מנה משמחת: לביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה מטוגנות ופריכות, פשוטות להכנה. מתכון לביבות שישמח את כולם ומתאים גם לימי חג וגם לימי חול לאורך כל השנה
לביבות תפוחי אדמה מטוגנות ופריכות, פשוטות להכנה. מתכון לביבות שישמח את כולם ומתאים גם לימי חג וגם לימי חול לאורך כל השנה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    114
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 114.4 קק״ל 2860.7 קק״ל
    פחמימות 7.5 גרם 186.4 גרם
    שומן 8.7 גרם 216.9 גרם
    נתרן 202.0 מ״ג 5049.9 מ״ג
    חלבון 1.6 גרם 40.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 5.4 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 18.2 גרם
    כולסטרול 23.6 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 5.4 מ״ג 135.8 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 3.0 מ״ג
    אשלגן 24.5 מ״ג 613.4 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    114
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 114.4 קק״ל 2860.7 קק״ל
    פחמימות 7.5 גרם 186.4 גרם
    שומן 8.7 גרם 216.9 גרם
    נתרן 202.0 מ״ג 5049.9 מ״ג
    חלבון 1.6 גרם 40.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 5.4 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 18.2 גרם
    כולסטרול 23.6 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 5.4 מ״ג 135.8 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 3.0 מ״ג
    אשלגן 24.5 מ״ג 613.4 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור

מי אמר שצריך לחכות עד חנוכה בשביל להתענג על לביבות תפוחי אדמה? את המתכון הבא, להכנת לביבות תפוחי אדמה מטוגנות, פריכות וטעימות, אתם יכולים להגיש עם קצת שמנת חמוצה וסלט ירקות טרי, ולקבל יופי של ארוחה לכל יום בשנה.

הפעם בחרנו מתכון ללביבות תפוחי אדמה קלאסיות, כלומר מטוגנות, זהובות ופשוט חלומיות, אבל אם אתם מעדיפים לנסות גרסה דיאטטית יותר, אפשר גם לחסוך את שלב הטיגון ולהכין לביבות תפוחי אדמה בתנור. תאמינו או לא, יש פודיז שיאמרו שדווקא לביבות תפוחי אדמה אפויות הן הטעימות יותר. מה דעתכם?

אם אין לכם מעבד מזון, אתם יכולים לגרר את תפוחי האדמה והבצל בפומפייה, זה אמנם יאריך את זמן ההכנה אבל התוצאה תהיה טעימה באותה המידה. שימו לב לסחוט היטב את הנוזלים לפני שאתם ממשיכים במתכון, אחרת תקבלו תערובת נוזלית ודייסתית ולא תצליחו ליצור ממנה לביבות.

לחוויית אכילה שמיימית שתיקח אתכם לגן עדן ובחזרה אנחנו ממליצים, כפי שכבר הזכרנו, לצוות ללביבות קצת שמנת חמוצה, אותה אתם יכולים לתבל עם קצת מלח ופלפל שחור, ואם תרצו גם עם עירית קצוצה. ואם הטעם או ההכנה עצמה עשו לכם חשק לקחת את הלביבות גם לשלב הקינוח, יש לנו מתכונים נפלאים ללביבות גבינה אלוהיות עם סוכר. שיהיה לכם ערב לביבות מלבב!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לביבות

טיגון


אופן הכנה

  1. מכינים את הלביבות: גוררים בדיסקית הגירוד של מעבד המזון את תפוחי האדמה והבצל.

    לביבות תפוחי אדמה (צילום: שניר גואטה)
    גוררים בדיסקית את תפוחי אדמה (צילום: דרור עינב)

  2. מוציאים את הירקות המגוררים ממיכל מעבד המזון וסוחטים היטב מהנוזלים. מעבירים לקערה גדולה.
  3. מוסיפים את הביצים, הקמח או קמח המצה המלח והפלפל ומערבבים היטב.
  4. מטגנים את הלביבות: מחממים כרבע מכמות השמן במחבת גדולה. יוצקים מהבלילה תלוליות אל המחבת בעזרת כף ומשטחים אותן בעדינות עם הכף. מטגנים עד הזהבה ואז הופכים לצד השני. מוסיפים שמן לפי הצורך וממשיכים בטיגון רק כאשר השמן שבמחבת חם.
  5. מוציאים את הלביבות מהמחבת כאשר שני הצדדים זהובים לגמרי ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן.

    לביבות תפוח אדמה. (צילום: דרור עינב)
    לביבות תפוח אדמה. (צילום: דרור עינב)

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מנה משמחת: לביבות תפוחי אדמה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    רוית סיון

    אני תמיד מכינה לביבות כאלה לפסח

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות