מושלם ברמות של כלה גיאורגית: חצ’פורי מדופדף של ג’אנה חן

אחרי שתראו את הסרטון הזה שהכינה לכם ג'אנה חן אתם מיד תרוצו למטבח! חצ'פורי מדופדף וקריספי עם מלא מילוי של גבינות טעימות. והביס? חלום!
אחרי שתראו את הסרטון הזה שהכינה לכם ג'אנה חן אתם מיד תרוצו למטבח! חצ'פורי מדופדף וקריספי עם מלא מילוי של גבינות טעימות. והביס? חלום!
  • ג'אנה חן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    184
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 183.8 קק״ל 1470.6 קק״ל
    פחמימות 3.0 גרם 24.3 גרם
    שומן 13.5 גרם 108.1 גרם
    נתרן 893.9 מ״ג 7150.9 מ״ג
    חלבון 16.4 גרם 131.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 5.0 גרם 40.3 גרם
    כולסטרול 129.3 מ״ג 1034.2 מ״ג
    סידן 295.4 מ״ג 2363.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 3.1 מ״ג
    אשלגן 102.6 מ״ג 820.7 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 7.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    184
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 183.8 קק״ל 1470.6 קק״ל
    פחמימות 3.0 גרם 24.3 גרם
    שומן 13.5 גרם 108.1 גרם
    נתרן 893.9 מ״ג 7150.9 מ״ג
    חלבון 16.4 גרם 131.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 5.0 גרם 40.3 גרם
    כולסטרול 129.3 מ״ג 1034.2 מ״ג
    סידן 295.4 מ״ג 2363.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 3.1 מ״ג
    אשלגן 102.6 מ״ג 820.7 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 7.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

תערובת גבינות


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר על מהירות נמוכה ולשים 10 דקות, מידי פעם בודקים ומרגישים את הבצק, אם רטוב מידי מוסיפים מעט קמח.
  2. כשהבצק אחיד והגלוטן החל להתפתח, מוציאים את הבצק מהמיקסר וממשיכים ללוש על משטח מקומח עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים למנוחה חצי שעה מכוסה במגבת.
  4. לאחר חצי שעה מחלקים את הבצק לכדורים ,כל כדור בצק 110 גרם ומכסים את הכדורים.
  5. לשים כל כדור בנפרד היטב ומכדררים לכדור חלק ויפה. בעזרת היד או מברשת משמנים מעט את כדורי הבצק, מכסים ומתפיחים לפחות חצי שעה נוספת.
  6. מכינים את תערובת הגבינות: מניחים את הגבינות בקערה גדולה ובעזרת מטרפה מערבבים אותן יחד עד לקבלת תערובת אחידה. תטעמו את התערובת ורק אז הוסיפו מלח, או עוד כף של גבינת גראנה פדנו.
  7. מכינים את החצ’פורי: מרדדים כל בצק בנפרד על משטח מקומח לעיגול קטן, ממשיכים כך עם שאר הכדורים ויוצרים ערמה של עיגולי בצק. הופכים את הערמה ומתחילים לרדד שוב את הבצק הראשון.
  8. בשלב הזה מרדדים הכי דק שאפשר, חשוב לא ליצור קרעים.
  9. מכינים קערה עם שמן וטובלים את הידיים בשמן, בעזרת ידיים משומנות פותחים את הבצק דק ככל שאפשר, ממשיכים לפתוח על משטח מעט משומן, מטפטפים מעט שמן על הבצק.
  10. כאשר הבצק דק ושקוף מתחילים את הקיפול: מקפלים שליש, מעליו את השליש הנותר, שוב שליש מהקצה השני ושוב את השליש הנותר מעליו. מניחים תערובת גבינות במרכז הבצק, סוגרים את הבצק פינה נגד פינה תוך כדי מתיחה של הבצק.
  11. פותחים קצת את הבצק ומכניסים עוד נגיעה של מילוי.
  12. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים לאפייה של חצי שעה.

    חצ'פורי מדופדף
    חצ’פורי מדופדף

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מושלם ברמות של כלה גיאורגית: חצ’פורי מדופדף של ג’אנה חן

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    שחר שוקו ששואשוילי

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    מרים

    היי, תודה על המתכון (: יש לי שאלה, במה אפשר להחליף את הוודקה? אין לי בבית. סוג אלכוהול אחר יכול להחליף את הוודקה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להשתמש בכל משקה אלכוהולי עם אחוזי אלכוהול גבוהים (ברנדי למשל) וגם אפשר לוותר עליו בכלל (יש הטוענים כי האלכוהול יוצר בועיות בבצק בזמן הטיגון שגורם לו להיות יותר אוורירי). בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות