
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים6
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג זוקיני ירוק
-
100 גרם חמאה
-
4 שיני שום
-
3 כוסות חלב 3%
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מגררים את הזוקיני בפומפייה (או במעבד מזון עם דיסקית גירור).
- ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הזוקיני. מטגנים על להבה בינונית 5 דקות.
- כותשים את שיני השום.
- מוסיפים את השום לסיר ומתבלים במלח ופלפל שחור. בוחשים מדי פעם. מטגנים כ-10 דקות, עד שהזוקיני מתרכך.
- יוצקים לסיר חלב ומוסיפים מים עד לכיסוי כמעט מוחלט של הזוקיני. מעלים לרתיחה, מבשלים 2 דקות ומסירים מהאש.
- טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
מרק זוקיני ירוק ליום אפור וגשום
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
199.0
קק״ל
1193.9
קק״ל
פחמימות
7.1
גרם
42.7
גרם
שומן
17.2
גרם
103.0
גרם
נתרן
579.5
מ״ג
3477.0
מ״ג
חלבון
6.4
גרם
38.3
גרם
סיבים תזונתיים
0.1
גרם
0.6
גרם
שומן רווי
10.7
גרם
64.0
גרם
כולסטרול
46.6
מ״ג
279.8
מ״ג
סידן
132.4
מ״ג
794.7
מ״ג
ברזל
0.1
מ״ג
0.5
מ״ג
אשלגן
179.9
מ״ג
1079.5
מ״ג
אבץ
0.5
מ״ג
2.9
מ״ג
תגובות (6)
נשמע מעניין מאוד! חייבת לנסותת
בהצלחה רבה (:
חדש לי שעושים מרק מזוקיני וחלב
זה יוצא נהדר! שווה לנסות (:
פעם ראשונה שמכינה מרק זוקיני ויצא ממש טעים!!!!
איזה כיף!!! תודה(: