
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים15
מדף התבלינים העמוס בכל טוב ממסעותיי וליקוטי בארץ ובעולם, מפנה כאילו מאליו מקום של כבוד לתבלינים של מוזנא שמנכיחים עצמם במטבחי ומהלכים עלי קסם. את חלקם היא רוקחת ואחרים היא אוספת מנצרת, ירושלים, בית לחם ומשאר מקומות שהפוליטיקה, הפחד המושרש והבירוקרטייה מפרידים ביני ובינם.
הם נשארים פה ומצטברים בכל מפגש עבודה פורה שלנו, לפעמים לצורך מחקר וניסיונות ולפעמים לשם סעודות קירוב הלבבות שאנחנו עורכות כאן. מוזנא והבייבי שלנו ״סיר לסלאם״, הם תכנית המאה שלי.
בתוכנית הזו נשלב במלאכת מחשבת ומחקר 100 מנות פלסטינואירופאיות לתפארת מדינת ישראל. הכיבוש היחיד שמתוכנן, הוא כיבוש הלבבות של כל מי שיקרה בדרכינו, עם אוכל פשוט וחכם שמאחד שתי מסורות עמוקות של טעמים טובים.
סביבת העבודה שלנו כבר מחולקת לשטחי A ו-B והתוצרת נפגשת לאיחוד על שולחן העץ הישן בשטח C שם מתבצע צילחות רגע לפני ההסתערות על הקהל המתמסר שאנחנו חותרות למגע איתו, נכון לעכשיו, על מרפסת תל אביבית כחולה.
המנה שלפניכם, היא מנה עונתית מתנה מאימא אדמה של שתינו. קבלו את הרומאניה, או בגלגולה הנוכחי עזאוויה - מנת חורף טעימה זולה ומזינה.
מצרכים
-
1 כוס עדשים ירוקות
-
1 כוס מיץ רימונים
-
4 כפות שמן זית
-
4 שיני שוםקצוצות
-
1 חציל בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
3 כפות רכז רימונים
-
2 מיץ לימון בינונייםסחוט טרי
-
1 כפית כמון טחון
-
1 קורט הל טחון
-
1/4 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1 כף דבש ענבים
קישוט
-
3/4 כוס גרגירי רימון
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
1 חופן כוסברהקצוצה
-
1 חופן בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- מבשלים בסיר עם מים את העדשים (המים בגובה 2 ס”מ מעל העדשים) עד לריכוך (כ-25 דקות).
- מוסיפים את מיץ הרימון וממשיכים לבשל.
- מטגנים במחבת את השום בשמן הזית (הזהרו שלא יישרף) מוסיפים את החציל ומבשלים יחד מספר דקות.
- מוסיפים את החציל, השום והשמן לסיר העדשים ומערבבים.
- מוסיפים את רכז הרימונים, מיץ הלימון, הכמון, ההל, המלח ודבש הענבים ומבשלים עד שמסמיך.
- מעבירים את התבשיל לצלחת הגשה ומקשטים בגרגרי רימון, פטרוזיליה, כוסברה ובצל ירוק. מזלפים מלמעלה שמן זית בנדיבות ומגישים עם לחם קלוי.
תגובות (0)