
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים10
מצרכים
-
1 כף שמן זית
-
4 גבעולי סלרי
-
1 בצל
-
6 שיני שום
-
1 ראש ברוקולי
-
8 כוסות מים רותחים
-
1 כוס חלב 3%
-
3 כפות קמח לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות. חותכים את ענפי הסלרי לטבעות דקות ואת עלי הסלרי קוצצים דק.
- קוצצים את גזע הברוקולי לקוביות קטנות ואת התפרחת מפרידים לפרחים קטנים.
- בסיר רחב מטגנים בשמן זית את גזע הברוקולי, ענפי הסלרי, הבצל והשום. חשוב לטגן על להבה בינונית כדי שלא ישרפו ויזהיבו, אלא רק שיתרככו. זה לוקח בערך 10 דקות.
- מוסיפים את הברוקולי וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך 7 דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים או ציר הירקות הרותח, מלח ופלפל ומבשלים במשך 10 דקות.
- מערבבים בקערה קטנה את החלב עם הקמח עד שאין גושים ומוסיפים לסיר דרך מסננת (כדי לוודא שאין גושים).
- מערבבים וממשיכים לבשל עד שהברוקולי רך לגמרי.
- בשלב הזה מחליטים אם רוצים את המרק ככה, עם מעט חתיכות של ברוקולי, או שמעדיפים גרסה חלקה יותר. אז אפשר לטחון את המרק עם בלנדר מוט.
הערות
- לגרסת פרווה מחליפים את החלב בחלב צמחי
- אפשר ורצוי להשתמש גם בעלי הסלרי
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
12
מנות
קלוריות
138.1
קק״ל
1657.2
קק״ל
פחמימות
19.1
גרם
228.9
גרם
שומן
6.0
גרם
71.4
גרם
נתרן
288.1
מ״ג
3456.8
מ״ג
חלבון
11.0
גרם
132.2
גרם
סיבים תזונתיים
14.2
גרם
170.0
גרם
שומן רווי
5.2
גרם
61.8
גרם
כולסטרול
6.2
מ״ג
74.1
מ״ג
סידן
271.4
מ״ג
3256.7
מ״ג
ברזל
5.7
מ״ג
68.3
מ״ג
אשלגן
1609.4
מ״ג
19313.2
מ״ג
אבץ
5.3
מ״ג
63.3
מ״ג
תגובות (17)
היי מה הכמות שיוצאת בגרמים / ק”ג ומה המכמות למנה?
הכמות הסופית תלויה מאד בגודל הירקות שמכניסים למרק וגם הכמות למנה משתנה בהתאם לגודל המנה שרוצים להגיש (אפשר להגיש מנת פציחה קטנה בכוס אספרסו ואפשר מנה גדולה בקערת מרק…). המתכון הזה מספיק לכ-12 מנות של כ-220 מ”ל.
אפשר לוותר על החלב?
היי, המרק יצא פחות עשיר ו”קרמי” ללא חלב אבל זה אפשרי. אפשר גם להשתמש בחלב צמחי במקום (שקדים או סויה). בהצלחה!
אפשר במקום ציר ירקות לשים ציר עוף? זה גם יתאים?
אפשרי בהחלט (: בהצלחה!