפים עוד.
- מגישים מייד עם קוביות גדולות של פחמימה טובה וחמימה!