מנה חורפית טעימה, זולה ומזינה: עזאוויה פינת רומאניה

דפנה קרמר ומוזנא בשארה מחממות לנו את הלבבות עם תבשיל עדשים - מנה חורפית, מנחמת, טעימה וצבעונית שכל כולה שיר הלל למטבח מלא הטעמים של שתיהן
דפנה קרמר ומוזנא בשארה מחממות לנו את הלבבות עם תבשיל עדשים - מנה חורפית, מנחמת, טעימה וצבעונית שכל כולה שיר הלל למטבח מלא הטעמים של שתיהן
  • דפנה קרמר
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    438
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 437.9 קק״ל 1751.8 קק״ל
    פחמימות 65.0 גרם 259.9 גרם
    שומן 12.2 גרם 48.9 גרם
    נתרן 209.1 מ״ג 836.5 מ״ג
    חלבון 19.3 גרם 77.2 גרם
    סיבים תזונתיים 25.2 גרם 101.0 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 5.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 72.0 מ״ג 288.0 מ״ג
    ברזל 6.7 מ״ג 26.9 מ״ג
    אשלגן 1071.1 מ״ג 4284.2 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 7.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    438
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 437.9 קק״ל 1751.8 קק״ל
    פחמימות 65.0 גרם 259.9 גרם
    שומן 12.2 גרם 48.9 גרם
    נתרן 209.1 מ״ג 836.5 מ״ג
    חלבון 19.3 גרם 77.2 גרם
    סיבים תזונתיים 25.2 גרם 101.0 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 5.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 72.0 מ״ג 288.0 מ״ג
    ברזל 6.7 מ״ג 26.9 מ״ג
    אשלגן 1071.1 מ״ג 4284.2 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 7.8 מ״ג
    סגור

מדף התבלינים העמוס בכל טוב ממסעותיי וליקוטי בארץ ובעולם,  מפנה כאילו מאליו מקום של כבוד לתבלינים של מוזנא שמנכיחים עצמם במטבחי ומהלכים עלי קסם. את חלקם היא רוקחת ואחרים היא אוספת מנצרת, ירושלים, בית לחם ומשאר מקומות שהפוליטיקה, הפחד המושרש והבירוקרטייה מפרידים ביני ובינם.

הם נשארים פה ומצטברים בכל מפגש עבודה פורה שלנו, לפעמים לצורך מחקר וניסיונות ולפעמים לשם סעודות קירוב הלבבות שאנחנו עורכות כאן. מוזנא והבייבי שלנו ״סיר לסלאם״, הם תכנית המאה שלי.

בתוכנית הזו נשלב במלאכת מחשבת ומחקר 100 מנות פלסטינואירופאיות לתפארת מדינת ישראל. הכיבוש היחיד שמתוכנן, הוא כיבוש הלבבות של כל מי שיקרה בדרכינו, עם אוכל פשוט וחכם שמאחד שתי מסורות עמוקות של טעמים טובים.

סביבת העבודה שלנו כבר מחולקת לשטחי A ו-B והתוצרת נפגשת לאיחוד על שולחן העץ הישן בשטח C שם מתבצע צילחות רגע לפני ההסתערות על הקהל המתמסר שאנחנו חותרות למגע איתו, נכון לעכשיו, על מרפסת תל אביבית כחולה.

המנה שלפניכם, היא מנה עונתית מתנה מאימא אדמה של שתינו. קבלו את הרומאניה, או בגלגולה הנוכחי עזאוויה – מנת חורף טעימה זולה ומזינה של תבשיל עדשים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קישוט


אופן הכנה

  1. מבשלים בסיר עם מים את העדשים (המים בגובה 2 ס”מ מעל העדשים) עד לריכוך (כ-25 דקות).
  2. מוסיפים את מיץ הרימון וממשיכים לבשל.
  3. מטגנים במחבת את השום בשמן הזית (הזהרו שלא יישרף) מוסיפים את החציל ומבשלים יחד מספר דקות.
  4. מוסיפים את החציל, השום והשמן לסיר העדשים ומערבבים.
  5. מוסיפים את רכז הרימונים, מיץ הלימון, הכמון, ההל, המלח ודבש הענבים ומבשלים עד שמסמיך.
  6. מעבירים את התבשיל לצלחת הגשה ומקשטים בגרגרי רימון, פטרוזיליה, כוסברה ובצל ירוק. מזלפים מלמעלה שמן זית בנדיבות ומגישים עם לחם קלוי.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מנה חורפית טעימה, זולה ומזינה: עזאוויה פינת רומאניה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    מוריה קראוס

    מאיפה משיגים דבש ענבים???

      Avatar
      מערכת Foody

      יש בחלק מרשתות השיווק או במעדניות.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות