מלבי עם רוטב תותים

משה שגב מכין מנה קלילה וקיצית - מלבי חלבי קרמי שמכינים ב-10 דקות. במקום סירופ ורדים, מגישים עם רוטב תותים מתקתק ונהנים מקינוח עדין שכולם אוהבים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

מלבי

רוטב

הגשה

אופן הכנה

  1. מוזגים לקערה 1/2 כוס חלב מכמות החלב הכוללת, מוסיפים את הקורנפלור, מערבבים עד להמסה ומניחים בצד.
  2. מוזגים לסיר קטן את כמות החלב הנותרת, מוסיפים את השמנת המתוקה ותרמיל וניל חתוך לאורכו ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את הסוכר, מערבבים עד שהוא נמס, ומוסיפים את החלב עם הקורנפלור המומס.
  4. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב ללא הפסקה עד שהנוזל הופך לקרם סמיך. מעבירים את התערובת בעודה חמה דרך המסננת ומיד יוצקים לכלי ההגשה. משאירים מקום לרוטב. מצננים בחוץ ולאחר מכן מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, או עד שהמלבי מתייצב לגמרי.
  5. מכינים את הרוטב: מניחים בקערת מעבד המזון את כל המרכיבים וטוחנים לרוטב במרקם חלק. מקררים עד להגשה.
  6. קולים את הצנוברים על מחבת יבשה עד להזהבה. חותכים את התותים לקוביות קטנות.
  7. יוצקים שכבת רוטב תותים מעל המלבי, מפזרים מעל את הצנוברים והתותים ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 465.4 קק״ל 2792.6 קק״ל
פחמימות 48.1 גרם 288.4 גרם
שומן 27.4 גרם 164.6 גרם
נתרן 71.5 מ״ג 428.9 מ״ג
חלבון 7.4 גרם 44.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.5 גרם
שומן רווי 13.8 גרם 83.1 גרם
כולסטרול 67.5 מ״ג 405.0 מ״ג
סידן 153.8 מ״ג 923.1 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 2.1 מ״ג
אשלגן 221.7 מ״ג 1330.2 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 5.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody