מסאחן – תבשיל עוף וגרגירי חומוס על פיתה עיראקית

ישראל אהרוני מכין מנה כיפית לחלוקה מהמטבח הערבי - מסאחן, תבשיל עוף וגרגירי חומוס על פיתה עיראקית. כל אחד תופס חתיכה ואוכלים יחד בהנאה
ישראל אהרוני מכין מנה כיפית לחלוקה מהמטבח הערבי - מסאחן, תבשיל עוף וגרגירי חומוס על פיתה עיראקית. כל אחד תופס חתיכה ואוכלים יחד בהנאה
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    471
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 470.5 קק״ל 1882.1 קק״ל
    פחמימות 36.9 גרם 147.8 גרם
    שומן 19.5 גרם 77.9 גרם
    נתרן 1830.9 מ״ג 7323.5 מ״ג
    חלבון 44.2 גרם 176.7 גרם
    סיבים תזונתיים 10.0 גרם 40.0 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 15.1 גרם
    כולסטרול 151.0 מ״ג 604.0 מ״ג
    סידן 46.9 מ״ג 187.5 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 14.5 מ״ג
    אשלגן 713.1 מ״ג 2852.5 מ״ג
    אבץ 3.2 מ״ג 12.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    471
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 470.5 קק״ל 1882.1 קק״ל
    פחמימות 36.9 גרם 147.8 גרם
    שומן 19.5 גרם 77.9 גרם
    נתרן 1830.9 מ״ג 7323.5 מ״ג
    חלבון 44.2 גרם 176.7 גרם
    סיבים תזונתיים 10.0 גרם 40.0 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 15.1 גרם
    כולסטרול 151.0 מ״ג 604.0 מ״ג
    סידן 46.9 מ״ג 187.5 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 14.5 מ״ג
    אשלגן 713.1 מ״ג 2852.5 מ״ג
    אבץ 3.2 מ״ג 12.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
ישראל אהרוני
X

9 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף.
  2. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים עד שהן מזהיבות ומשחימות.
  3. בינתיים, חותכים את הבצל לשמיניות, מועכים קלות את שיני השום וקוצצים דק את הפלפל החריף הירוק.
  4. מסיטים את השוקיים לצד הסיר ומוסיפים לסיר את הבצל, השום, הפלפל החריף ועלי הזעתר. מטגנים עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט.
  5. מוסיפים את החומוס וחצי כפית סומק, ממליחים ומפלפלים שוב ויוצקים את מיץ הלימון ומרק העוף עד כיסוי כמעט מוחלט של השוקיים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות.
  6. מגישים: מניחים את הפיתה על מגש גדול, יוצקים עליה את תבשיל העוף, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וסומק ומגישים.


מחפשים עוד מתכונים של תבשיל עוף? הכנסו לכאן:

תבשיל עוף בסגנון מרוקאי

תבשיל עוף חגיגי עם משמשים ושקדים

באטר צ’יקן - תבשיל עוף הודי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מסאחן – תבשיל עוף וגרגירי חומוס על פיתה עיראקית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    טל סאיר

    כל כך שמחה שהכנתי את המתכון הזה יש המון דברים ללמוד וטעמים שלא הכרתי במיוחד תבלין שהיה בארון זרוק ורק חיפשתי מה להכין איתו ?

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף מאוד לקרוא, טל! 🙂

    Avatar
    סול

    פשוט מעולה, לפחות פעם בשבוע אני מכינה את התבשיל, משתלב טוב גם עם קוסקוס. תודה רבה?

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף! 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות