מקרוני אנד צ’יז – מאפה פסטה מושחת עם גבינות

שי-לי ליפא מלמדת איך מכינים את פשטידת הפסטה האמריקאית הכי מושחתת שיש - מקרוני אנד צ'יז עם מלא גבינות נמסות. תתכוננו לקצור מחמאות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  2. מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. מוסיפים פסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן. שומרים כוס ממי בישול הפסטה ומסננים.
  3. ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים חלב ושמנת מתוקה בהדרגה תוך כי בחישה במטרפה לרביכה חלקה וסמיכה.
  4. מגררים את הגבינות ומוסיפים לסיר (מלבד הפרמזן לעיטור).
  5. מוסיפים חרדל, מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור, מוסיפים 1/2 כוס ממי בישול הפסטה ומערבבים. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד ממי בישול הפסטה או מי ברז. מסירים מהאש.
  6. מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים היטב.
  7. יוצקים לתבנית ומשטחים. מפזרים מעל פרמזן ופירורי לחם באופן שווה.
  8. אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהמקרוני אנד צ’יז זהוב.
  9. אם רוצים שהמקרוני אנד צ’יז יישאר מאוד נוזלי מבפנים - אופים רק 8-6 דקות בלבד בתנור שחומם למצב גריל עד שהשכבה העליונה מזהיבה.

הערות

  • אפשר לקנות את הגבינות מגוררות מראש

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3017.6 קק״ל 3017.6 קק״ל
פחמימות 305.3 גרם 305.3 גרם
שומן 132.5 גרם 132.5 גרם
נתרן 4223.6 מ״ג 4223.6 מ״ג
חלבון 155.1 גרם 155.1 גרם
סיבים תזונתיים 3.7 גרם 3.7 גרם
שומן רווי 81.8 גרם 81.8 גרם
כולסטרול 379.7 מ״ג 379.7 מ״ג
סידן 2846.6 מ״ג 2846.6 מ״ג
ברזל 2.7 מ״ג 2.7 מ״ג
אשלגן 1331.4 מ״ג 1331.4 מ״ג
אבץ 12.9 מ״ג 12.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    אילנה ויין

    באיזה שלב מורידים מהאש? אחרי הקמח? החלב? הגבינות?

      Avatar
      Foody Foody

      מסירים מהאש לאחר הוספת התבלינים. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody