מריחים פרדס באוויר? מאפינס תפוזים מושלמים וללא גלוטן של אסי רוז

אסי רוז חולקת איתנו מתכון שמלווה אותה בגלגולים שונים שנים רבות: מאפינס תפוזים ללא גלוטן. מאפינס רכים, מלאים בעסיס תפוזים ועם מעטה פריך של קוקוס
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

אצל הורי בפינת המטבח היה שרפרף. השרפרף הצהוב של אסי היה המדרגות שלי לעולם המבוגרים ונתן לי את היכולת לראות מה יש על השיש במטבח, לטעום ולקחת חלק בהכנות.

כך התחילה אהבתי למטבח. עוד מילדות הסקרנות שלי הייתה ענקית.

ברגע שהייתי שומעת את הקולות שבוקעים מהמטבח ביום שישי בבוקר הייתי מתעוררת, ממהרת להתארגן ולגשת אל השרפרף שלי, הבמה הקטנה שלי במטבח הענק של אמא שלי.

הממלכה שלה הייתה מלאה בריחות, צבעים וטעמים, רעשי בחישת הסירים הניעור של הכף מיד אחרי הבחישה וההקשה שלה על הסיר (היא תמיד מקישה איתה 3 פעמים) 3 פעמים של הרעש המסקרן בעולם שהיה גורם לי לרוץ ולהציץ מה מתרחש בסיר רגע לפני שהוא נסגר.

בדיוק אז הייתי מטפסת ומתחילה לשאול שאלות, המון שאלות. מזיזה ירקות מצד לצד ומערבבת כל מה שהיו נותנים לי לערבב, ובעיקר הייתי מאושרת.

את עוגת התפוזים של אמא שלי אני הייתי מכינה לבד. היא הייתה מעניקה לי את הבמה, צופה מהצד ומתמוגגת מאהבה. את המתכון אני זוכרת בעל פה כבר מגיל 5. עד היום יודעת לפרט אותו בסוג של שיר קטנטן שהמצאתי לעצמי. כשהתפוזים פה והארומה שלהם מלטפת את כולם אני נזכרת, אני נזכרת ברעשי המטבח, בשרפרף הצהוב שלי שנתן לי לראות את העולם הטעים והמרתק של “הגדולים” ובשיר עוגת התפוזים של אמא שלי.

בעוגת התפוזים המקורית היה גלוטן, אבל מאז היא עברה עשרות שדרוגים והפכה להיות נטולת גלוטן והרבה יותר מותאמת למטבח שלי.

השילוב של התפוזים והקוקוס בביס אחד תמיד יזכירו לי את הבקרים של יום שישי בבוקר.

העוגה הזו היא כמו חיבוק מאמא גם כשהיא לא בסביבה, היא תכניס לכם הביתה משפחתיות ותעטוף את כולם באהבה. בחרתי להפוך אותה לפיסות אושר, ולהכניס אותה לתבנית מאפינס כדי לדעת מתי לעצור.

כשאוכלים משהו ברגש ואהבה גדולה מתקשים לעצור. המאפינס הללו נותנים בדיוק את המינון הנדרש בין אהבה, מתיקות וחיבוק מאמא.

ימי תפוז מאושרים

מצרכים

מאפינס

קישוט

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים תבנית מאפינס בנייר אפייה או בעטרות נייר. אפשר לרפד את השקעים במנז’טים צבעוניים שילדים ממש אוהבים, או במנז’טים דמויי נייר עיתון למבוגרים שבינינו.
  2. מערבבים בקערה ביצים, שמן, מיץ תפוזים וגרידת תפוז לבלילה דלילה וחלקה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח שקדים, שבבי קוקוס, סוכר ואבקת אפייה.
  4. מאחדים בין התערובות עד שמתקבלת תערובת מעט דלילה ואחידה.
  5. בעזרת כף קפיצית של גלידה מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים (שימו לב שהכמות תהיה אחידה בכל השקעים). 
  6. מפזרים מעל כל מאפין מעט שבבי קוקוס לעיטור (ולמרקם משגע מלמעלה).
  7. מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהמאפה.
  8. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים את המאפינס מהתבנית.
מאמינים שהם ללא גלוטן וללא לקטוז?
מאמינים שהם ללא גלוטן וללא לקטוז?
וכמה הם רכים ואווריריים
וכמה הם רכים ואווריריים

 

הערות

  • ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה למשך 4 ימים
  • ניתן להכין גם בתבנית אינגליש קייק
  • לחובבי הקינמון ניתן להוסיף קורט קינמון לבלילה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1846.7 קק״ל 1846.7 קק״ל
פחמימות 123.9 גרם 123.9 גרם
שומן 129.7 גרם 129.7 גרם
נתרן 601.1 מ״ג 601.1 מ״ג
חלבון 44.2 גרם 44.2 גרם
סיבים תזונתיים 12.2 גרם 12.2 גרם
שומן רווי 57.5 גרם 57.5 גרם
כולסטרול 1269.0 מ״ג 1269.0 מ״ג
סידן 352.1 מ״ג 352.1 מ״ג
ברזל 8.5 מ״ג 8.5 מ״ג
אשלגן 845.3 מ״ג 845.3 מ״ג
אבץ 4.5 מ״ג 4.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    תפוזים🍊 וקוקוס 🥥- שילוב מושלם! עם קמח כוסמין

תגובות (3)

    Avatar
    ענת

    תודה על המתכון ועל הסיפור היפה שלך אוהבת את הכתיבה האישית מחממת הלבבות

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה!

    Avatar
    Foody Foody

    איזה כיף שאת משתפת אותנו במעשה ידייך. תמונות מקסימות! תודה רבה.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody