מרק ברוקולי קרמי ללא שמנת של שר פיטנס

מרק סמיך, קטיפתי וקרמי בלי טיפת שמנת? יש דבר כזה! שר פיטנס עם מתכון משגע של מרק ברוקולי עם שפע ירקות. מנה מנצחת בלי טיפת רגשות אשם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

מצרכים

אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות. חותכים את ענפי הסלרי לטבעות דקות ואת עלי הסלרי קוצצים דק. קוצצים את גזע הברוקולי לקוביות קטנות ואת התפרחת מפרידים לפרחים קטנים.
  2. בסיר רחב מטגנים בשמן זית את גזע הברוקולי, ענפי הסלרי, הבצל והשום. חשוב לטגן על להבה בינונית כדי שלא ישרפו ויזהיבו, אלא רק שיתרככו. זה לוקח בערך 10 דקות.
  3. מוסיפים את הברוקולי וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך 7 דקות.
  4. מוסיפים את המים הרותחים או ציר הירקות הרותח, מלח ופלפל ומבשלים במשך 10 דקות.
  5. מערבבים בקערה קטנה את החלב עם הקמח עד שאין גושים ומוסיפים לסיר דרך מסננת (כדי לוודא שאין גושים). מערבבים וממשיכים לבשל עד שהברוקולי רך לגמרי.
  6. בשלב הזה מחליטים אם רוצים את המרק ככה, עם מעט חתיכות של ברוקולי, או שמעדיפים גרסה חלקה יותר. אז אפשר לטחון את המרק עם בלנדר מוט.

הערות

  • לגרסת פרווה מחליפים את החלב בחלב צמחי
  • אפשר ורצוי להשתמש גם בעלי הסלרי
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 58.2 קק״ל 698.0 קק״ל
פחמימות 10.0 גרם 119.8 גרם
שומן 5.6 גרם 66.9 גרם
נתרן 287.3 מ״ג 3447.1 מ״ג
חלבון 6.1 גרם 72.8 גרם
סיבים תזונתיים 3.9 גרם 47.2 גרם
שומן רווי 4.0 גרם 48.4 גרם
כולסטרול 5.3 מ״ג 63.6 מ״ג
סידן 36.5 מ״ג 438.3 מ״ג
ברזל 3.6 מ״ג 43.8 מ״ג
אשלגן 87.6 מ״ג 1050.7 מ״ג
אבץ 3.6 מ״ג 43.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

      Avatar
      Foody Foody

      נהדר! תודה רבה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody