מרק בורשט ושיר געגוע לשלכת אדומה בארץ רחוקה

סבינה ולדמן מכינה מרק בורשט של ילדות, שיש בו את כל מה שהיא אוהבת: צבע משוגע, ירק, פחמימות, קטניות והחלק הכי מפנק - התוספות
סבינה ולדמן מכינה מרק בורשט של ילדות, שיש בו את כל מה שהיא אוהבת: צבע משוגע, ירק, פחמימות, קטניות והחלק הכי מפנק - התוספות
  • סבינה ולדמן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    372
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 371.8 קק״ל 1487.2 קק״ל
    פחמימות 43.1 גרם 172.3 גרם
    שומן 11.3 גרם 45.1 גרם
    נתרן 1114.3 מ״ג 4457.2 מ״ג
    חלבון 19.3 גרם 77.2 גרם
    סיבים תזונתיים 12.1 גרם 48.5 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 6.6 גרם
    כולסטרול 7.2 מ״ג 28.8 מ״ג
    סידן 154.4 מ״ג 617.7 מ״ג
    ברזל 4.8 מ״ג 19.4 מ״ג
    אשלגן 1693.1 מ״ג 6772.5 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    372
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 371.8 קק״ל 1487.2 קק״ל
    פחמימות 43.1 גרם 172.3 גרם
    שומן 11.3 גרם 45.1 גרם
    נתרן 1114.3 מ״ג 4457.2 מ״ג
    חלבון 19.3 גרם 77.2 גרם
    סיבים תזונתיים 12.1 גרם 48.5 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 6.6 גרם
    כולסטרול 7.2 מ״ג 28.8 מ״ג
    סידן 154.4 מ״ג 617.7 מ״ג
    ברזל 4.8 מ״ג 19.4 מ״ג
    אשלגן 1693.1 מ״ג 6772.5 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור

אתמול כשהחזרתי את סשה מהגן צעדנו לאט ברחוב, נהנות מרוח הסתיו שפתאום קפצה לבקר. הבטתי בסשה ותהיתי אם הראש המתוק שלה מתחיל לשים לב לסימנים, אם היא כבר ערה לריחות החדשים השמורים לספטמבר פינת אוקטובר ולעונה החמקמקה הזו שבין הקיץ החם לחורף הקר, יחסית…

בחו”ל עונת הסתיו כל כך מובהקת ואדמונית. גם בגלל השלכת שצובעת בצבעי אש את היערות והרחובות וגם בגלל המאכלים המתחממים ומתלהטים על הכיריים. זה לא שאני באמת צריכה את הסתיו או החורף בשביל לאכול מרק. מקסימום אני מדליקה את המזגן על טמפרטורות שלא מביישות את הקוטב וצוללת אל הנוזל המנחם.

הרוח הקלילה ליוותה אותנו עד הבית ויחד עם מחשבות על שלכת אדמדמת הבשילה בי ההחלטה על בורש. כן, אני יודעת שהרוב קוראים לזה בורשט, יש אפילו כמה אנשים שמסתובבים ביננו וקוראים לזה חמיצה.

בקיצור, בבורש שלי או בבורשט שלכם יש את כל מה שאני אוהבת – צבע משוגע, ירק, פחמימות, קטניות והחלק הכי מפנק – התוספות. בורש הוא לא בורש בשבילי אם הוא לא מוגש עם שמנת חמוצה, ביצה קשה, קרוטונים מלחם שחור מתובל בנדיבות בשום ומעל הכול שמיר טרי.

זה הבורש שגדלתי עליו, ניחוח שום הטרי שפוגש לחם בלטי שחור חם וקריספי מהתנור היה מרמז על המתבשל במטבח. אמא שלי למדה עם הזמן שחייבת להכין הרבה יותר מהקרוסטיני המופלא הזה, כיוון שהיו נחטפים עוד הרבה לפני שהיו פוגשים את המרק. ככה כמו שהם, אולי גם עם שמנת חמוצה וצנוניות.

השוס הוא ללא ספק הביס של הכול יחד, בורש, שמנת חמוצה, קרוסטיני, שמיר, ביצה. נסו גם אתם, תראו איך סשה אוהבת.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק בורשט

הגשה


אופן הכנה

  1. בסיר גדול מניחים יחד את כל הרכיבים חוץ מהסוכר והחומץ, מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה.
  2. ממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-40 דקות, עד שהירקות מתרככים. מתבלים בחומץ, מלח וסוכר.
  3. מגישים: יוצקים את המרק לצלחת. קולים את הלחם לטוסט, חוצים את השן שום ומורחים בה את פרוסות הלחם. מניחים את הטוסט על המרק, מעל מניחים כף גדושה שמנת חמוצה, ביצה חצויה, שמיר, בצל ירוק, מלח ופלפל. אפשר להגיש גם קר.
מגישים עם כל התוספות
מגישים עם כל התוספות

 

תראו איך סשה אוהבת
תראו איך סשה אוהבת
שיא המתיקות
שיא המתיקות

 

מתחשקים לכם עוד מתכוני סלק אדמדמים וטעימים?

מתכון שקשוקה סלק פקאנים וגבינה כחולה

מתכון ממרח חומוס וסלק טבעוני של שי-לי ליפא

מתכון מרק סלק עם קציצות בשר של תמרה אהרוני

ניוקי סלק רכים עם בזיליקום ושום של רחלי קרוט

מתכונים נוספים שכדאי להכיר
מרק בורשט ושיר געגוע לשלכת אדומה בארץ רחוקה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות