מחנהיודה מאחוריכם! מאפה פולנטה ללא חמאה ושמנת אבל מלא בטעם

הילה סער נזכרת בממליגה שהכינה לה אמה בתור ילדה ומכניה גרסה משלה למאפה פולנטה ללא חמאה ושמנת, יותר בריא ומלא בזיכרונות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מי מצטרף אליי למחאה על החורף והגשם? אני ממש מיציתי ומוכנה להמשיך הלאה. אולי אם נתאחד, זה יעזור…

אבל בינתיים מה שנשאר הוא להתנחם באוכל מנחם. חם, נימוח ומשמח לב ובטן.

פולנטה היא בדיוק כזו. החיסרון היחיד שלה מבחינתי הוא שהיא לא בדיוק מזינה ותמיד מביאה איתה גם שפע של חמאה, שמנת מתוקה וגבינות. איך נאמר? לא בדיוק קולעת להגדרה שלי לאוכל בריא.

כילדה אכלתי המון פולנטה בגרסה הרומנית. להלן - ממליגה. בניגוד לפולנטה, הממליגה מבושלת במים ויוצאת די יבשה וחסרת טעם. מוסיפים לה טעם וריח עם תוספות כיפיות שמערבבים ביחד.

אמא שלי הייתה ממיסה חמאה במחבת, ומגישה בכלי קטן, ליד גבינת ברינזה מלוחה, שמנת חמוצה, ביצה מקושקשת עם גבינה צהובה, ודג מלוח מטוגן בפירורי קמח תירס. כן, וזה נראה לי נורמלי, אי שם בשנות ה-80. את הכל מערבבים ביחד בצלחת עם הממליגה, ואוכלים עד שהבטן נפוחה. עד היום, יש לי זיכרונות שמחים שקשורים בממליגה.

הגיע הזמן ליצור זיכרונות וטעמים חדשים.

אז ניסיתי וניסיתי, עד שהגעתי לגרסה משלי של מאפה פולנטה נימוח ומנחם, עם חיזוק של ירוקים, ובלי טיפת חמאה.

במתכון הזה יש שמן זית, חלב קוקוס וחלב סויה, וקצת גבינת מוצרלה בשביל האפקט. קצת ערבוב בסיר, ומשם לתנור. תוך 25 דקות תקבלו ריח משגע בכל הבית, ותבנית זהובה שתרצו לאכול ישירות ממנה עם כף (ואני אומרת - לכו על זה!).

פתרון מעולה לארוחת ערב ביתית בערב גשום וקר. כמו תמיד- רק תוסיפו סלט בצד ואתם מסודרים.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית פיירקס במעט שמן זית.
  2. בסיר קטן מחממים את שמן הזית ביחד עם חלב הקוקוס וחלב הסויה ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את קמח התירס הגס וקמח הכוסמין תוך כדי טריפה מתמדת. ממשיכים לטרוף במרץ במשך כ-4-5 דקות, עד שהבלילה מסמיכה. מורידים מהאש ומצננים מעט.
  4. מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים היטב לפיזור אחיד של כל מצרכי הבלילה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים במשך 25 דקות בתנור שחיממנו מראש, עד שהמאפה מתייצב ומזהיב.

    מאפה פולנטה. צילום: הילה סער
    מעבירים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור. צילום: הילה סער

  6. מוציאים מהתנור ומאפשרים למאפה להתקרר מעט ולהתייצב מחוץ לתנור לפני שחותכים.

    מאפה פולנטה. צילום: הילה סער
    מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים. צילום: הילה סער

הערות

  • אפשר להחליף את שמן הזית בחמאה או בשמן קוקוס, את חלב הקוקוס בשמנת מתוקה ואת חלב הסויה בכל חלב או משקה צמחי אחר
  • אתם מוזמנים להיות יצירתיים עם התוספות, ולהחליף את התרד בעלי מנגולד או קייל, ואת הבזיליקום בכל עשב תיבול שאתם אוהבים כמו פטרוזיליה, כוסברה, שמיר או תימין
  • במקום עגבניות שרי ניתן לגוון עם עגבניות לחות או עגבניות מיובשות, וגם להוסיף זיתי קלמטה מגולענים
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 858.0 קק״ל 858.0 קק״ל
פחמימות 12.4 גרם 12.4 גרם
שומן 74.7 גרם 74.7 גרם
נתרן 2537.6 מ״ג 2537.6 מ״ג
חלבון 47.7 גרם 47.7 גרם
סיבים תזונתיים 2.9 גרם 2.9 גרם
שומן רווי 22.1 גרם 22.1 גרם
כולסטרול 566.6 מ״ג 566.6 מ״ג
סידן 849.2 מ״ג 849.2 מ״ג
ברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״ג
אשלגן 808.2 מ״ג 808.2 מ״ג
אבץ 3.5 מ״ג 3.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

      Avatar
      Foody Foody

      תודה לך! איזה כיף לשמוע, תודה על השיתוף (:

    Avatar
    לי

    מה אפשר במקום תרד? הילדים שלי ממש לא אוהבים

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר עלי קייל או מנגולד או ברוקולי או כרובית (אבל אז יש לבשל ולרכך את הכרובית לפני שמוסיפים לתערובת). בהצלחה.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody