מרק בשר עם חומוס ותרד

משה שגב מכין ארוחה שלמה בקערה אחת - מרק בשר עם חומוס ותרד, עשיר ומנחם, שאפשר לאכול סתם כך או עם קוסקוס. הבישול הארוך מרכך את הבשר ויוצר טעמים עמוקים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    12 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מצרכים

אופן הכנה

  1. משרים את גרגירי החומוס בשפע מים קרים לפחות 8 שעות.
  2. מסננים את החומוס ומבשלים בשפע מים עד שהגרגירים מתרככים אבל לא מאבדים מצורתם, בערך שעה.
  3. חותכים את הבשר לקוביות בגודל 4 ס”מ.
  4. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה, הגזר והבצל לקוביות בגודל 2 ס”מ.
  5. חותכים את הסלרי והפלפלים לקוביות בגודל 2 ס”מ.
  6. קוצצים דק את כל עשבי התיבול.
  7. מחממים 1/2 מכמות השמן בסיר גדול וצולים את הבשר מכל הצדדים. מוציאים לצלחת.
  8. מחממים את שארית השמן באותו הסיר ומאדים את כל הירקות 7 דקות, עד שהם משחימים מעט.
  9. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושל והזיתים, מערבבים היטב ומוסיפים את רסק העגבניות וכל התבלינים. מבשלים 10 דקות.
  10. מוסיפים מים עד 3/4 גובה הסיר ואת הבשר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-3 שעות עם כיסוי חלקי.
  11. כשהבשר מתרכך והמרק מוכן, מוסיפים לסיר את עלי התרד ועשבי התיבול. טועמים ומתקנים את התיבול. מגישים מיד.

הערות

  • אפשר לקצר את זמן ההכנה ולהשתמש בגרגירי חומוס קפואים או מקופסת שימורים בכמות זהה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 391.8 קק״ל 3134.1 קק״ל
פחמימות 25.2 גרם 201.5 גרם
שומן 23.1 גרם 184.8 גרם
נתרן 607.6 מ״ג 4861.1 מ״ג
חלבון 19.3 גרם 154.1 גרם
סיבים תזונתיים 8.7 גרם 70.0 גרם
שומן רווי 5.2 גרם 41.8 גרם
כולסטרול 35.6 מ״ג 285.0 מ״ג
סידן 131.5 מ״ג 1052.0 מ״ג
ברזל 6.1 מ״ג 48.8 מ״ג
אשלגן 1272.7 מ״ג 10181.3 מ״ג
אבץ 4.6 מ״ג 37.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody