מזה לא יהיו שאריות למחר: ריזוטו ירוקים מהיר

ריזוטו ירוקים מהיר: המנה האיטלקית הקלאסית בגרסה פשוטה להכנה וללא הטרחה הכרוכה בערבוב אינסופי. מנה מנחמת וטעימה בתוספת ירקות ירוקים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

אופן הכנה

  1. בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות עד שקיפות.
  2. מוסיפים את האורז וקולים יחד עם הבצל כדקה. מוסיפים יין לבן, מערבבים ונותנים ליין להתאדות. 
  3. כשלא נותרו נוזלים סביב האורז, מוסיפים מים, אבקת מרק ותבלינים.
  4. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית 15 דקות עד שהאורז מתרכך כמעט לחלוטין (בערך 3/4 דרך).
  5. מוסיפים פנימה את האפונה והשעועית הירוקה ומבשלים תוך כדי בחישה 2 דקות. אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד מים רותחים בהדרגה. בשלב זה האורז צריך להיות עשוי כמעט לחלוטין (אל דנטה). מכבים את הלהבה. 
  6. מוסיפים תרד, חמאה ופרמז’ן וממשיכים לערבב עד שהתרד מצטמצם ומתרכך.
  7. טועמים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מגישים מיד. 

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 258.2 קק״ל 1032.9 קק״ל
פחמימות 6.0 גרם 24.0 גרם
שומן 21.7 גרם 86.7 גרם
נתרן 645.3 מ״ג 2581.1 מ״ג
חלבון 4.7 גרם 18.7 גרם
סיבים תזונתיים 1.0 גרם 4.1 גרם
שומן רווי 8.5 גרם 34.0 גרם
כולסטרול 29.1 מ״ג 116.5 מ״ג
סידן 113.6 מ״ג 454.4 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 1.2 מ״ג
אשלגן 77.3 מ״ג 309.2 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody