מזה לא יהיו שאריות למחר: ריזוטו ירוקים מהיר

ריזוטו ירוקים מהיר: המנה האיטלקית הקלאסית בגרסה פשוטה להכנה וללא הטרחה הכרוכה בערבוב אינסופי. מנה מנחמת וטעימה בתוספת ירקות ירוקים
ריזוטו ירוקים מהיר: המנה האיטלקית הקלאסית בגרסה פשוטה להכנה וללא הטרחה הכרוכה בערבוב אינסופי. מנה מנחמת וטעימה בתוספת ירקות ירוקים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    235
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 234.7 קק״ל 938.7 קק״ל
    פחמימות 6.7 גרם 26.6 גרם
    סוכר 2.3 גרם 9.2 גרם
    שומן 18.7 גרם 74.7 גרם
    נתרן 645.5 מ״ג 2582.0 מ״ג
    חלבון 4.8 גרם 19.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 4.4 גרם
    שומן רווי 8.1 גרם 32.4 גרם
    כולסטרול 29.1 מ״ג 116.5 מ״ג
    סידן 115.0 מ״ג 459.8 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.2 מ״ג
    אשלגן 86.3 מ״ג 345.1 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    235
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 234.7 קק״ל 938.7 קק״ל
    פחמימות 6.7 גרם 26.6 גרם
    סוכר 2.3 גרם 9.2 גרם
    שומן 18.7 גרם 74.7 גרם
    נתרן 645.5 מ״ג 2582.0 מ״ג
    חלבון 4.8 גרם 19.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 4.4 גרם
    שומן רווי 8.1 גרם 32.4 גרם
    כולסטרול 29.1 מ״ג 116.5 מ״ג
    סידן 115.0 מ״ג 459.8 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.2 מ״ג
    אשלגן 86.3 מ״ג 345.1 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות עד שקיפות.
  2. מוסיפים את האורז וקולים יחד עם הבצל כדקה. מוסיפים יין לבן, מערבבים ונותנים ליין להתאדות. 
  3. כשלא נותרו נוזלים סביב האורז, מוסיפים מים, אבקת מרק ותבלינים.
  4. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית 15 דקות עד שהאורז מתרכך כמעט לחלוטין (בערך 3/4 דרך).
  5. מוסיפים פנימה את האפונה והשעועית הירוקה ומבשלים תוך כדי בחישה 2 דקות. אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד מים רותחים בהדרגה. בשלב זה האורז צריך להיות עשוי כמעט לחלוטין (אל דנטה). מכבים את הלהבה. 
  6. מוסיפים תרד, חמאה ופרמז’ן וממשיכים לערבב עד שהתרד מצטמצם ומתרכך.
  7. טועמים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מגישים מיד. 

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מזה לא יהיו שאריות למחר:  ריזוטו ירוקים מהיר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    נדב

    נא סדרו את המתכון, באופן הביצוע כתוב תרד וזה לא ברשימת המרכיבים, וברשימת המרכיבים כתוב עלי בייבי, ואין באופן ההכנה הסבר מתי חהוסיף

      Avatar
      Foody Foody

      הכוונה היא לעלי בייבי תרד, כפי שכתוב בחומרי הגלם. גם באופן ההכנה מופיע בשלב לפני האחרון להוסיף את התרד (עלי הבייבי תרד כמובן) כך שלא מצאנו טעות במתכון. בהצלחה (:

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות