תבשיל מוח מרוקאי עם פלפלים ולימונים

יותר מרוקאי מזה כבר לא תמצאו - תבשיל מוח מרוקאי עסיסי עם לימון ואריסה של אבי לוי. כדאי להכין חלה לטבילה ברוטב
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    22

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את המוח: שוטפים היטב את המוח, ומשרים במיץ לימון עם מלח כ-20 דקות. שוטפים היטב ממיץ הלימון.
  2. פורסים 2 שכבות של ניילון נצמד, שמים עליהן את המוח, מגלגלים לצינור וסוגרים בקצוות ליצירת סוכריה. חוזרים על הפעולה עם המוח השני.
  3. מרתיחים מים בסיר גדול. כשהמים רותחים, מכניסים את המוח העטוף ומבשלים 30-35 דקות.
  4. מכינים את הרוטב: פורסים את השום לפרוסות דקות. קוצצים את הפלפל האדום והפלפל החריף לקוביות קטנות.
  5. מחממים שמן במחבת רחבה. מטגנים את השום כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות הפלפל האדום והחריף למחבת ומבשלים כ-8 דקות עם מכסה.
  6. מוסיפים את כל התבלינים, את האריסה ואת רסק העגבניות ומבשלים כ-8 דקות עם מכסה.
  7. קוצצים את הלימון הכבוש, פורסים לפרוסות את הלימון הטרי.
  8. מוסיפים לסיר את הלימון הכבוש, הלימון הטרי, גרגירי החומוס, המים וציר העוף ומבשלים עם מכסה כ-30 דקות.
  9. לאחר 30 דקות, קוצצים את הכוסברה, מוסיפים לסיר ומסירים מהאש.
  10. אופים את המוח: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. מוציאים את המוח מהניילון, פורסים לפרוסות ומסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מרססים בתרסיס שמן וצולים בתנור במשך 8 דקות.
  11. מוסיפים את המוח לתבשיל וממשיכים לבשל כ-10 דקות.
  12. מגישים: מעבירים את התבשיל לצלחת הגשה ומפזרים מעל צ’יפס בטטה מוכן.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 401.9 קק״ל 1607.5 קק״ל
פחמימות 56.4 גרם 225.5 גרם
שומן 18.0 גרם 72.2 גרם
נתרן 1984.1 מ״ג 7936.5 מ״ג
חלבון 15.6 גרם 62.3 גרם
סיבים תזונתיים 15.0 גרם 60.0 גרם
שומן רווי 1.8 גרם 7.3 גרם
כולסטרול 677.6 מ״ג 2710.2 מ״ג
סידן 69.9 מ״ג 279.7 מ״ג
ברזל 4.6 מ״ג 18.3 מ״ג
אשלגן 968.8 מ״ג 3875.2 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 4.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody