מסאחן – תבשיל עוף וגרגירי חומוס על פיתה עיראקית

ישראל אהרוני מכין מנה כיפית לחלוקה מהמטבח הערבי - מסאחן, תבשיל עוף וגרגירי חומוס על פיתה עיראקית. כל אחד תופס חתיכה ואוכלים יחד בהנאה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

אופן הכנה

  1. ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף.
  2. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים עד שהן מזהיבות ומשחימות.
  3. בינתיים, חותכים את הבצל לשמיניות, מועכים קלות את שיני השום וקוצצים דק את הפלפל החריף הירוק.
  4. מסיטים את השוקיים לצד הסיר ומוסיפים לסיר את הבצל, השום, הפלפל החריף ועלי הזעתר. מטגנים עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט.
  5. מוסיפים את החומוס וחצי כפית סומק, ממליחים ומפלפלים שוב ויוצקים את מיץ הלימון ומרק העוף עד כיסוי כמעט מוחלט של השוקיים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות.
  6. מגישים: מניחים את הפיתה על מגש גדול, יוצקים עליה את תבשיל העוף, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וסומק ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 502.5 קק״ל 2009.9 קק״ל
פחמימות 35.0 גרם 140.1 גרם
שומן 23.5 גרם 93.8 גרם
נתרן 1830.5 מ״ג 7322.0 מ״ג
חלבון 44.2 גרם 176.9 גרם
סיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.2 גרם
שומן רווי 4.3 גרם 17.2 גרם
כולסטרול 151.0 מ״ג 604.0 מ״ג
סידן 58.5 מ״ג 234.0 מ״ג
ברזל 3.7 מ״ג 15.0 מ״ג
אשלגן 731.6 מ״ג 2926.5 מ״ג
אבץ 3.3 מ״ג 13.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody