רקע הנמל
הנמל

שגב, צייר לי קינוח – מלבי עם רוטב תותים בצ’יק

משה שגב מכין מנה קלילה וקיצית - מלבי חלבי קרמי שמכינים ב-10 דקות. במקום סירופ ורדים, מגישים עם רוטב תותים מתקתק ונהנים מקינוח עדין שכולם אוהבים
משה שגב מכין מנה קלילה וקיצית - מלבי חלבי קרמי שמכינים ב-10 דקות. במקום סירופ ורדים, מגישים עם רוטב תותים מתקתק ונהנים מקינוח עדין שכולם אוהבים
  • משה שגב
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 4]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    465
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 465.4 קק״ל 2792.6 קק״ל
    פחמימות 48.1 גרם 288.4 גרם
    שומן 27.4 גרם 164.6 גרם
    נתרן 71.5 מ״ג 428.9 מ״ג
    חלבון 7.4 גרם 44.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.5 גרם
    שומן רווי 13.8 גרם 83.1 גרם
    כולסטרול 67.5 מ״ג 405.0 מ״ג
    סידן 153.8 מ״ג 923.1 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 221.7 מ״ג 1330.2 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    465
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 465.4 קק״ל 2792.6 קק״ל
    פחמימות 48.1 גרם 288.4 גרם
    שומן 27.4 גרם 164.6 גרם
    נתרן 71.5 מ״ג 428.9 מ״ג
    חלבון 7.4 גרם 44.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.5 גרם
    שומן רווי 13.8 גרם 83.1 גרם
    כולסטרול 67.5 מ״ג 405.0 מ״ג
    סידן 153.8 מ״ג 923.1 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 221.7 מ״ג 1330.2 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלבי

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. מוזגים לקערה 1/2 כוס חלב מכמות החלב הכוללת, מוסיפים את הקורנפלור, מערבבים עד להמסה ומניחים בצד.
  2. מוזגים לסיר קטן את כמות החלב הנותרת, מוסיפים את השמנת המתוקה ותרמיל וניל חתוך לאורכו ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את הסוכר, מערבבים עד שהוא נמס, ומוסיפים את החלב עם הקורנפלור המומס.
  4. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב ללא הפסקה עד שהנוזל הופך לקרם סמיך. מעבירים את התערובת בעודה חמה דרך המסננת ומיד יוצקים לכלי ההגשה. משאירים מקום לרוטב. מצננים בחוץ ולאחר מכן מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, או עד שהמלבי מתייצב לגמרי.
  5. מכינים את הרוטב: מניחים בקערת מעבד המזון את כל המרכיבים וטוחנים לרוטב במרקם חלק. מקררים עד להגשה.
  6. קולים את הצנוברים על מחבת יבשה עד להזהבה. חותכים את התותים לקוביות קטנות.
  7. יוצקים שכבת רוטב תותים מעל המלבי, מפזרים מעל את הצנוברים והתותים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שגב, צייר לי קינוח – מלבי עם רוטב תותים בצ’יק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    אורי מ

    אפשר להשתמש בתמצית וניל במקום מקל וניל?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט

    Avatar
    Rotem Atias

    תמיד חשבתי שמלבי מסובך אבל זה היה ממש פשוט והכי חשוב טעים בטירוף

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף לשמוע! שמחים שנהנית!

      Avatar
      ציפורה לב

      משה שגב היקר עשית אצלי מהפכה במיטבח המתכון לקוסקוס ללא גלוטן מדהים קל להכנה אוורירי ומשביע תודה לך מה מרוקאית שהכינה עד היום קוסקוס מסולת ונגמלה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות