
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה ו-5 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים15
מצרכים
-
8 שוקי עוף עם עור בינוניות
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
4 כפות שמן זית
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
4 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
1 גבעול אורגנו טרירק העלים
-
2 כוסות גרגירי חומוס קפואים
-
3 כוסות ציר עוף
-
1/3 כוס מיץ לימון
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית סומאק
הגשה
-
1 פיתה עיראקית גדולה
-
קצוצה
אופן הכנה
- ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף.
- מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים עד שהן מזהיבות ומשחימות.
- בינתיים, חותכים את הבצל לשמיניות, מועכים קלות את שיני השום וקוצצים דק את הפלפל החריף הירוק.
- מסיטים את השוקיים לצד הסיר ומוסיפים לסיר את הבצל, השום, הפלפל החריף ועלי הזעתר. מטגנים עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט.
- מוסיפים את החומוס וחצי כפית סומק, ממליחים ומפלפלים שוב ויוצקים את מיץ הלימון ומרק העוף עד כיסוי כמעט מוחלט של השוקיים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות.
- מגישים: מניחים את הפיתה על מגש גדול, יוצקים עליה את תבשיל העוף, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וסומק ומגישים.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
470.5
קק״ל
1882.1
קק״ל
פחמימות
36.9
גרם
147.8
גרם
שומן
19.5
גרם
77.9
גרם
נתרן
1830.9
מ״ג
7323.5
מ״ג
חלבון
44.2
גרם
176.7
גרם
סיבים תזונתיים
10.1
גרם
40.5
גרם
שומן רווי
3.8
גרם
15.1
גרם
כולסטרול
151.0
מ״ג
604.0
מ״ג
סידן
59.6
מ״ג
238.2
מ״ג
ברזל
3.7
מ״ג
14.9
מ״ג
אשלגן
741.2
מ״ג
2964.8
מ״ג
אבץ
3.3
מ״ג
13.0
מ״ג
תגובות (5)
חייבת לנסות
מגניב.. אנסה
האם צריך להרתיח את החומוס לפני?
היי, אין צורך להרתיח את החומוס לפני, זה חומוס קפוא שכבר בושל לפני ההקפאה. בהצלחה (:
מתכון מעולה!!