window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(‘js’, new Date()); gtag(‘config’, ‘AW-857529266’); gtag(‘event’, ‘conversion’, { ‘send_to’: ‘AW-857529266/b-74CIac_MgBELK385gD’, ‘value’: 1.0, ‘currency’: ‘ILS’, ‘aw_remarketing_only’: true });

מנה משמחת: לביבות תפוחי אדמה

גם בפסח אפשר לפתוח ארוחה חגיגית במנת לביבות תפוחי אדמה מטוגנות ופריכות שישמחו את כולם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

לביבות

טיגון

אופן הכנה

  1. מכינים את הלביבות: גוררים בדיסקית הגירוד של מעבד המזון את תפוחי האדמה והבצל.

    לביבות תפוחי אדמה (צילום: שניר גואטה)
    גוררים בדיסקית את תפוחי אדמה (צילום: דרור עינב)

  2. מוציאים את הירקות המגוררים ממיכל מעבד המזון וסוחטים היטב מהנוזלים. מעבירים לקערה גדולה.
  3. מוסיפים את הביצים, הקמח או קמח המצה המלח והפלפל ומערבבים היטב.
  4. מטגנים את הלביבות: מחממים כרבע מכמות השמן במחבת גדולה. יוצקים מהבלילה תלוליות אל המחבת בעזרת כף ומשטחים אותן בעדינות עם הכף. מטגנים עד הזהבה ואז הופכים לצד השני. מוסיפים שמן לפי הצורך וממשיכים בטיגון רק כאשר השמן שבמחבת חם.

    לביבות תפוחי אדמה (צילום: שניר גואטה)
    מטגנים את הלביבות (צילום: דרור עינב)

  5. מוציאים את הלביבות מהמחבת כאשר שני הצדדים זהובים לגמרי ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן.

 

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 25 מנות
קלוריות 91.1 קק״ל 2277.0 קק״ל
פחמימות 2.8 גרם 69.2 גרם
שומן 8.5 גרם 212.8 גרם
נתרן 193.0 מ״ג 4825.5 מ״ג
חלבון 1.0 גרם 24.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.2 גרם 4.0 גרם
שומן רווי 1.0 גרם 24.3 גרם
כולסטרול 20.3 מ״ג 507.6 מ״ג
סידן 4.3 מ״ג 107.4 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 3.3 מ״ג
אשלגן 18.2 מ״ג 453.8 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 1.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody