
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים12
אחד המאכלים הכי טעימים ומזוהים עם המטבח האמריקאי הוא עוף מטוגן. העוף המטוגן המפורסם ביותר הוא הלא קאנטקי פרייד צ’יקן או KFC - מעטה פריך ומתפצפץ בפה שעוטף בשר עוף עסיסי ונימוח בטירוף.
האמריקאים משתמשים במשרה של רוויון (חובצה) שמרככת מאוד את העוף, אני לקחתי על עצמי משימה למצוא אלטרנטיבה כשרה ללא התפשרות בטעם ומרקם. הייתי צריכה למצוא תחליף למשרה שיש בו חומציות, שהיא זאת שאחראית על ריכוך העוף. השימוש בביצים טרופות בשילוב עם מיץ לימון מהווה תחליף מושלם לרוויון ומניב תוצאה מדהימה! עוף עסיסי בטירוף. אפשר להשרות את העוף 3-4 שעות ואפשר גם למשך הלילה. ככל שהעוף יבלה יותר זמן במרינדה כך הוא יתרכך ויהיה עסיסי יותר לאחר הטיגון.
טיפ נוסף לעוף מטוגן המושלם הוא הציפוי הכפול - טובלים את העוף בקמח, שוב בביצים הטרופות וחזרה לקמח. הפעולה הזאת יוצרת קראסט עבה וקריספי במיוחד, ששומר את כל העסיסיות של העוף בפנים. כיוון שהעוף שמשתמשים בו הוא עם עצמות, הטיגון הקצר אינו מספיק כדי לבשל אותו עד הסוף ולכן לאחר הטיגון מכניסים אותו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10 דקות.
טיפ לעוף קריספי באמת, שתקף גם לשניצלים או לכל מאכל מצופה ומטוגן - ישר לאחר הטיגון הניחו את העוף על רשת במקום על נייר סופג. כשמניחים מאכל פריך על נייר סופג, הלחות שנוצרת מתחת לעוף מרככת את הציפוי ובעצם “הורסת” את הקריספיות. ברגע שמניחים את העוף על רשת מאפשרים לאדי החום לצאת מלמטה וזה שומר על הציפוי פריך לגמרי. אתם חייבים לנסות בשביל להבין עד כמה זה טעים!

מצרכים
-
10 שוקי עוף עם עור בינוניים
-
4 ביצים L
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
2 כפות מיץ לימון
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
2 כפות אורגנו יבש
-
2 כפות אבקת שום
-
2 כפיות פלפל שחור טחון
-
2 כפיות מלח דק
-
2 כפיות אבקת צ’יליאו פפריקה חריפה
-
2 כוסות קמח לבן
-
1 ליטר שמן קנולהלטיגון עמוק
1715אופן הכנה
- מערבבים בקערה קטנה את הפפריקה, אורגנו, אבקת שום, פלפל שחור, מלח וצ’ילי.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם מיץ הלימון והחרדל.
- מניחים את שוקי העוף בשקית זיפ-לוק גדולה או בקערה. מוסיפים חצי מתערובת התבלינים ומעסים את העוף היטב כך שהתבלינים יחדרו לעוף (ממש עושים מסאז’ לעוף).
- מוסיפים לשוקיים את תערובת הביצים, מערבבים ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות ועד לילה שלם.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מפרידים את שוקי העוף מהמרינדה לשתי קערות נפרדות. בקערה שלישית מערבבים את הקמח עם שארית התבלינים.
- בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק בגובה של בערך 3-4 ס”מ.
- השמן צריך להיות בטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין לכם מדחום השיטה לבדוק אם השמן חם מספיק היא לזרוק מעט קמח לשמן ולראות אם הוא תוסס ומבעבע.
- מתחילים בציפוי העוף: טובלים כל שוק בקמח ומצפים היטב. מעבירים לתערובת הביצים ו”מרטיבים” לגמרי את העוף. מחזירים שוב לקמח המתובל, מצפים מכל הכיוונים ומכניסים לשמן החם.
- חוזרים על הפעולה עם כל שוקי העוף הנותרים ומטגנים בסבבים של 3-4 שוקי עוף בכל פעם (לא לצופף את הסיר).
- מעבירים את שוקי העוף המטוגנים מהשמן ישר לרשת צלייה. אם אין ברשותכם רשת צלייה - הניחו על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים את שוקי העוף המטוגנים לתנור למשך 10 דקות.
תגובות (42)