מלי מחצלת בחציל: חציל ישראלי, צבר!

מה יותר ישראלי מחציל קלוי עם טחינה וירקות טריים? מנה מושלמת ליום העצמאות ובכלל בכל ארוחה, מלי מאירוב עם מתכון קל להכנה והכי ישראלי שיש!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. קולים את החציל על מנגל או על מחבת פסים או בתנור עד שהוא רך ושרוף, אל תפחדו, ממש לשרוף את החציל, ולהעביר אותו למסננת.
  2. שמים בקערה את הטחינה הגולמית, רבע כפית מלח, לימון סחוט, שלוש שיני שום כתושים וחצי כוס מים.
  3. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  4. חותכים את הירקות בגודל הרצוי.
  5. חותכים את החציל לאורכו על צלחת ההגשה, מורחים אותו בטחינה ומפזרים מעל את הירקות החתוכים.
  6. מוסיפים עוד מעט מלח ופלפל למעלה ובתיאבון!

    חציל ישראלי. צילום: מלי מאירוב
    חציל ישראלי. צילום: מלי מאירוב

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1177.8 קק״ל 1177.8 קק״ל
פחמימות 51.5 גרם 51.5 גרם
שומן 99.1 גרם 99.1 גרם
נתרן 801.6 מ״ג 801.6 מ״ג
חלבון 30.5 גרם 30.5 גרם
סיבים תזונתיים 34.0 גרם 34.0 גרם
שומן רווי 15.1 גרם 15.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 350.3 מ״ג 350.3 מ״ג
ברזל 14.3 מ״ג 14.3 מ״ג
אשלגן 2050.3 מ״ג 2050.3 מ״ג
אבץ 7.4 מ״ג 7.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody