
-
זמן הכנה40 דקות
-
זמן כוללשעה ו-20 דקות
-
רמת קושיקשה
-
מרכיבים22
מצרכים
רוטב
-
6 שיני שום
-
3 פלפלים אדומים בינוניים
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית זרעי כוסברה
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כף אריסה
-
1 כף רסק עגבניות
-
1 כוס גרגירי חומוס קפואים
-
1 לימון בינוני
-
4 פרוסות לימון כבוש
-
1 כוס ציר עוף
-
1 כוס מים
-
1 צרור כוסברה
אפיית המוח
הגשה
-
1 שקית צ’יפס בטטה
אופן הכנה
- מכינים את המוח: שוטפים היטב את המוח, ומשרים במיץ לימון עם מלח כ-20 דקות. שוטפים היטב ממיץ הלימון.
- פורסים 2 שכבות של ניילון נצמד, שמים עליהן את המוח, מגלגלים לצינור וסוגרים בקצוות ליצירת סוכריה. חוזרים על הפעולה עם המוח השני.
- מרתיחים מים בסיר גדול. כשהמים רותחים, מכניסים את המוח העטוף ומבשלים 30-35 דקות.
- מכינים את הרוטב: פורסים את השום לפרוסות דקות. קוצצים את הפלפל האדום והפלפל החריף לקוביות קטנות.
- מחממים שמן במחבת רחבה. מטגנים את השום כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות הפלפל האדום והחריף למחבת ומבשלים כ-8 דקות עם מכסה.
- מוסיפים את כל התבלינים, את האריסה ואת רסק העגבניות ומבשלים כ-8 דקות עם מכסה.
- קוצצים את הלימון הכבוש, פורסים לפרוסות את הלימון הטרי.
- מוסיפים לסיר את הלימון הכבוש, הלימון הטרי, גרגירי החומוס, המים וציר העוף ומבשלים עם מכסה כ-30 דקות.
- לאחר 30 דקות, קוצצים את הכוסברה, מוסיפים לסיר ומסירים מהאש.
- אופים את המוח: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. מוציאים את המוח מהניילון, פורסים לפרוסות ומסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מרססים בתרסיס שמן וצולים בתנור במשך 8 דקות.
- מוסיפים את המוח לתבשיל וממשיכים לבשל כ-10 דקות.
- מגישים: מעבירים את התבשיל לצלחת הגשה ומפזרים מעל צ’יפס בטטה מוכן.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
401.9
קק״ל
1607.5
קק״ל
פחמימות
56.4
גרם
225.5
גרם
שומן
18.0
גרם
72.2
גרם
נתרן
1984.1
מ״ג
7936.5
מ״ג
חלבון
15.6
גרם
62.3
גרם
סיבים תזונתיים
15.0
גרם
60.0
גרם
שומן רווי
1.8
גרם
7.3
גרם
כולסטרול
677.6
מ״ג
2710.2
מ״ג
סידן
69.9
מ״ג
279.7
מ״ג
ברזל
4.6
מ״ג
18.3
מ״ג
אשלגן
968.8
מ״ג
3875.2
מ״ג
אבץ
1.0
מ״ג
4.1
מ״ג
תגובות (0)